Mine tanker, da jeg gik i Hanoi’s gader …

J

eg tilbragte fire dage i Hanoi. En by som har været på min ‘bucket list’ i rigtig mange år. Jeg ved ikke, hvad der har gjort det? Måske var det tanken om forårsruller og gadekøkkener, og måske var det tanken om bambus og stråhatte. Ja, jeg ved det ikke. Men jeg havde desværre ikke helt den samme kærlighed ved første blik, som jeg havde med Penang, måske fordi jeg havde så mange forventninger til denne by. Jeg laver dog også et indlæg om, hvad du skal opleve, se, spise og gøre, hvis du er så heldig at besøge Hanoi. For byen er i den grad fascinerende. Jeg ville måske bare have ønsket, at jeg var taget til denne by først, før jeg var taget til Penang – ærlig talt. Jeg havde dog en masse tanker, da jeg gik gennem byens gader, for når du rejser alene, har du nemlig den mulighed; at tænke. Det lyder åndsvagt, men det er på mange måder meget befriende ikke at skulle andet end at tænke. Når det så er sagt, var jeg også helt vild lykkelig for, at Frederik kom fredag aften, for der findes ikke noget bedre end at rejse med ham.

Tankerne fløj dog afsted:

 • Hvordan kommer jeg over vejen? Bilerne, scooterne og cyklerne holder ikke for dig, lyskrydset dur ikke og jeg har nu stået her i 10 min. og prøvet på at komme over på den anden side. Til sidst lykkedes det mig. De første par gange var det ikke uden at nive mig selv lidt i armen og halv-skrige imens jeg tænkte ‘Åh, hvor er du Frede når jeg mangler dig’. Til sidst blev det gjort med stiv arm og en iskold attitude. Eller tæt på.
 • Hvorfor forstår gadesælgerne ikke et nej? Jeg ved godt, at jeg ligner en halv-dum blondine, men det er da jer som er dumme, hvis I ikke forstår et nej mens jeg ryster på hovedet. Nej, jeg vil ikke sidde bagpå din scooter, nej jeg vil ikke have en sukkerdonut som ikke er en donut, nej jeg vil ikke have en t-shirt, hvor der står ‘I Love Vietnam’, og sådan blev det ved.
 • Hvor får de, de der kæmpe fisk fra? Mange kvinder sidder på gaden med kæmpe store baljer af levende og rimelig store fisk som de sælger til andre, men hvor kommer de fra? Og hvor putter de dem hen, når de skal hjem?
 • Der må være mange rotter her, for der er ikke noget, der hedder en skraldespand, nej nej, i stedet smider de bare alt skraldet på gaden, og så ligger det der og lugter. Det er synd og totalt uacceptable, faktisk gør det mig lidt vred. Øv.
 • Der var en mus. En stor mus.
 • Jeg tror aldrig, at jeg har været i en by, hvor maden er så billig. Den ene morgen fik jeg en Bahn mi sandwich (en bagette med kylling, gris, pate, eller ost med salat og sur sød sauce. Ja det lyder mærkeligt, men det smager latterligt godt), den kostede 5 kr. Vandmelonjuicen kostede 10 kr. og kaffen kostede 15 kr. Det er helt tosset.
 • Vietnamesiske børn er latterligt nuttede. Der er også nogen dejlige, små og runde babyer i Hong Kong. Men de er bare så smilende og nysgerrige her i Vietnam, og deres øjenvipper er enormt lange! Jeg vil have dem…
 • Jeg har både spist friske forårsruller og stegte, og jeg spiser dem gerne igen og igen.
 • Jeg føler, at jeg har tinnitus. De dytter hele tiden, og de dytter bare for at dytte. Jeg er ved at blive skør, men jeg hørte et rygte om, at i 2025 skulle det være ulovligt at køre på scooter i Hanoi. Hvad skal de så? Bruge cyklen, gåben eller tage toget. Det kunne de godt lære lidt af os danskere.
 • Hvor er jeg? Har jeg ikke gået her? Jo det har jeg da. Eller, nej det var bare en butik som lignede den anden butik, fordi de sælger akkurat det samme. Åh, hvor reder du mig, hver eneste gang google maps. Helt seriøst, jeg ved ikke, hvor jeg er.
 • Mit hotel er seriøst for lækkert, og jeg har fået en massage på 90 min. i spaen (nummer et spa i byen) til 180 kr. Slaaaaap af!
 • Jeg har ikke lyst til at gå ud og finde aftensmad, for jeg er en smule træt efter en lang dag med en masse larm. Samtidig gider jeg ikke have, at mit værelse lugter af maden. Så jeg går ud. Forårsruller, jeg er på vej!
 • Gadekøkkener er undervurderede! Jeg forstår ikke de turister som spiser pizzaer og burgere når de er i et land med supper, nudler, spyd og meget meget mere. Det skal da udnyttes!
 • Fem dage med den mad, og nu kunne jeg faktisk godt spise en burger. Jeg tager min løftede pegefinger tilbage.
 • Menneskerne er totalt søde! Jeg vil tilbage til Vietnam, måske ikke til en storby (og jeg skal holde nytår i Ho Chi Minh, men stadig). I det nye år skal jeg og vil jeg tilbage, så jeg kan opleve resten af landet, helst de steder med små landsbyer og små fiskebåde.
(Visited 338 times, 1 visits today)
2 Svar
 • Avatar
  Pernille
  oktober 28, 2017

  Haha fedt!! Jeg havde selv mange af de samme tanker da jeg gik i Hanoi for 3 års tid siden.
  Hvis du vil til Vietnam igen og gerne vil se noget andet og mere hyggeligt end Hanoi skulle du prøve Hoi An. Det er et af de bedste steder i verden, hvis du spør’ mig. Pai I Thailand vil også lige være dig.(Efter at have læst alle dine blogindlæg føler jeg lidt jeg kender dig) Begge steder kan man sagtens være mindst 1 uge!
  Glæder mig til at læse mere fra dig.

 • Avatar
  Jens W. Willumsen
  oktober 28, 2017

  dejligt indlæg. Længe siden jeg har været i Hanoi………..men nu skal jeg snart tilbage 🙂

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *