Guide: her kan du finde mig, når jeg er i Paris

H

vorfor skrive en guide om Paris, nu hvor jeg befinder mig i Hong Kong? Jo, for at være ærlig er der flere årsager til det! For det første drømmer jeg lige nu om mine yndlingscroissanter, for det andet så kender jeg ikke Hong Kong godt nok til at lave en guide (endnu!) og for det tredje har jeg boet i byen og arbejdet for et magasin, hvis søster befinder sig i Paris, så hvorfor ikke skrive lidt om mine yndlingssteder i byernes by? Nogle af dem vil du måske kende til, nogle af dem har du måske læst andre steder (for der findes i den grad også andre gode blogindlæg om denne fantastiske by), men jeg vil blot skrive om de steder jeg kan lide og så håber jeg, at du kan bruge et tip eller to.

 

Where do broken arms go? (… can they find their way home …)
Mange kender Merci butikken, som ligger i Marais, men hvis du går 10 min. længere ned af gaden vil du komme til en fantastisk lækker og sjælfuld-butik, der på mange måder er en god blanding af Merci og Colette. Den heder The Broken Arm og her vil du finde mærker som Commes de Garcon Play, Vetements, Loewe, Nike og Belanciaga (for blot at nævne et par få). De sælger både sko, tasker, tøj og alle tænkelige accessories. Du kan også spise på deres restaurant, som har de lækreste retter såsom: aspargessalat med parmesan, tomatsuppe, (skinny) carpaccio, burrata med broccoli og de lækreste og bedste (okay, der er mange i byen. Men jeg er fan af det her sted) croissanter – og jeg kunne godt spise en lige nu! Det er også et værdigt Instagram-sted med blå kaffekopper, rustik keramik og indbydende mad som ser godt ud på billeder, ja selv med en iPhone5 (shoutout til min veninde Anna, hvis iPhone5 er godt brugt). Næste gang der er en lang kø til Merci, så tag herhen i stedet for, få en kop kaffe fra en af de søde baristaer og nyd alle de lækre ting der får pengepungen til at brænde. 12 Rue Perrée, 75003 Paris, Frankrig * 

Vesterbro Vibe 
Måske kender du til dette lækre hotel, Le Pigalle, for det er yderst populært i modeverden. Men jeg var der selv for første gang for ikke for så længe sinde. Og hold nu op, hvor var det hyggeligt og samtidig så trendy og kreativt, at jeg fik lyst til at skrive en bog og se vigtig ud. Men det må blive en anden god gang. Jeg vil i hvert fald anbefale dig steder, for der er fantastisk mad og en endnu bedre stemning! Og jeg ved ikke hvorfor, men det gav mig af en Vesterbro vibe, måske fordi der kommer alle slags typer, i alle slags aldre og den eneste ’rigtig’ stil man behøver at have er ’jeg er den jeg er’. I love it! Hotel/Restauarnt Le Pigalle (tæt på Moulin Rouge, 9 Rue Frochot) 

To all the Misses … 
Hvis du er vild med japansk mad, så er Miss Kō vist den perfekte restaurant for dig. Når du træder ind på restauranten vil du automatisk føle, at du kommet til en del af Japan; der er farverige paraplyer i loftet, neonlys i asiatiske tegn og kvindekroppe med dragetatoveringer på dørene. Maden er alt det bedste fra Asien og så koster det heller ikke det hvide ud af øjnene. Og hvis du nu ikke er til sushi, forårsruller og nudler, jamen så kan du også bare sidde oppe i den ultra lange cocktailbar og drikke (masser vis af) lækre jasmin collins, ginger sour og japanske punch. Åh, hvor har lyst til at tage tilbage lige nu (og det kommer altså fra en, som bor i asien – just saying!) Miss Kō (49/50 avenue George V, 75008 Paris) 

Andy Warhols Crew 
Hvis du ikke har fået anbefalet stedet af en anden, så er det ikke lige en bar du som sådan ville kunne finde. Men nu anbefaler jeg den til dig … og så håber jeg, at dørmanden er flink den dag (det er nemlig ikke så nemt at komme ind! Og nu skal jeg ikke lyde arrogant, for den eneste grund til at jeg kom ind, var fordi dørmanden vidste hvem min far var … ). Stedet er fyldt med kreative, modebevidste og ja, nogen som kunne ligne Andy Warhols venner. Du vil blive taget tilbage til 70’erne, og føle at du er en del af Andy Warhols it-gruppe. Der er lidt at spise men ikke det store (de fleste derinde kommer heller ikke for madens kalorier, men for drinksne). Så kom en aften, hvor du har lyst til at drikke cocktails, danse og find dine bedste John Travolta moves frem. DJ’en vil spille hele natten, og det skulle bestemt ikke undre mig, hvis du møder en kendt model eller to derinde. Andy Wahloo (69, rue des Gravilliers 75003 Paris) *

Obama was here! 
Dette er helt klart en af mine ynglingsrestauranter i Paris, og den er utrolig populær hos franskmændene, hvilket resulterer i, at tjenerne ikke snakker særlig godt engelsk (men de prøver, og der er ingen arrogance eller små kommentarer på fransk som du ikke forstår og derfor føler du ikke at de snakker om dig – det har jeg nemlig prøvet andre steder i Paris). Men ikke på La Fontaine de Mars. Jeg holdt min 20-års fødselsdag på restauranten, fordi jeg elsker deres confit de canard (sprængt and), og så har jeg en endnu større slikmund, så jeg får altid deres crème brûlée der uden tvivl er en af de bedste jeg nogensinde har smagt (og jeg har altså smagt en del). Stedet er utrolig hyggeligt og ligger meget tæt på Eiffel tårnet, men ikke for tæt til at det er en turistattraktion. Der er dog altid proppet så man skal bestille bord i god tid, hvis det skal lykkes en at besøge stedet. Hvis min anbefaling ikke er overbevisende, så kan jeg fortælle dig at (den tidligere præsident) Barack Obama besøger stedet når han er i Paris, og hvis den er god nok til Præsidenten (altså ikke Trump – gå den modsatte retning af ham!) ja, så må stedet være godt. La Fontaine de Mars (129, rue Saint-Dominique, 75007 Paris) *

En by i byen …  
Jeg vil gå så langt og sige at jeg har boet på den hyggeligste gade i Paris, Rue Cler. Turisterne kender den ikke specielt godt, selvom den ligger i 7eme arrondissement og er omkring fem minutters gåafstand til Eiffel tårnet. Så hvis du går 10 minutter væk fra myretuen af mennesker med deres selfiestænger, ja så kommer du altså til den hyggeligste gade, hvor du kan få den rigtige franske stemning. Selvom gaden ikke er så lang så har den det hele: osteforretning, adskillige lækre bagerier med nybagte pain au chocolate (chokolade croissanter red.), den ene hyggelige cafe efter den anden, en cookie forretning, is-butik, fiskehandler og masser af blomsterbutikker, hvor friske tulipaner og roser står i lange baner (go home Blomster Bjarne). Jeg håber, at du får tid til at opleve stedet næste gang du er i Paris, for det er som om, at der er en lille by inde i byen. Rue Cler, 75007 Paris

En Cafe i det centrale. 
Mit yndlingssted på Rue Cler er restauranten Cafe Central, som har en New Yorker (butcher) stemning med hvide kakler, røde mursten og mandlige tjenere, der har seler og hvide forklæder på. Maden sidder også lige skabet, og jeg anbefaler at du prøver deres charcuterie samt osteplade. Du skal nok dele dem med din partner og I vil være ufattelige mætte – men det vil være det hele værd. Og nu hvor vi er i gang, så tag lige en Aperol Spritz (eller to) for mig! Cafe central (40 Rue Cler, 75007 Paris)

Finurlighed med stort F
Jeg elsker interiørbutikker, sådan helt vildt, så da jeg fandt Fleux Concept Store, var jeg rimelig oppe at køre. Måske fordi de sælger de smukkeste, mest finurlige og humoristiske dimser, i alle slags farver og størrelser. Du kan nemlig få alt fra farverige marrokanske fliser, potteplanter, kurve, keramik, malerbøger, puder, neon lys, light-bokse (hvor du kan lave din egen tekst, som så lyser) og kaktusser i alle slags størrelser, former og varianter. Jeg er meget begejstret for dette sted, og næste gang jeg tager til Paris (som nok først er om stykke tid, desværre!) så skal jeg herind igen og købe den ene (ligegyldige men stadig pæne) ting efter den anden. Det er det perfekte sted, hvis du mangler at købe en venindegaver, fødselsdagsgave eller noget til dig selv. 39 & 52 rue Sainte-Croix de la Bretonnerie, 75004, Paris *

 

(obs: alle billederne er fra Paris, men der hvor du kan se en * er billederne ikke fra selve stedet, da jeg desværre ikke havde nogen i arkiverne – du kan dog finde dem alle sammen på Instagram. Enjoy!) 

(Visited 740 times, 1 visits today)
2 Svar
 • Avatar
  Anne-Katrine
  august 12, 2017

  Sikke en fin lille guide – jeg må benytte mig af nogle af dine tips næste gang, jeg besøger skønne Paris 🙂 Og så må jeg bare lige fortælle dig, at du skriver de fineste tekster både form og indhold. Jeg følger gerne med på din rejse.

  • Rebecca Laudrup
   Rebecca Laudrup
   august 29, 2017

   Tusind tak for din super dejlige besked Anne-Katrine. Altid skønt at få ros og endnu bedre når mine tips så kan bruges. Du må have en dejlig tirsdag og håber du bliver ved med at læse med ☺️☺️☺️

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *