Jeg har det lidt for godt, her i Malaysia ?☀️?

V

i er taget til Malaysia, for at tilbringe fem dage væk fra storbyen og travlheden, der befinder sig i Hong Kong. Der er et par helligdage i Hong Kong, og derfor tænkte vi øjeblikkeligt ‘hvor skal vi tage hen?’, og vi var ude i det helt avancerede med en øde ø osv. Men da dette var lidt af en spontan tur var prisen oppe og koste noget som jeg ikke kan få mig selv til at nævne her. Vi kiggede også på Korea, Japan og Indien, men igen var priserne fuldstændig sindsyge, og hvis det bare skulle være en nogenlunde pris, ja så skulle vi flyve i 30 timer. Øhm, det bliver et nej tak herfra. Så der blev researchet og kigget lidt mere, og til sidst faldt jeg så over Penang. Og endnu mere over dette hotel som vi er så privilegerede (typerne!) at bo på; Easten & Oriental.

Hotellet er stort, med to pools, to fitnessrum, 5 restauranter og et par hundrede ansatte. Vi er rimelig oppe og køre over stedet, da det ligger lige ned til vandet, og så er stilen også meget Old English – altså hvis du har set den nye Tarzan så er det lidt den samme stil; mændene i receptionen har tuxedos og overskæg, eller rettere et rigtig mustache, conciergene har en gammeldags safari-hat og khaki-tøj på, og så er alt hvidt og lavet af marmor. Man bliver simpelthen taget tilbage til 1800-tallet. Min mor ville nok syntes at stedet er lidt for ‘disney’ (et udtryk hun bruger når det er for stort og der er for meget lir), men jeg ville bruge et andet ord for stedet, ja jeg ville kalde det ‘genialt’.

Så hvad skal vi lave de her fem dage? Ja, det er et godt spørgsmål. Vi bor inde i George Town som er stedet (ifølge google) at være. Her skal vi på adskillige museums, markeder og tage hundredevis af billeder – og selfies, for det er jo mig. Det er en by der er kendt for deres kunst og især street art, og jeg laver nok et indlæg ligesom mit New Yorker indlæg om, hvor de forskellige steder er i byen. Vi skal også på et aften marked, en sommerfugle farm, en lang hike i nationalparken og så skal vi tilbringe en dag på en strand, hvor man kan møde vilde aber og måske en havskildpadde, hvis vi er rigtig heldige (men med mit held tror jeg det næppe, da jeg snakker som et vandfald og nok skræmmer dem væk med mit irriterende grin). Og selvom formiddagen også skal tilbringes ved poolen, ja så har jeg altså sagt til Frede at dette ikke kun er en dase tur men også en kulturel en af slagsen – for jeg skal se, spise og mærke denne by, ikke mindst for min egen skyld, men bestemt også for jeres – for der skal skrives om dette sted, da jeg allerede er kæmpe fan.

Jeg føler mig enormt privilegeret over at kunne tage på disse spontane ture – for jo, jeg ved godt, at det ikke lige er alle som har de samme muligheder. Først og fremmest fordi man ikke lige tager fire dage til Malaysia fra København – dog skal min storebror Mads herud og lave hans anden Iron Man – stille og roligt, I know – og jeg kan ikke en gang løbe 3 km i denne varme, uden at jeg føler at jeg har fået astma og er blevet halvblind på vejen, efter sveden langsomt begynder at svie i øjenene. Så hatten af for Mads, det er sgu sejt, modigt, stærkt og en smule tåbeligt (Sorry Mads, men jeg forstår ikke det sjove i at svømme, løbe og cykle så langt). Dog ville jeg have ønsket, at vi havde planlagt det lidt bedre, så jeg kunne være kommet herud og set ham være super Mario – men hvis han skal lave sin tredje Iron Man et sted, ja så skal jeg nok finde passet frem. Så jo, jeg er en privilegeret og forkælet skid, det ved jeg godt, men jeg håber at mine (næste par) indlæg omkring denne by enten kan inspirere dig til din egen tur, eller blot få dig til at føle, at du er med på rejsen. I så fald, så sender jeg de varmeste og svedigste (her er nemlig meget varmt) tanker til jer i kolde København … Okay, den var lidt tarvelig, det må I altså undskylde. Jeg sender i stedet smækkys til alle ????

(Visited 337 times, 1 visits today)

Der er endnu ingen kommentarer.

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *