Det her lavede jeg i modeugen … (tøj-kriser, Hèrmes kiggeri og ny veninde fra Hong Kong)

S

om jeg nævnte i mit tidligere indlæg tog jeg til Danmark grundet modeugen. Det var en rimelig lang rejse for at være hjemme i en uge, og jeg må ærligt indrømme, at jeg også er fuldt ud bombet efter den. Ikke nok med, at det tog mig 24 timer at komme hjem til Hong Kong igen pga. ventetid, forsinkelse, ventetid og mere forsinkelse, ja så var der også bare fart på ugen i København. Så meget, at jeg vitterligt har problemer med at huske alt hvad jeg lavede. Så jeg har været træt denne uge, ikke kun på grund af jetlag, men fordi at vi lige har fået vores møbler (jubii, sejrsdans)! Derfor har vi brugt hele weekenden på at gøre lejligheden så fin og hjemmelig. Og ja, I skal nok få den at se når de sidste småting er på plads (mangler lige et sofabord). Men nok om lejlighed og jetlag, jeg har skrevet om min egen modeuge – og jeg håber du vil læse med og tænke ‘så glamourøst er det heller ikke’, for det er det ikke. Det er sjovt og inspirerende, men hvis ikke man har en privatchauffør eller er vildt anderkendt indenfor branchen, ja så er det ikke særlig fancy. Men læs med denne gang og så kan du glæde dig til næste indlæg, hvor jeg poster (fordi jeg er noget af et ego – suk!) mine outfits. Det er altså ikke kun fordi at jeg gerne vil være i fokus, nej, jeg har nemlig skrevet brands samt, hvor det er købt ned til dem som spørg. Enjoy …

Onsdag

Jeg vågnede vildt tidligt eftersom de er seks timer foran i Hong Kong. Min morgen startede rimelig stille og roligt med at sidde ude på altanen med en kaffe i hånden. Den blev dog hurtigt afbrudt af, at jeg fandt ud af, at så god tid havde jeg så alligevel heller ikke. Så det var af sti af sted, med et bad, en hurtig tøjkrise og så op på jernhesten for at tage ud til By Malene Birger-showet, som blev holdt ude på Raffinaderivej 10, som var på ud vej mod lufthavnen. Stedet var stort og der var plads til 500 mennesker, hvilket godt kunne mærkes, for de var kommet fra hele skandinavien for at se showet. Temaet var en smule safari/Afrika med stråpinde og højt musik. Som ægte By Malene Birger fan, skal der ikke meget til før jeg bliver imponeret. Jeg elskede de brune farver i kollektionen, modellernes vådt-hår-look og den idé (som ikke er den første) at nogle af tingene allerede kan købes efter showet. Der var masser af energi og power i showet og jeg elsker, at man kan få lov til at være feminin på sin egen måde når det kommer til kollektion, for ja, der var både en grøn metallic bluse samt nederdel, lange flagrende kjoler, jakkesæt i rød/sorte striber og højtaljede lædershorts. Og dét bedste ved det hele er, at både jeg og min mor kunne gå i det (okay, måske ikke lige lædershortsene).
Efter showet, og efter mange kindkys med tidligere kollegaer, kvinder jeg har interviewet … og kvinder som læser min blog (ja, jeg var specielt oppe at køre over jer!) tog min mor og jeg videre for at spise frokost på en fantastisk restautant som hedder 56 grader som ligger på Christianshavn. Men den er ikke ligeså nem at finde, dog det hele værd. De gror deres egne urter, grøntsager og spiselige blomster og maden er helt gennemført. Deres frokostplatter er lige som den skal være, hvis du er vild med dansk mad; rødspætte, rullepølse, sild og hønsesalat. Så ja, hvis du er til en hyggelig kro-stemning er dette altså stedet, og jeg elsker at man føler, at man er på en gård langt væk fra alt og alle, men at det kun tager 15 min. på cykel og så står man inde i centrum. Og det var lige det min mor og jeg gjorde, for jeg skulle se den nye Hèrmes butik (og spise en af deres sodavandsis …. som så var lukket. Snøft). Men butikken var stadig det hele værd. Den var magisk og elegant, og jeg havde spottet et par røde sandaler, som jeg ville have fingrene i når jeg havde vundet i lotto. Alt i mens jeg gik rundt og debateret for og imod de røde sandaler, fik min mor liiige købt en ny taske, for den passede jo til hendes sko! Kan I huske den gang jeg skrev at jeg havde et shoppegen og det var kommet fra min mor? Ja, det var så ikke løgn. Det sjoveste ved det hele var, at da vi var på vej op til kassen stod min tidligere chef der fra ELLE, Malou, og hvad havde hun hænderne? De røde sandaler, selvfølgelig. Jeg var flad af grin, for det viser bare at efter at have arbejdet så tæt og meget sammen i 15 måneder, ja så var det næsten umuligt ikke at blive smittet og inspireret af hinandens stil. Malou fik skoene denne gang, men næste gang løber jeg lidt hurtigere, eller også så låner jeg bare hendes sko, for vi bruger samme størrelse.
Dagen sluttede af som den startede sammen med By Malene Birger. Der var et privatarrangement, med festlige drinks, dj og små indslag. Den super dygtige og kreative illustrator Mette Boesgaard lavede fine illustrationer på BMB bluser, som man kunne få med hjem, der var en stylist som fortalte lidt om de forskellige trends som er oppe lige nu (hint: farver – og det ved I jo, at jeg er fan af) og så kunne man få indgraveret sine initialer på en nøglering. Det var et super hyggeligt event, bortset fra at der var nogle folk som gik virkelig amok over at kunne få en gratis ting. De hoppede nærmest op og ned som små børn der var inde i en slikbutik, og hvis der noget som kan få mit pis i kog, så er de typer som siger ‘ej, hun fik to og jeg fik kun en’. Ja og ved du hvad, tag en kiks! Men bortset fra det (undskyld mit lille flip) så var det en god aften. Og min mor og jeg fik hivet os selv langsomt hjem, efter en lang dag. Jeg nåede næsten ikke hjem før jeg faldt om på sengen af træthed, og så sov jeg til den lyse morgen.

Torsdag

Jeg blev vækket af min mor der mente, at måske skulle jeg til at komme ud af sengen, hvis jeg skulle nå  showet klokken 11.00, så jeg fik kigget på uret og måtte vist give hende ret. Jeg fik hurtigt fundet mit outfit frem (som jeg heldigvis havde fundet frem dagen inden, da jeg har lært, at man ikke skal tro at man oppe i sit hovede har sit outfit på plads, for det ligner aldrig helt det man tror, at det ville gøre). Jeg cyklede afsted til Vesterbro, hvor jeg skulle se Scandinavien Academy of Fashion Design, som foregik på Vega. Det var afgangseleverne der skulle vise deres kollektion frem, og jeg havde valgt at tage til det fordi jeg elsker at se, hvordan de ‘nye’ i branchen får stablet tingene på benene. Det er altid sjovt at se dem som blot laver dét de elsker, fordi de elsker det, og der er ikke er nogen bagtanke med tingene. Det er på mange måder livsbekræftende, for det er jo sådan vi alle starter. Vi går efter at lave dét vi brænder for og syntes er sjovt, og nogen gange kan vi komme til at glemme det lidt grundet dagsordenen i vores liv. Så for min egen skyld var det en god måde at blive mindet om det på. Showet var langt, eller længere, end det plejer at være, men det var nok fordi at der var omkring 15 elever som skulle vise deres tøj frem, og jeg ville nok have nydt det endnu mere, hvis det ikke var så møghamrende varmt. For kender I det der når man har spurtet på cyklen, for man er i en smule dårlig tid, så man cykler som om man har drukket fire redbulls og bliver nærmest irriteret på dem der stopper for rødt (ja, jeg sagde det højt. Undskyld mormor). Du når endelig din destination, puster og stønner men du er som sådan okay, indtil du kommer ind i et meget varmt lokale og så finder du ud af at du lige har taget en klat for meget pudder i hovedet, fordi sveden begynder langsomt at rende ned; den starter i panden og i nakken og så ned af ryggen, benet og sådan bliver det ved. Du ved godt, at andre kan se at du har det varmt, så du puster lidt luft fra underlæben op til panden, og kommer egentlig bare til at ligner en idiot endnu mere. Ja, sådan havde jeg det fra det startede og helt indtil showet stoppede.
Efter showet havde jeg lidt over en time til den næste ting jeg skulle til, så jeg ringede til min mor og spurgte om hvad hun lavede, hvorefter at hun svarede at hun var sammen med Maximilian og Andreas. Jeg sagde ‘say no more’ og spurtede hurtigt hjem for at se den lille gut. Jeg nået akkurat at være hjemme i en halv time før jeg skulle cykle afsted igen, for så var det videre til næste show. Det var Bitte Kai Rand, som blev vist på det trendy hotel Stay på Islands Brygge. Det blev vist oppe på deres roof-top, og der blev serveret sommersby, som jeg med glæde tog godt imod, for det var vel torsdag. Igen, fik jeg lov til at hænge lidt ud med mine tidligere ELLE kollegaer, og her fik Malou da også lige fortalt de andre at min mor havde købt en Hèrmes-taske den anden dag. Der blev grint lidt, for der er ikke mange i byen som kan eller gør det min mor gør og hold op, hvor er det befriende. Det bedste ved min mor er nemlig, at hun lige ringer til min far inden for at spørge ham til råds, for min mor kunne aldrig finde på at købe nogen store køb til sig selv, uden at min far lige er involveret. Ja, hun er taktisk klog (siger jeg med et glimt i øjet). Men tilbage til Bitte Kai Rand showet, for det var nok mit yndlingsshow jeg så, da der var hør-sæt, smukke æstetiske hvide skjorter med et lille hint af et anderledes snit, trøjer med store hvide prikker på og blomstrede kimonoer. Jeg fik helt lyst til, at købe det hele (eller det meste), putte det i min kuffert og tage det med herud til Hong Kong, men jeg venter også gerne et halvt år på det, ligesom alle andre.
Efter showet, tog jeg igen hjem for lige at give Maximilian et smækkys og få en rugbrødsmad i mig, inden jeg skulle videre igen. For tredje gang fik jeg cyklet afsted, og denne gang var det ud til hovedebanegårdens Joe and the Juice. Da jeg stadig arbejdede på ELLE havde Malou (hold op, hvor bliver Malou nævnt mange gange i dette indlæg. Men hun er altså også pisse sej, sådan en chef som du både kan grine og græde med, men hun er også en tough cookie, som forventer at tingene bliver leveret. Og hvis du gør det, så får du også meget igen, og endnu bedre, du får støtte, tiltro og opløftende ord med på vejen), men Malou havde mødt Ophelia Wu, til Copenhagen Fashion Summit, og da hun fandt ud af at Ophelia var fra Hong Kong, fik jeg hendes kontakt med det samme. Jeg skulle derfor møde hende for første gang, vi havde haft en lang e-mailkorrespondance med hinanden, og jeg havde glædet mig til at møde hende face-to-face. Vi klikkede med det samme. Ophelia arbejder for ELLE Hong Kong, men bor i London, har en blog og er generelt bare enormt cool. Vi fik snakket om Hong Kong, hvor meget hun elskede København og hvorfor hun var flyttet til London. Og så fik jeg en ide, nemlig at interviewe Ophelia til bloggen for, hvorfor ikke få en tips fra en anden som elsker mode, kultur og ELLE ligeså meget som mig. Heldigvis sagde hun ja – så hun bliver snart introduceret ordentligt til dig. To timer fløj afsted og jeg nåede ikke hjem før jeg skulle videre, det var dog ikke mere modehalløj, men ‘all pleasure’, for jeg skulle ud og spise med min bedste veninde Anna på Madklubben Nørrebro (hallo, deres risotto er glimrende!). Her skulle vi bare drikke vin, snakke om alt og intet, og drikke mere vin.

Fredag

Efter to dark’n’stormy og en flaske vin dagen inden kunne jeg godt mærke, at jeg var lidt smadret da jeg vågnede op fredag morgen. Min mor og jeg var blevet inviteret ud på Revolver (som ligger på Vesterbro) for at se Charlotte Sparres nye kollektion. Det var igen op på cyklen, ja – jeg er meget glad for min cykel, og så afsted med os. Vi kom dertil og det tog lidt tid at finde Charlotte, da der var hundrede (jeg aner ikke hvad det eksakte nummer var, men der var mange) stande med designere. Vi fandt hende og gik straks i gang med at vælge ud fra hendes nye kollektion som virkelig var fin. Jeg tør godt sige, at det er en af de bedste hun har lavet, for det smukke ved Charlotte Sparres kollektion er farverne (gule, blå, lyserøde og rød) i den bedste kvalitet du kan få. Du betaler også for det, men det syntes jeg er helt i orden, når man ved at det holder i lang tid. Jeg bestilte et ‘pyjamas’-sæt i gult med blomster på og en slå-om-kjole med bi’er, ja, det var meant “to bee”. Da vi havde bestilt en hel masse fik vi et stort kram fra Charlotte og så gik vi videre. Jeg fik også lov til lige at snuse til Saks Potts, Baum und Pferdgarten, AF Agger og Stine Goya’s nye kollektioner og jo der var et par ting eller 20, som jeg godt kunne tænke mig. Da vi var færdige på Revolver, tog min mor og jeg op på illums rooftop og spiste en frokost fra Paleo, fik snakket om ugen og alt det jeg havde set, oplevet og mødt. Vi tog hjem, jeg tog en lur på en time, og så var det igen frem med tøj-krisen for jeg skulle til min anden bedste veninde Pernilles fest, det var Mexico-fest og hvis der noget jeg hader så er det temafester … Men jeg elsker tacos, så denne her gik lige an.

 

(Visited 738 times, 1 visits today)
2 Svar
 • Avatar
  Dorthe
  august 23, 2017

  Hej Rebecca. Endnu et skønt indlæg og smadder hyggeligt at hilse på dig til BMB-showet. Herligt jeg kunne få dig lidt op at køre. Ha ha. Jeg er sku’ fan! Nyd onsdagen. Mvh. din sidekvinde aka Dorthe

  • Rebecca Laudrup
   Rebecca Laudrup
   august 29, 2017

   Så dejligt at møde dig Dorthe. Du gjorder min dag helt høj og jeg blev helt rørt over alle dine søde ord. Håber vi ses igen på et tidspunkt. Kh din sidemakker ✌?☺️

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *