Rebecca’s klumme: “Du finder først kærligheden når …

… Du elsker dig selv”. Hvem har ikke hørt den replik før? At du først får dig en partner når du har lært at elske dig selv, for så kan andre også komme til at elske dig. Jeg må ærlig talt sige, at jeg ikke tror en s… på det. Ja, jeg synes faktisk at det er noget værre vrøvl, for hvis det virkelig var rigtigt så burde jeg aldrig have mødt Frederik. For to et halvt år siden elskede jeg på ingen måder mig selv, tværtimod. Og det er da trættende at få sådan en replik i hovedet af en veninde som har haft en kæreste i tre år imens man stadig er single. Det bliver så belærende på en måde, og det sidste man gider at høre på er, at andre synes at man ikke passer godt nok på sig selv, på den der ‘Du burde se lidt indad’ måde. Jeg er totalt for, at man skal kunne finde ro i kroppen og have selvkærlighed, men jeg synes det er helt vildt unødvendigt at sige til et andet menneske, at grunden til de ikke har heldet med kærligheden, er fordi de ikke elsker sig selv. Nej, nogen gange er det bare fordi det var dårlig timing, en af jer ikke var klar til noget seriøst eller han var en idiot. Længere er den ikke.

Hvis der er noget som vi piger er enormt dygtige til, så er det at tage fejlene til os. Hold op hvor har jeg siddet mange gange med mine veninder da jeg var single og sagt ‘Gjorde jeg noget forkert? Er det mig den er gal med? Var jeg for pushy? Var jeg for afvisende? Er jeg ikke pæn nok?’. Hvorefter mine veninder har svaret ‘Nej det er ikke dig det er ham’. Og tre uger efter var det en af dem som sad med samme spørgsmål og frustrationer over at han ikke havde svaret tilbage eller en anden veninde havde set ham på tinder igen. Da jeg var 18 år gammel, var jeg totalt smigret af de drenge som havde en attitude og vidste at de havde styr på deres ulækre og enormt kliché agtig score replik i byen. Det var simpelthen helt okay, at de trampede lidt på mig imens at jeg lå ned, og når mine veninder ville understrege hvor dårlig og tarvelig han var over for mig, ville jeg nærmest finde på en undskyldning for at han behandlet mig på den måde ‘Sådan er drenge vel bare’, ville jeg sige og så sidde og stirre ned på min telefon i fire dage, undrende og nervøs over, at han ikke havde svaret på min besked. Det var ærlig talt spild af tid. Og jeg vil da helt klart pointere at min opfattelse af fyre var helt forkert, for jeg troede at det var okay at de var sådan. En smule lav selvtillid og en tankegang ‘Sådan er det vel’, gjorde at jeg havde misforstået hvordan man skulle behandle hinanden, og drengenes opførsel smittede desværre af på min egen. Hvis han ikke fangede mit øje med det samme, så fik han heller ikke så meget som en thumbs up besked tilbage. Jeg ignorerede det bare, indtil de holdt op med at skrive. Ja, jeg ruller øjne af mig selv den dag idag.

En dag fik jeg ærligt talt bare for meget af det. Jeg fik for meget af de klamme upassende beskeder på tinder, jeg fik for meget af at udveksle telefonnumre i byen, og jeg fik for meget af det såkaldte ‘Spil’. Det der med at lade som om man ikke er interesseret, eller man venter med at svare tilbage med det samme, eller man skulle køre på flere heste på en gang, fik mig til at sige ‘Så dropper jeg det bare fuldstændigt’. Jeg ved ikke hvor mange gange mine veninder og jeg har siddet og overanalyseret fyres opførelse, og prøvet at se det fra alle aspekter og det var bare så drænende til sidst. Se, jeg er en af dem som virkelig har og jeg mener virkelig svært ved at blive forelsket. Selv når jeg har troet at jeg var det, har jeg senere hen fundet ud af, at jeg nok ikke var det – jeg var bare fascineret af personen og ville gerne vinde deres opmærksomhed. Det har reddet mig mange gange, for jeg har faktisk kun grædt over to fyre i mit liv, og den ene har primært været glædeståre, og ham kan jeg nu kalde min kommende mand. Ellers har jeg ikke grædt, jeg er blevet rasende, men mine tåre har de ikke kunne få. Der gik lige præcis fire måneder fra at jeg sagde stop til at søge efter opmærksomheden, til så at møde Frederik. Og på de fire måneder var jeg ikke gået fra at have lav selvtillid, til så at mærke glæden ved mig selv. Forskellen var bare, at jeg holdt op med at lede. Det kom altså da jeg mindst have lyst eller ventede det.

Så hvorfor bringer jeg det der op med at man skal elske sig selv før andre kan elske en? Fordi jeg synes at det lægger et underspillet pres på pigers skuldre. En 18-årig, 20-årig eller endda en der er over 30, har så mange forventninger til sig selv, at hvis de også skal begynde at elske sig selv fra top til tå, fordi det har de fået af vide fra andre at de skal, ja så tror jeg, at det giver en, en masse unødvendigt stress. Jeg siger ikke at man ikke skal have kærlighed til sig selv, for det skal man, man skal kunne se sine egne styrker, rose sig selv og have selvtillid – men det er umulig at have de ting hele tiden. Jeg tror ikke at man kan elske sig selv hele tiden, hver eneste dag – og jeg kender ærlig talt ingen kvinder som ikke ville ønske, at de kunne ændre en ting enten på sig selv eller i deres liv. Jeg mener ikke kun at det er udseendet, men det kan være alt lige fra; at elske sit job, til at man ikke får gode nok karaktere, er lige så høj som ens andre veninder, har små bryster, har for store bryster, at man er ude af form, at man ikke har tid til at lave en instagram worthy aftensmad fordi man har et job og et studie, at man ikke har råd til den taske som de andre har, at man sveder meget, at man ikke kan gå i stiletter, at man har taget lidt på henover julen, at man har stress, lider af depression, har eksem, eller strækmærker, eller noget helt andet. Det er alt sammen menneskelige træk og det er nok kun os selv som synes at det er fejl, men det er vel også okay ikke at være perfekt. Jeg har f.eks selv pigmentforandring på min mave, som gør at når jeg får sol så ligner jeg et juletræ med julelys på, da der er en masse hvide pletter på maven, og her kan jeg ligeså godt være ærlig og sige, at dem kommer jeg aldrig til at elske. Men betyder det så, at fordi der er nogen ting som jeg ikke elsker ved mig selv, så burde jeg heller ikke have mødt Frederik? Den hopper jeg ikke på.

Det kan også godt være at man bare siger den sætning for at understrege at man skal finde en indre ro eller lære at elske ens fejl. Ja, jeg ved det ikke, men hvis det er dét, så synes jeg bare at vi hellere skal sige ‘Rolig nu, der er en der kommer til at elske dig, og den person kommer aldrig til at se de fejl som du ser, så lær at accepter de ting, og så se hvad der sker’. En af mine bedste veninder er blevet single for nylig, og hvis hun læser dette indlæg lige nu, så skal du vide at du er helt som du skal være, selvom du ikke altid selv kan se det. Jeg sagde jo øverst oppe, at jeg ikke elskede mig selv da jeg mødte Frede, jeg vejede næsten ti kilo mere, jeg var usikker på min fremtid, jeg var gået lidt i vinterhi og det sidste jeg skulle var at date nogen. Men han så ikke de ting jeg så, han så bare en som han synes var anderledes end dem han havde snakket med før. Og jeg så en person som kunne finde ud af, at behandle andre godt og med respekt, og det blev jeg enormt tiltrukket af, for det var alt det jeg førhen havde manglet. Jeg vil sige, at min selvtillid er vokset med årene, men den er helt klart også kommet efter at have mødt Frederik og derfor fik jeg mere ro i kroppen. Om jeg elsker mig selv i dag? Nej. Men jeg kan rigtig godt lide mig selv, jeg synes også at jeg har en masse gode karaktertræk og har sympati for andre mennesker, men der er da også ting jeg gerne vil ændre på. Jeg vil hele tiden udvikle mig og lære at blive bedre, og hvis jeg elsker alt ved mig selv, ville jeg måske ikke have plads til at se indad og tænke ‘Arh kom igen Rebecca, det der var sgu ikke godt nok’. Så som jeg sagde, find dine indre styrker frem, men vær ikke ked af at du ikke har overskud til altid at klappe dig selv på skulderen. Vi er mennesker, vi har fejl og vi har op og nedture – men heldigvis kan andre se det smukke ved de fejl.

Og så vil jeg slutte af med at sige; undskyld hvis du læser dette indlæg far – en datters dating liv er måske ikke liiige dét en far vil høre om, men hey, nogen gange må man give sine egne erfaringer videre, for at få en pointe på tværs. Ik?

(Visited 806 times, 1 visits today)

Der er endnu ingen kommentarer.

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *