Se min kjole, den er hvid og blå og lilla og …

J

eg lavede en lille teaser på min instagram og spurgte om folk ville se et par kjoler som jeg havde prøvet mens jeg var i Doha, det stormede ind med svaret ‘Ja’ som næsten ikke kunne blive skrevet større, med flere a’er og farverige emojis. Jeg fik dog også lige en besked fra en af mine bedste veninde som sagde ‘Nej, det bringer ulykke’, men jeg måtte svare tilbage at jeg godt tør at tage den chance (Jeg møder mange sorte katte på min vej og går også under bambus stellaser herude). Når det så er sagt, så har jeg jo ikke fundet kjolen, for der må jeg sgu være ærlig og sige at den får folk først at se (Udover min mor, svigermor, far og skrædderen selvfølgelig) når dagen (Host, den 6 april) kommer. Det var så også grunde til at jeg prøvede kjoler herude, og det var fordi, et: Jeg havde absolut ingen ide om hvad jeg kunne lide, bevares, jeg har da screenshottet hundrede (eller flere!) billeder fra instagram og pinterest som ligger trykt og godt i min telefon, men når det kommer til stykket, så anede jeg ikke om det ville klæde mig. Derfor måtte jeg lige sikre mig at de tanker jeg havde i hovedet, stemte overens med hvad min krop kunne bære. Og jeg må ærligt indrømme, at der var flere stilarter som jeg var positivt overrasket over, men der var så også et par som bare var et kæmpe no-go. Den anden årsag til at prøve kjoler var fordi jeg havde brug for at min mor og jeg gjorde det sammen. At der var noget som var vores og vi kunne dele, snakke, hygge, grine om – og dét at hun ved, at hun var den første med mig ude, som betyder noget for mig. Jeg ved godt at dette er mit og Frederiks bryllup, men hun er en kæmpe stor del af hele denne proces, og især fordi vi bor så langt væk fra hinanden, var det vigtigt for mig, at hun følte at hendes mening omkring hvordan jeg ser ud på dagen er og vil altid være yderst værdsat.

Vi prøvede (Når jeg skriver vi, er det fordi min mor kunne da heller ikke lige lade vær med at prøve et par) kjoler i alle slags farver. For mig var det ikke så vigtigt om det var en ‘Rigtig’ brudekjole, jeg ville bare gerne prøve forskellige stiler, snit, føle stoffet osv. Jeg prøvede dog den smukkeste hvide brudekjole, som jeg har valgt ikke at vise her, for den kan et eller andet, og jeg kan stadig ikke holde op med at tænke på den, så det må vel være et godt tegn. Frederik har også set alle kjolerne, bortset fra den ene, og sådan skal det også helst blive ved med at være. Så beklager venner, for den er sindssyg smuk, og det var jeg ikke den eneste der syntes, min mor fældede vist en lille tåre og da min far så den var han nærmest parat til at købe den.  Så hvem ved, det kan jo være at min kjole kommer til at ligne den, og selvom jeg ikke er super overtroisk eller traditionel, så vil jeg stadig gerne bevare mystikken – det er egoistisk, jeg ved det godt, men jeg glæder mig til at se Frederiks ansigtsudtryk når jeg kommer gående hen imod ham. Ja, jeg går altså efter tåre folkens!

Så her får I et billede-mekka af kjoler, og det er alt fra prinsesse tyllet til den helt tætsiddende. Jeg ved at der måske er en eller to som kommer til at spørge mig om hvor de er fra, men der må jeg skuffe jer, for jeg kan simpelthen ikke huske det. Det var dumt af mig ikke at skrive navnene ned, men jeg havde ikke tænkt mig at vise offentligheden de her kjoler. Det er kun fordi jeg kom i tanke om en pige som havde spurgt mig om det for flere måneder siden, og det var efter jeg havde prøvet dem. Hvis det kan give bare en lille optur så skal jeg også prøve kjoler når jeg kommer til København, og der lover jeg at skrive om processen, stederne, kjolerne osv. En anden ting er også, at de her kjoler som jeg prøvede i Doha, kostede alt mellem 20-70 tusind kr. Ja, jeg ved seriøst ikke hvem hende ekspedienten troede jeg var, men jeg har altså ikke lige 30, 40, 50, 60, eller 70 tusind til en kjole!!! En af kjolerne som I kan se nedenfor (med flæser) kostede 60.000 kr. og sorry to say, men den kunne ligeså godt være fra & Other Stories eller H&M’s conscious kollektionen. Jeg tog den hurtig af igen, men I skulle have set min mor, hun gik helt i panik og sagde ting imens hendes armbevægelser blev store “Tag den af, tag den af! Pas på, du må ikke bevæge dig for meget! Har du makeup på? Hvordan kan den koste så meget? Åh, pas på med dine sko!”, jeg var ved at tisse i bukserne af grin, imens at ekspedienten stod udenfor og spurgte ‘Do you need any help?’. Ja, vi blev da også lige hevet ind i en rum fyldt med Haute Couture kjoler, den ene grimmere end den anden, som kostede mere end nogens årsløn. Lige et sted for Rihanna eller Kim Kardashian.

Jeg håber I kan lide billederne – og jeg undskylder på foran mine mange mærkelige (og intetsigende) ansigtsudtryk, jeg har som sagt en mor som er snigende med sine billeder og fotoskills. I dag er jeg super taknemlig over at hun tog 400 billeder, men næste gang må hun da godt lige sige når hun tager dem, så jeg ikke en ligner en der er ved at falde halvt i søvn!

 

(Visited 2.665 times, 1 visits today)
4 Svar
 • Dorthe
  Maj 1, 2018

  Kære Rebecca,

  Jeg havde engang den sødeste lille brudepige til mit bryllup – hun fik syet sin helt egen brudepigekjole og bar den stolt ?
  Nu er det hendes tur ?

  Jeg ønsker dig al mulig held og lykke på jeres eventyr. Glæder mig til at læse mere fra dig.

  Kærlig hilsen
  Dorthe

 • Julie
  April 18, 2018

  Hej Rebecca!

  Jeg har fulgt med i lang tid, men det er måske gået min næse forbi; Jeg ved at I bor udenlands grundet Frederiks arbejde, men hvad beskæftiger han sig i grunden med?

  • Rebecca Laudrup
   Rebecca Laudrup
   Juni 6, 2018

   Hej Julie
   Frederik arbejder for et dansk shipping firma som hedder Clipper. De åbnede et kontor op herude for et år siden, så Frederik har været med fra starten af 🙂

 • Susanne
  April 18, 2018

  Det er altid super sjov, at prøve en masse, især for at be- eller afkræfte specifikke stile og faconner…. det vigtigste( synes jeg !!! ) er at kjolen ikke kommer med dig, men at du kommer med kjolen og at jeres gæster ser DIG … altså enkelt, både i stil, facon og stof, der understøtter den stil du ønsker
  God fornøjelse !!!

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *