Guide: her kan du finde mig på Mallorca

D

er er rigtig mange som har skrevet og spurgt om tips til Mallorca, ja så mange at jeg rent faktisk måtte sidde indenfor og skrive den, selvom vejret var skyfrit og blåt – men her er den så! Til de utålmodige af jer (sagt med et glimt i øjet), I må liiiige huske på, at jeg altså også er på ferie, ik? Og det tager mig hundrede år og en sommer, at skrive mine guides da jeg virkelig prøver at gøre billederne spiselige. Men, jeg lytter også til jeres behov, så jeg har skrevet lidt om butikker, strande, restauranter og diverse andre sager. Nyd den, brug den og del den med jeres venner – jeg skriver først en igen om et år … Smækkys og et klap bagi fra mig

Restauranter

Organic morgenmad i Palma

Skal du starte morgen ud med økologisk og sund mad, så skal du besøge Ziva indeni i Palma. Her, kan du få hjemmelavet smoothies, juice, acai bowler, havfrue bowle, og sandwich – samt kaffe på mandel- og soyamælk. Det er vist et svensk par som har det (jep, vi skandinavere kan bare det der). Maden er virkelig god, men det der vil vinde alles hjerter er gårdhaven, som er taget ud fra Mamma Mia filmen. Helt klart en kæmpe anbefaling herfra, og et sted jeg skal tilbage til igen.

Ziva to go; Plaça de la Navegació, 11a, 07013 Palma, Illes Balears.

Shop til dig selv, og spis frokost samme sted

Jeg vidste ikke helt om jeg skulle give denne anbefaling videre, da det er min mors yndlingsbutik og hun vil ikke have at der kommer alt for mange dertil. Men nu giver jeg den videre, da jeg tænker min mor synes det er okay – tilgiv mig mamacita! Stedet hedder Rialto Living og har alt. Vi snakker kogebøger (de har Meyers bog), små telefon dimser, tøj, smykker, interiør og de smukkeste blomster buketter. Butikken er et besøg værd, men det er helt klart restauranten som er min favorit. Deres kaffe er vild lækker, og min yndlingsret er Rialto salaten (friske rejer, avocado, grøn salat, og en masse forskellige nødder). Frederik fik dagens fisk, som også så for vild ud og den var godkendt af ham … Og kagerne! Amen, de er for vilde – og du vil nok skulle gå eller løbe et par kilometer senere. Men hey, det er jo ferie!

Carrer de Sant Feliu, 3, 07012 Palma, Illes Balears.

Den spanske på havnen

Skal du have god tapas, mens du kigger ud på de kæmpe store både som ingen af os har eller får råd til, ja så skal du tage på Flanigan på Portals havn. Den spanske kongefamilie spiser der, så du kan nok godt regne ud at niveauet er højt. Maden er virkelig spot-on, der er alt fra tomatbrød, til padron pimientos (grønne stegte peber), hvidløgs rejer, blæksprutter, tortilla osv. Bestil deres hjemmelavede æbletærte til at starte med, det tager nemlig 40 min. at få den. Men det er den bedste (og jeg er normalt ikke den største fan af æble a la kage). Jeg har spist her i otte år, og stedet skuffer aldrig …

Puerto Portals, local 16, 07181 Calvià, Illes Balears. 

Fiskerestauranten som er idyllisk og uhøjtidelig!

Så du serien ’Natportieren’, instrueret af Susanne Bier? Nej? Ja? Når, men hvis du ikke har, så start med at se den! Hvis du har, så kan du måske huske scenen på restauranten nede ved vandet hvor det hele er ved at gå lidt galt. Well, den restaurant findes faktisk, og den er lige så idyllisk og unik som den er i serien. Er maden så god, spørg du? Hvis du elsker frisk fisk (hummer, rejer, muslinger, aborre, og alle mulige andre slags) så er stedet det helt rigtige sted. Hvis du ikke er tosset med fisk, så besøg stedet alligevel, da udsigten og atmosfæren bare er noget som ikke ses mange steder. Kom i klipklapper og en løs sommerkjole, der er ikke noget fancy over det, og alligevel får det fem stjerner af mig.

C’as Patro March. 16 Carrer Sa Cala Deià, 07179.

Cappuccino, Cappuccino, Cappuccino baby!

Hvis du har været på Mallorca før, så kender du jo godt Cappuccino. Men der er mange og der er faktisk stor forskel på dem! Min yndlings ligger i Puerto Portals havn. Den er stor og samtidig vildt hyggelig! Om aften er der gang i den, og du sidder ude på en fortorvscafé uden at man sidder for tæt, eller for mange. Vi tager tit ned og får en kaffe og en croissant om morgen, men frokosten er altså også altid en sikker vinder (deres pommes fritter, forårsruller og sliders kan bare noget). Tag hertil hvis du kan, den slå altså de andre …

Cappuccino Puerto Portals, Puerto Portals, 2, 07184 Portals Nous

Andre Cappucchino restauranter værd at besøge;

Den i Valldemossa er vildt hyggelig og beliggenheden er bare så super smuk.

Plaza Ramon Lull 5, 07170 Valldemossa

Palma har flere, men du skal tage til den i San Miguel, den er gemt lidt væk, hvilket kun er godt! Indretningen og stilen er meget gennemtænkt og enormt trendy, uden at være for meget! Det er med garanti den bedste i Palma …

Carrer de Sant Miquel, 53, 07002 Palma de Mallorca, Islas Baleares, Illes Balears

Butikker

Hatte, tasker, lamper og alt muligt andet i flet

En af sommerens trends har altså været tasker i flet og stråhatte – og jeg er fan. Hvis du skal købe en original spansk en af slagsen som ingen andre har, så skal du tage til Mimbreria Vidal i Palma. Nøj, hvor kan man bare finde de fineste ting. Jeg købte selv en lille/mellem størrelse taske, da jeg virkelig manglede en som ikke var for stor og som kunne være i cykelkurven til næste sommer (når jeg padler rundt i København – woop woop). Jeg købte også dække-servietter til min mor i flet, og jeg synes de passer så fint til alle hendes Tine K. møbler. I hvert fald, skal man tage hertil med en tålmodig kæreste, Frede var rimelig træt af mig, efter jeg i tyve minutter stadig ikke kunne vælge hvilken taske jeg skulle have med mig hjem – standard!

Carrer dels Hostals, 4, 07002 Palma, Illes Balears. 

Trendy med stort T

Jeg fandt Amen helt tilfældigt, da Frede og jeg gik mellem de små gader i Palma. Butikken, er så cool, den har meget af en Wood Wood og Storm vibe, med Commes Des Garcon ting, blandet sammen med upcoming brands man ikke kender. Jeg endte selv med at købe et par fine øreringe, og jeg var helt tosset med interiøren og stilen (hvide kakler og neon farver). Det er en fin lille gimmick butik, og hvis du elsker sjove og anderledes butikker som mig, så vil du også godt kunne lide denne.

Amen: 5, Costa d’en Brossa, 07001 Palma, Illes Balears. 

Mallorca Tip

Hvis der er noget som du skal købe på Mallorca som er billigere end andre steder i europa, så er det solbriller! Og her mener jeg altså de dyre af dem. Sidste år købte jeg et par Céline solbriller, og med 20% rabat kostede de 60% mindre end i København og endda Paris. Frederik købte to par solbriller fra Tom Ford, og de to par var stadig billigere end et par i København (det her ved jeg fordi Frederik købte et par for seks år siden, og de kostede altså 1000 kr. mere end de to par han købte på Mallorca). Jeg har købt næsten alle mine Céline-briller, Dior, og Ray Bans på denne Ø, da jeg nu er blevet for nærig med mine penge og ikke vil købe det andre steder.

Strande

Cala Varques strand

Hvis jeg skal være helt ærlig så har jeg tyvstjålet og fundet denne strand via en anden blog (godt nok amerikansk). Frederik og jeg ville super gerne på et lille roadtrip, og samtidigt en dag på stranden, så vi valgte at slå to fluer med et smæk. Fra Palma tager det omkring en time, men når det så er sagt, så tager det lang tid at komme til stranden. Man skal parkere udenfor, og så igennem en lille port, her går man så i 20-25 minutter. Når man så kommer til enden, skal man gå ned af, og der er løse sten, her går man så omkring 10-15 minutter (alt efter om man valgte at tage klipklapper på). Det er lidt af en tur, og jeg vil ikke anbefale den til dårligt gående eller forældrepar med meget små børn. Men til alle andre; gør det! Det er det vildeste vand jeg nogensinde har set, vandet er helt lyseblåt/turquise og stranden er hvid. Der er klipper rundt omkring en, og en lille hjemmelavet bod, hvor man kan købe baguettes, sodavand/vand og drinks. Vi fik en Mojito da vi kom, og hold da op, det er seriøst den bedste mojito jeg nogensinde har fået (eller i hvert fald top tre). Stranden bliver fyldt ret godt op, da det den ikke er særlig stor, men for at være ærlig så bliver de fleste strande fyldt op. Husk at sætte p-skiven, vi lærte det på den hårde og fik lige en lille bøde på 40 euros (i det mindste er det ikke ligeså dyrt som en bøde i Danmark).

Roxy Beach

Det her er min strand, eller forstå mig ret, det er den strand jeg vokset op med, da vi bor tæt på den. Roxy beach er større en ovenstående og derfor også plads til flere personer. Den har den fineste lille restaurant for enden af stranden, som er placeret på klipperne (man skal komme i god tid, hvis man vil have en spiseplads og en flaske rosé – snakker af erfaring). Man kan også leje paddleboard, kayaker og alt muligt andet vandsports halløj.

Cala Comtessa

Hvis du gerne vil ligge under en bambus parasol, og kigge på lyseblåt vand, så skal du tage herhen. Jeg har faktisk ikke selv været der, men har hørt at den skulle være enormt lækker (både vandet og sandet). Så hvis du/I besøger den, må I lige råbe op og fortælle om jeg skal tage derhen næste gang … Billederne derfra ser for vilde ud!

Andet

Træningen der slår løbeturen …

Skal du træne på din ferie, og samtidig have ferien følelsen af at alt omkring dig er lækkert, så skal du tage til Fit Corner. Min første træner Lidia har åbnet sit eget træningssted med en makker, og det er det fedeste sted jeg længe har set (kunne flytte til Øen blot for at træne her hver uge). Alt er nyt, udsigten er ud til de store flotte både, og efter træningen kan man få en kaffe eller en protein shake. Det bedste ved det hele er, at det ikke er særligt dyrt i forhold til andre steder og byer. En times personlig træning koster 50 euros (372 kr.). Og du får både en ordentlig workout og en træner det strækker dine led ud bagefter. Måske er det mange penge for en person som ikke går op i at træne, men for mig var det de bedste penge at give ud på ferien. Jeg var så glad efter, og stedet er så fedt, at man har lyst til at komme tilbage igen og igen.

Port Adriano, 07180, El Toro, Balearic Islands. 

(Visited 828 times, 1 visits today)

Der er endnu ingen kommentarer.

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *