Hvordan gik min juice cleanse?

J

eg fik aldrig skrevet resultatet om min juice cleanse for et par uger siden, da jeg blev ramt af sygdom efter min skiferie. Men bare rolig, jeg skrev notater ned (ja, så nørdet er jeg) imens jeg var på min cleanse, så her får I mine kommentarer, for jeg var faktisk overraskende positiv (okay, første dag var en sur kæ….) men det store spørgsmål er, om jeg skal prøve det igen? Og svaret er meget enkelt, det bliver en nemlig stort JA herfra. Læs om mine tre dage ….

Da jeg fik mine juices, var jeg ærlig talt enormt skeptisk. Jeg tror ikke på at det er sundt for kroppen, hvis den ingen næring får for tit. Når det så er sagt, faster jeg faktisk (næsten) en gang om ugen. Ja du læste rigtigt, en gang om ugen spiser jeg ikke i 22 timer. Det lyder hårdere end det er, men jeg starter faktisk dagen inden, når jeg har spist min aftensmad spiser jeg ikke mere den aften, så sover jeg otte timer og så skal jeg ‘bare’ misse min morgenmad, snack og frokost, når det så er aften igen, kan jeg spise aftensmad. Det var noget som jeg lærte på Michelle Kristensens bootcamp, og måske fordi jeg har lært min krop det, så var jeg ikke så bange for det med ikke at skulle spise om dagen. Men der er dog stadig forskel på ikke at spise, hvad føles en halv dag, og så ikke at spise i tre hele dage. Men jeg gjorde ting for at holde mig i gang, for ikke at gøre det til en sur pligt.

Den første dag var faktisk meget fin, jeg var overrasket over, hvor lækkert de juice smagte – der var en som smagte a piña colada – den var simpelthen så god! Jeg skulle drikke seks juice om dagen og jeg var ret god til at drikke en hver anden time, de var alligevel ret store (500 ml) hvilket gjorde, at jeg nok brugte en halv time på at drikke den færdig. Jeg var super overrasket over, at jeg ikke havde lyst eller brug for andet mad, og savnede egentlig ikke at spise. Juice stedet havde dog sagt at man skulle tygge sin juice så man fik fordøjet den bedre, men jeg følte mig simpelthen for dum når jeg gjorde det, det var som at tygge i vand, så det blev et nej herfra. Om aftenen ændrede mit humør sig, jeg ved ikke om det var en kombi af, at Frede lavede aftensmad til sig selv og hele hytten derfor duftede af mad, eller fordi jeg havde været så dum at tage til træning om morgen og lave crossfit, som på ingen måde er anbefalet, da det er alt for hårdt for kroppen, men jovist man har vel lidt narcissistiske tanker om sig selv ‘Rebecca kan alt’. Jeg vil helt klart ikke anbefale det, for om aftenen kunne jeg have spist en okse, hvis dem kom dumpende ned fra himlen. Jeg endte med at gå i seng lidt små sulten, træt og irriteret over at vide, at der stadig var to dage tilbage.

Anden dagen valgte jeg (som var et klogt valg) at tage den helt med ro. Igen, var det super nemt hele morgenen og eftermiddagen, og jeg havde det virkelig godt i kroppen. Bevares, den var også meget træt og jeg havde da også lidt hovedpine midt på eftermiddagen, men intet i forhold til, hvad jeg havde troet. Jeg havde lovet mig selv i hele dette forløb ikke at føle at det var en sur pligt, og jeg skulle ikke have følelsen af, at jeg sultede mig selv. Så, midt på eftermiddagen spiste jeg to gulerødder, da jeg havde brug for at tygge på noget, og jeg må sige at det hjalp helt vildt. Jeg valgte derfor at peppe min aftens juice op med en skål at cherrytomater og agurkestænger, så jeg ikke gik kold. Det er klart mit bedste tip til dem som overvejer at prøve en juice kur, i stedet for ikke at spise noget, så vælg nogle grøntsager, som man kan tygge på. Man kommer helt klart til at tabe sig på sådan en cleanse, men for ikke at tage det hele på igen, tror jeg det er vigtigt at kroppen stadig husker på at ‘mad ikke er farligt’, og hvis den har fået lov til at få noget andet end væske ned i maven, ja så tager man måske ikke det hele på igen. Det kan godt være, at jeg lige nu finder på noget som overhovedet ikke passer, men terorien lyder da meget god, ik?

Tredje dag vågnede jeg op totalt udhvilet. Et kæmpe plus ved denne kur er, at man faktisk sover bedre. Jeg er helt klart et B-menneske. Jeg går i seng klokken 12-01 hver aften og så vågner jeg kvart over ni. Ja, det er ikke optimalt, men jeg har prøvet at ændre det i 10 år, og jeg har endnu ikke knækket koden, eller også gider jeg ikke. Med denne cleanse ændrede min krop sig, jeg kunne simpelthen ikke holde øjnene åbne til længere end klokken kvart i ti om aften, og måtte slæbe mig selv i seng. Det er længe siden, at jeg har sovet så godt. Jeg vågnede ikke en eneste gang om natten, og da klokken var 8.20, var jeg lysvågen og skulle i gang. Det var en ret vild følelse. Der var stadig en eller to juices som jeg ikke var blevet træt af endnu, men de resterende blev jeg lidt nødt til at tvinge i mig. Jeg er typen som hader at spise det samme to dage i træk (ja, det lyder snobbet, jeg ved det godt), men jeg er virkelig dårlig til det, og der må derfor godt gå to-tre dage før jeg spiser det igen. Det her med at drikke seks juices, i tre dage, med samme smage, begyndte at blive lidt vammelt, og derfor jeg er enormt glad for, at jeg ikke valgte en uge, for så havde jeg simpelthen fastet i protest. Jeg valgte den fjerde dag at gå på vægten, og mirakuløst nok havde jeg tabt mig fire kilo. Selvom vægten var gået ned, var det faktisk følelsen i kroppen som jeg var gladest for. Jeg følte mig totalt udrenset, min mave stod skarpere og så følte jeg mig bare rigtig godt tilpas. Så the million dollar question: vil jeg gøre det igen? Og det vil jeg. Jeg vil gerne planlægge det lidt bedre, så jeg ikke skal på ferie et par dage efter, for det gør ikke noget godt når du lever af usund mad, alkohol og sodavand i en uge. Derfor tænker jeg, at tage endnu en cleanse når foråret/sommeren for alvor starter.

Så her er mine anbefalinger: gør det, hvis du har tid og overskud! Du må ikke have for mange planer de dage, du skal ikke træne som jeg gjorde og så er det fedest når du er alene hjemme, så resten af familien ikke sidder og spiser pasta bolo, imens du sidder med en tomatjuice som bare ikke er det samme som en gazpacho suppe. Held og lykke fra juice-freaken.

Resultat:
Tabte fire kilo.
Blev renset ud (bogstavelig talt).
Sov bedre.
Fladere mave.

(Visited 426 times, 1 visits today)
1 Svar
 • Avatar
  Charlotte
  februar 28, 2018

  Hej Rebecca.
  Jeg læser med glæde det du lægger op og deler med os andre.
  Jeg får ny mail pr. 1.3.18, gammel mail: chboj@vejle.dk – min ny mail er: Chbojsen@gmail.com
  Vil du være sød og rette det, for jeg vil nødig gå glip af dine dejlige friske tanker og oplevelser.
  Hilsen Charlotte

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *