Det skal du, og det skal du ikke, på din skiferie …

Jeg har bikset 10 råd sammen om, hvad man skal og ikke skal når man skal afsted, er på og kommer hjem fra skiferie. Ja, det er ren erfaring det her, men jeg har jo lært at man skal dele ud. Så here goes:

Du skal

  1. Stå på ski med nogen som er lidt bedre end dig selv, det vil helt klart udfordre dig og du vil blive sk… sur over, at du ikke kan køre 100 km/t ligesom dem, men sådan er det. De to sidste dage på ugen vil du se en markant forbedring. Du er blevet hurtigere, står flottere og har fået mere selvtillid – ja, tak for hjælpen Frede.
  2. Drikke varm kakao. Efter seks timer på ski er kroppen træt og man begynder hurtigere at fryse. Så en varm kakao ved pejsen gør altså underværker.
  3. Stå på ski efter det har sneet. Winter wonderland følelsen er sat i gang, træerne er dækket til, pisterne har helt ny puddersne  og du kan derfor også få lov til at køre off pist ned mellem træerne, imens du er ved at tisse i bukserne af grin over, at du ikke kan styre dine ski, fordi sneen er helt oppe til navlen. Man kommer i totalt julestemning, selvom det lige har været jul – men den varer jo helt til påske som man siger.
  4. Tag en middagslur, spil partners, hør gamle danske klassiker (såsom: Danseorkestret, fodboldsange og Det Brune Punktum), spis slik (altså katjes slikket (pandaerne, bamserne, katte potterne osv.) som er mit yndlingsslik kostede omkring 8 kr. Og ja, jeg købte noget med hjem.
  5. Stå tidligt op om morgenen så du kan nyde roen, lav en kop kaffe imens du kigger ud på verden som endnu ikke er stået op og langsomt se solen pippe frem. Den dag, hvor solen virkelig skinner, skal du bare tage en kort dag på ski, resten af dagen skal du nemlig sidde ude med dit magasin i den ene hånd og noget varmt at drikke i den anden.

 

Du skal ikke 

  1. Være på en juice kur lige inden du tager afsted. Du vil KUN tage det hele på igen, da sukkerindtagelsen er på det niveau, hvor du er bange for om du kan gå hen og få diabetes. Helt seriøst, jeg har aldrig spist så usundt før.
  2. Tro at Østrigs mad har masser af næring. Der er pommes fritter med til alt, salaterne er indsmurt i dressing og hvis du er gluten allergiker, lactose intolerant eller veganer, så får du det svært.
  3. Tro at du kan tåle samme mængde shots som drengene kan! Det ender galt … Og du kan måske blive smidt ud af en natklub. Just saying.
  4. Fryse alt for meget. Tag hellere for meget tøj på end for lidt. Det kan jo begynde at sne kraftigt, og så er det altså koldt at side i en skilift som er lidt langsom i optrækkeren. Din bagdel vil i hvert fald være kold flere timer efter, og på vej hjem i flyet, kan du måske mærke at din hals og næse er ved at stoppe til. Bum, så har du fået influenza og ligger vandret (bogstavelig talt) i fire dage.
  5. Gå i sort, hvis du skal ned af en sort pist, det sner heftigt og der er tåge. Ja, det kan godt være at du falder en gang eller tre på vejen, men det værste er at blive bange. Tag hellere tyrene (her er det skiene) ved hornene og bare tag det i dit tempo. Når du er nede vil du tænke “det var sgu sejt af mig” og den triumf kan du leve en time eller to på.

 

(Visited 462 times, 1 visits today)

Der er endnu ingen kommentarer.

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *