Interview: Frede (hvem ellers)

D

er er flere som har spurgt mig om jeg ikke skulle lave nogen interviews på bloggen. Og jo, det har jeg også selv gået lidt rundt og ventet på. Men hvem? Den mest oplagte er en som bliver nævnt i hver eneste indlæg, men han har heller ikke noget valg, da vi også er sammen hver aften – så du gættede rigtigt (titlen gav det måske også væk), men det er selvfølgelig ingen andre end Frede. Jeg syntes han er helt oplagt at have med i første interview, da han er den største (og nok eneste) grund til, at jeg flyttet ud igen. Samtidig er det her også hans første gang ude i den store verden, så han ser måske tingene på en lidt anden måde end jeg gør, og så er han bare meget sød – det skal jeg jo sige. Men mød Frederik, en helt stille og rolig fyr med ambitiøse og store drømme.

Fortæl lidt om dig selv?
Jeg kommer fra Nyborg på Fyn og har tre søskende, som består af to storebrødre og en lillesøster. Vi boede alle sammen i København indtil jeg flyttede, på nær vores forældre som stadig bor på Fyn. Vi er nok sådan en familie som altid har været gode til at hjælpe hinanden, f.eks. har jeg lagt gulv i min storebrors hus, min lillesøster passer nevøerne og vi har alle hjulpet Nanna (min søster) med at flytte et par gange fra kollegeværelse til egen lejlighed. Vi laver alle sammen noget forskelligt, men vi kommer fra en arbejdsfamilie, hvor man altid hjælper hinanden, lige meget tid og sted.

Så var det hårdt at flytte til udlandet, når du har sådan nogen gode søskendebånd?
Nej, jeg syntes ikke det er så hårdt endnu. Men det er da klart, at når der er fødselsdage og jeg ved, at de får god mad og god stemning – så ville jeg da gerne være med. Men heldigvis har de alle sammen lovet at komme ud og besøge os.

Hvorfor har det altid været din drøm at flytte ud?
Jeg har altid godt kunne lide at teste og udfordre mig selv. Og da jeg begyndte at arbejde med shipping var det en god mulighed for at komme ud i verden, da shippingmiljøet er meget internationalt. Det var nok meningen, at jeg først skulle have været til Singapore, men så kom denne nye mulighed med at starte kontor op i Hong Kong, og det var svært at sige nej til.

Hvorfor lige shipping?
Fordi det står aldrig stille, og der er hele tiden nye situationer som man skal tage stilling til. Intet er forudsigeligt, så det er et virkelig godt arbejde til en som ikke kan finde ud af at sidde stille og som har så meget krudt i røven. Tal og matematik har altid været min stærke side, hvor dét at stave har aldrig rigtig været mig – mest fordi jeg ikke var så god til det. Derfor er det rart, at det er tallene der taler og får lov at være i fokus.

Da du blev tilbudt jobbet, hvad tænkte du så?
Jeg tænkte ‘YES’, og hvor er det fedt. Jeg startede med det samme at google ting omkring Hong Kong, og så ringede jeg til Rebecca – eller dig – om hvad du syntes. Heldigvis efter et par dage, var vi begge enige om, at dette var en udfordring som vi havde lyst til at prøve af. Hvilket jeg stadig er utrolig taknemlig for.

Du var herude i fire måneder alene, hvad var det sværeste at vænne sig til?
At man skulle planlægge, hvornår man skulle snakke sammen. Vi var jo vant til bare at komme hjem fra arbejde og så var den anden der. Lige pludselig skulle man nærmest planlægge ned til minutter, hvornår det passede at snakke sammen. Det var jeg ikke stor fan af. Og så boede jeg på et hotel, så jeg skulle også planlægge, hvad og hvor jeg skulle spise hver eneste aften, hvilket var skide irriterende. Oven i det, fandt jeg så kun tre gode restauranter tæt på hotellet, så det blev lidt ensformig.

Jeg (Rebecca, hende der interviewer dig) har jo boet ude et par gange før. Hjalp det dig, at jeg havde lidt erfaring, og du ikke var på helt bar bund?
Nej, da jeg syntes at jeg havde helt styr på tingene… eller not. Hvis det havde stået til mig, havde vi jo bage pakket fire kufferter og taget af sted. Men nu hvor vi er her, og jeg lige nu sidder i en tom lejlighed, glæder jeg mig helt vildt til at vores ting kommer og vi har vores eget hjem, i stedet for et der ligner noget fra et IKEA katalog. Det har hjulpet, at du har prøvet det før, for så stamper du lige lidt i gulvet og jeg prøver at lytte efter. Jeg havde nok ikke helt indset, hvor mange ting vi havde i København, og hvor lang tid det ville tage at få pakket det hele ned – jeg ordnede nogle af de praktiske ting såsom telefon, bank mm. herude, men alt credit med lejlighed, pakning, og holde styr på familien, går til dig (eller Rebecca..). Jeg ved ikke helt hvad jeg skal kalde dig, du hedder jo bare skat i min verden.

Hvad savner du mest i Danmark lige nu?

Hmm, hvad jeg savner? Det er et godt spørgsmål. Jeg tror jeg savner nye kartofler og asparges fra min forældres have, og en rødspætte som min far køber på havnen.

Syntes du vores forhold er blevet bedre efter vi er flyttet ud?
Nej, ikke bedre. Det syntes jeg næsten ikke er muligt. Men man udvikler sig sammen, fordi man står i en ny situation, hvor man ikke kender til tingene. Jeg syntes vi hjælper hinanden meget mere, fordi man har ligesom kun hinanden. Så vi er nok gået hen og blevet mere bedste venner, altså mere end vi var før, for hvis der var noget som irriterede en derhjemme, så kunne man lige mødes med drengene, få et par øl, se lidt bold og så snakke med dem. Nu kommer jeg hjem til dig, og så får du mig i godt humør. Det har du altid gjort, men der skal meget til når ens partner lige pludselig både skal være kæreste og ven hele tiden. Vi gør det nu meget godt.

Hvad er det mærkeligste du har set eller oplevet herude?
Jeg var i Shanghai på forretningstur, hvor vi til en middag fik det der hedder hotpot. Det der blev serveret i den var; indvolde, tarme og arterierne til hjertet. Hvilket jeg hermed kan bekræfte, at jeg ikke kommer til at bestille til mig selv igen.

Du får nu 10 hurtige, er du klar?
Ja, kom med dem!

Hvad er din livret?
Alt mad. Ja, jeg er en ædedolk og en god kok, som du vel kan bekræfte?

Det kan du bande på! Hvilken by eller land vil du gerne besøge herude i Asien?
Nok mest Japan. Jeg gad godt at stå på ski der, og opleve kulturen, samt spise alt deres mad, såsom sushi og raman.

Din yndlings sport?
Fodbold. Og der findes kun ét hold: Tottenham…

Yndlingsmærke?
Paul Smith, de laver fede ting i god kvalitet. Jeg elsker den engelske stil.

Hvis du skulle bo et andet sted i verden, hvor ville du så gerne bo?
København, London eller New York – jeg kan godt lide storbyer med forskellige kulturer. Og alle tre steder har nogen afsindige gode restauranter.

Hvilken restaurant vil du gerne spise på, du må vælge en i hele verden?
Osteria Francescana, det er nummer to i verden og er italiensk mad, som nok er min yndlings.

Pasta, is eller Pizza så?
Det er ondt, må jeg sige 33% af hver? Pasta til forret, pizza til hovedret og is til det dessert!

Bedste råd til en som gerne vil flytte til udlandet?
Go for it – du kan da ligeså godt springe ud i det. Men husk på, at det også bliver hverdag på et tidspunkt, ja selv i Paris eller New York.

Hvordan er det at være kæreste med en som elsker tøj og sko så meget?
Det er nice at du går op i det, bortset fra når du får tøjkrise to minutter inden, at vi skal ud af døren. Men jeg syntes for det meste at det er fedt. Du har lært mig meget, førhen gik jeg kun i sort tøj og i jakkesæt på arbejde. Det gør jeg ikke mere, og jeg tør godt at indrømme, at det er på grund af dig. Men lad det nu ikke stige dig til hovedet.

Hvorfor passer vi så godt sammen (jeg elsker at jeg kan spørge dig om de her ting, og det nu kommer på skrift)?
Jeg har arvet min fars tålmodighed, hvilket der til tider er brug for. Men mest af alt udfordrer vi hinanden og så er vi totalt skøre når vi sammen. Vi hygger os bare altid i hinandens selskab, om det så er at stene Netflix-serier eller tage på ture en hel dag. Og det vigtigste er, at vi tænker altid på hinanden. Du kommer i første række og jeg tror du har det på samme måde, medmindre du er sulten, så tænker du kun på dig selv.

 

(Visited 1.023 times, 1 visits today)
8 Svar
 • Avatar
  Marianne
  januar 26, 2018

  Rebecca ? jeg er vild med din blog! Er næsten lige begyndt at følge med her og på din Instagram – men er hooked ? du har gode holdninger og er så dejlig farverig, syntes det er skønt! tak for at vi her, for et indblik i dit liv, glæder mig til at følge dig.. ?

  • Rebecca Laudrup
   Rebecca Laudrup
   januar 27, 2018

   Tusind tak for den fineste besked Marianne – det varmer helt ind i hjertet! Det er altid dejligt at I vil læse mine historier og oplevelser, så det er egentlig mig der takker for, at sådan en som dig, gider at bruge tid på det! Ha’ en smuk weekend!☀️??

 • Avatar
  Linda
  august 10, 2017

  Dejligt at vi får lov til at lære Frede lidt at kende. Han virker som en rigtig “god dreng” ??

  • Rebecca Laudrup
   Rebecca Laudrup
   august 29, 2017

   Ja, det var på tide at folk lærte ham lidt bedre at kende. Tak for din søde kommentar ???

 • Avatar
  Frederikke
  august 9, 2017

  Jeg elsker at læse med her på bloggen. Du skiller dig i den grad ud i blandt andre bloggere med dine spændene indlæg. Også virker du til at være en super cool pige med hjertet på det rette sted! Jeg glæder mig til at læse dine fremtidige indlæg. Keep up the good work 🙂

  • Rebecca Laudrup
   Rebecca Laudrup
   august 29, 2017

   Tusind tak for de enormt søde ord Frederikke. Hvor er det fedt at vide at du har lyst til at blive ved med at læse med. Det er jeg enormt taknemlig for. Du må have en fantastisk dag ☺️?☀️

 • Avatar
  Amalie
  august 9, 2017

  Rebecca, du virker så sød, kreativ og enormt dygtig. Tak for dejlige indlæg om dit liv. Det er så hyggeligt at følge med, selvom jeg ikke kender dig – måske gør jeg jo alligevel lidt nu. Fortsæt det gode arbejde 🙂 Bedste hilsner fra Amalie

  • Rebecca Laudrup
   Rebecca Laudrup
   august 29, 2017

   Tusind tak Amalie, det varmer! Og jeg er glad for at du føler at du kender mig, for det er nemlig hele pointen med min blog. Igen, tak for din søde besked, du må have en dejlig dag ☺️?

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *