Hong Kong – et par lokale tips ???

J

eg har været i Hong Kong i lidt over to uger, og sidder nu og skriver dette indlæg i København, for jeg er allerede på besøg i Danmark igen. Men bare rolig, det er ikke hjemve, for der er forskellige årsager til, at jeg er i København. Den første er, at den danske modeuge lige er overstået og jeg var så heldig og priviligeret at blive inviteret med til et par shows, som jeg har sagt ja til fordi, hvis du ikke har fundet ud af det endnu så elsker jeg tøj, og jeg elsker endnu mere at have en holdning omkring det. Den anden årsag til at jeg rejste til Danmark var fordi, at to af mine tætteste veninder selv er på vej til udlandet og de holder på-gensyn-fester som jeg ærlig talt ikke kunne sige nej til. Jeg ved heller ikke lige, hvornår jeg ser dem igen, så jeg havde brug for at se dem inden de tog afsted og give dem et klask i numsen og sige ‘det skal nok blive fedt – stol på mig’. Og den tredje årsag er selvfølelig Maximilian. Min lille nevø. Jeg kommer nok ikke til Danmark før december igen, og han har lige lært at kravle, så hvis jeg bare på nogen måder skal kunne følge med i hans liv, ja, så skal jeg også være der når sådan nogle ting sker. For til jul kan han sikkert gå og med hans hurtige fødder og skarpe talenter har han sikkert også lært at sige ‘hvem er du?’ når han ser mig igen. Det er dejligt at være i København, men samtidig glæder jeg mig også helt vildt til at komme hjem til Hong Kong igen. For det er først nu, at det er gået op for mig, hvor hurtigt jeg egentlig er faldet til i denne nye by. Og hvor ovenud lykkelig og tryg jeg er for at være der. Måske er det fordi, at byen har alt at kunne byde på? Lige fra storbysrestauranter og shopping muligheder, til det helt nede på jorden lokale. Og nogle af de lokale ting som jeg har fundet i Kennedy Town vil jeg dele med dig … Men, jeg kan ikke alle adresserne, så den eneste måde du vil kunne finde dem på, er ved at komme hertil – og ja, du er velkommen til at opsøge mig. Jeg er nok i nærheden ☀️?✌?

Crossfit og træning
Efter en uge I Hong Kong begyndte jeg at google steder i Kennedy Town, hvor jeg kan træne sammen med en personlig træner, som ville holde mig igang, forstå mine behov og give mig kamp til stregen. Jeg fandt meget hurtigt et sted der hed Crossfit Cavaliers. Jeg tog derned en eftermiddag for at snakke med dem. Og jeg fandt hurtigt ud af, at her ville jeg træne. Der var høj musik, en virkelig fed vibe og stedet var ikke for stort, men stort nok til at der kunne være et crossfithold ved siden af mig, uden at vi kom hinanden i vejen. Jeg startede to dage efter og fik en ny træner der hedder Clare. Hun er kineser men har det meste af sit liv boet i London, og hun er ærlig talt f….. sej! Der er ikke noget pjat og der bliver gået til den, så meget at jeg til sidst kan vride min t-shirt som er våd af sved. Ja, det lyder ikke specielt lækkert, men det er effektivt og hamrende motiverende, for jeg er både blevet målt, vejet, fået taget billeder og sat realistiske mål som jeg kan forholde mig til. Og så er det ærlig talt også bare en sindsyg god måde, at lære nye mennesker at kende på. Clare går nemlig meget op i, at hendes klienter har det godt udenpå og indeni, og derfor spørger hun ind til mig og vil hjælpe med alt. Lige fra at man skal møde en anden pige hun træner, som hun mener man ville klikke med, til de bedste restauranter i byen. Jeg vil anbefale alle når de flytter til en ny by, at investere i blive medlem i et fitness relateret sted, og hvis man ikke har råd til en personlig træner (ja, jeg ved godt at jeg er skide heldig og privilegeret … suk), så kan man altså booke sig på hold, hvilket næsten også er bedre, for det er en måde at snakke med andre, også selv om man måske ikke bliver venner eller veninder, så er det meget hyggeligt at have et sted, som på en eller anden måde kan blive ens helle-sted, hvor man ikke skal snakke med nogen, men hvor man ikke føler sig alene. Jeg er i hvert fald fan af mit nye sted ??? 533 Queen’s Rd W, Kennedy Town

Den lokale suppe
Og lige ved siden af mit fitnesscenter, har jeg fundet en lokal restaurant, hvor man kan få kinesisk mad til vitterlig ingen penge. Jeg er blevet helt afhængig af deres wonton suppe, som koster omkring 25 kr., og er en kæmpe stor bowle med suppe, nudler og wontons med rejer. Der står en ældre kineser-mutter ude i køkkenet og kokkererer hele dagen, og den eneste der kan engelsk er (heldigvis) ham der tager imod min ordre. Jeg skrev i et af mine tidligere indlæg (Læs: 10 ting jeg har fundet ud af på en uge) at alt kinesisk mad ikke var lækkert. Men dette sted gør det for mig og jeg er tosset med at det er billigt, nemt og jeg endnu ikke er blevet syg af det ???

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Friskt frugt og grønt
Der findes ikke noget bedre, end at købe friskt frugt og grønt som man ved kommer fra et lokalt sted, og bliver solgt i en familiebiks, hvor alle hjælper til. Derfor er jeg også kæmpe fan af, at vi har mulighed for det i Kennedy Town. Der er nemlig masser af boder, hvor du kan købe friske vare, og der er alle de eksotiske frugter som du enten ikke kan få herhjemme eller som koster de hvide ud af øjnene. Men næ nej, ikke her. Du kan få alt fra hvide majs, til dragefrugt, litche, guava og mange mange flere, og det bedste ved det hele? Det koster vitterligt ingenting. Jeg købte tre hvide majskolber som nærmest var længden på min arm, og de tre styks kostede 10 kr. i alt. Det kan man ikke kalde dyrt og jeg er bare fan over, at jeg stadig formår at kommunikerer med dem, selvom deres engelske ikke er super og jeg ikke kan læse skiltene. Men hey, lidt udfordring skal der da være ??????

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egg Waffles!
Mine søde tand kan slet ikke modstå denne snack eller dessert, og hold nu op, jeg er kæmpe fan. Inden jeg flyttede hertil, så kiggede jeg på uendelig mange instagramprofiler for at se, hvad jeg skulle se, lave og ikke mindst spise når jeg skulle til Hong Kong (tip: følg top_hongkong_restaurants på insta!) Én af de ting som jeg fandt var en food-trend som jeg kunne være med på, nemlig egg waffles. Det er vafler som ligner små æbleskiver der sidder fast på hinanden og som så bliver formet som et vaflebager. Der er mange fancy steder i byen, hvor du kan få dem med is og uendelig mange toppings. Det har jeg endnu ikke fået – men bare rolig, når det sker, så skal jeg nok poste billeder af kaloriebomben. Jeg fik dog en helt enkel vaffel hos en lokal kinesisk take-away bod i Kennedy Town – og jeg vil bare sige, at det er ikke sidste gang, at jeg spiser sådan en her. Det er vist godt, at der ikke er så langt til træningscenteret (tip til dig og mig selv: mammy pancake i Hong Kong skulle være en af bedste, så tag derhen når du får lyst til en) ??????‍?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ro for krop og sind.
Dette sted er ikke i Kennedy Town, bare rolig, jeg kommer lidt ud. Frede og jeg valgte den første weekend jeg var i byen at tage på en hiking tur, og hvis du nogensinde kommer til Hong Kong, ja så skal du altså gøre det! Det hedder ‘a 1000 steps’ og som du gættede rigtigt så skal du gå tusind skridt. Det er nået af det hårdeste jeg længe har prøvet og jeg svedte som om at jeg havde løbet et marathon. Men det var også helt fantastisk, for når du har gået tusind skridt og begynder at tænke ‘mine ben falder af lige om lidt’ ja, så vupti så er du oppe og så begynder du at glemme al syre i benene og sved på panden for udsigten er det hele værd. Sommerfuglene som er ligeså store som en håndflade er også dét hele værd. Og roen. Den ro som du aldrig troede fandtes i en storby og som du ikke helt kan beskrive, er nok den største grund til at du skal opleve det. Du skal selvfølgelig have gode knæ og masser af luft i lungerne for at kunne gå denne tur, og hvis du nu har det, og syntes 1000 skridt lyder easy peasy, så skal du ikke snydes for at du så kan gå 1000 skridt længere for at komme helt op på toppen. Sæt et par timer af til det, og husk masser af væske – når du færdig kan du tage en bus til Stanley, spise på havnen og bade i havet. Frede vil anbefale den italienske på havnen som har en udmærket pizza. ????⛰ Park View til Stanley via Violet Hill & The Twins

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvis vi tog afsted på en øde ø …
Hvorfor rejse væk når du kan tage på en dagstur til en Ø, som får en til at føle at man er taget på ferie? Ja, Frede og jeg tog til Cheung Chau Island for at hike og tage på stranden, og hold op, hvor var det bare forfriskende. Vi tog til togstationen Central for at tage til havnen, for derefter at tage hurtigbåden. Det kostede omkring 15 kr. at sejle i 40 min. Og da vi kom frem, var vi klar til at tage på eventyr. Det kom vi så også. Vi startede med at se templer, som var udsmykket med masser af farverige dimser og røgelsespinde. Derefter tog vi på grottetur, hvor vi fik kravlet rundt og gået op og ned på klipper. Vi fik hiket en hel del, og fandt en privatstrand, hvor vi tog en dukkert, ja totalt fløde og romantiske er vi altså – du må ikke dømme os for meget. Vi blev ved med at gå og gå, og igen, havde jeg svedt så meget at jeg måtte benytte mig af en skiftetrøje (men, det er altså den fedeste træning). Efter flere timer med vandrestøvler på, tog vi på stranden, lejede en solstol og parasol og legede konge og dronning (eller, vi tog en lur). Jeg vil i hvert fald anbefale at man tager ud på denne ø, der er masser af god mad (de har en vandmelonjuice som sidder lige i skabet) og boder med frosne ananas og vandmelon, som er et sundere alternativ end is – men du må godt spise en is, hvis du har gået i flere timer (eller man må faktisk altid spise is). Det er en perfekt en-dagstur og når min mor kommer ud og besøger mig om et par uger, ja så overvejer jeg stærkt at vi tager herud og hygger os, slapper af og udforsker endnu mere af den lille ø ☀️????

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Visited 463 times, 1 visits today)
2 Svar
 • Avatar
  Sara
  august 23, 2017

  Boede selv i K-Town i 6 mdr – verdens dejligeste sted! Hvis ikke i har prøvet Fresco Dim Sum endnu kan den kun anbefales! Det er super lokalt, men bedste (og billigste) dim sum jeg fik dernede – meget bedre end Tim Ho Wan. Kan kun give ret i Egg Waffles; den mest deprimerende dag i mit liv var da jeg tabte en helt ny egg waffle på gaden efter at være gået total sukkerkold på et af de store hikes – min kæreste var ved at gå i panik da han så mig, tror han fangede alvoren 😉

  Dejligt HK har fanget andres hjerter også – kan slet ikke vente med at komme derned snart igen!

  • Rebecca Laudrup
   Rebecca Laudrup
   august 29, 2017

   Tak for din kommentar Sara. Du må endelig skrive hvis du er i Hong Kong og mangler en at spise egg waffles med. God tirsdag ☺️✌?

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *