Guide: Her kan du finde mig i Hong Kong, part 2.

S

om lovet kommer nu andet indlæg om gode frokoststeder, lækre kaffebarer og must-visit shoppingmalls samt butikker. Jeg håber det kan bruges på bedste vis, og hvis nu der sidder en med en masse tips omkring Hong Kong, så skriv endelig en kommentar, for jeg er altid på udkig efter nye steder at besøge.

Frokost og kaffebarer

Cupping Room
Central: G/F, 18 Cochrane St.
Wan Chai: 32 Swatow St. 

Hvis du skal have en god avokadomad, så skal du besøge dette sted! De laver også en ualmindelig god is-latte, som vil gå godt til maden. Stedet er populært til frokost, så du skal enten komme tidligt eller lidt senere på eftermiddagen. De er populære for deres kaffe, men også deres croissanter som du lige kan tage med på din gåtur. Jeg vil helt klart anbefale at spise morgenmad eller frokost der, hvis du har mulighed for at besøge Hong Kong.

The Coffee Academics
Harbour City: Kiosk 1, level 2, Getaway Arcade, Harbour City, Kowloon.
The Morrison: 225 Wanchai Road, Wan Chai, Hong Kong.
Causeway Bay Flagship Store: 38 Yiu Wa Street, Causeway Bay, Hong Kong.
Repulse Bay: Shop No. 108, L1, The Pulse, No 26-30 Beach Road, Repulse Bay, Hong Kong. 

Har du nogensinde hørt om en kaffe der kommer i en isvaffel? Nej, det havde jeg heller ikke, lige indtil jeg opdaget The Coffee Academics, som ligger forskellige steder i byen (både på HK siden og ovre på Kowloon). Deres kaffe er nok en af de bedste i byen, og dem som laver dem, nørder det helt ned til grader, mælk og skum. Men når nu du er der, syntes jeg også, at du skal smage deres lemonade, som altså også bare gør noget godt for sjælen. Jep, det her sted er altså lige de niveauer højere end starbucks.

L’attitude
G/F Imperial Kennedy, 68 Belcher’s Street, Kennedy Town, Hong Kong.
Shop A, G/F, 19, Cameron Road, Tsim Sha Tsui, Kowloon.

Det er et af de steder som jeg endnu ikke har besøgt, men som jeg virkelig virkelig godt ville. Der er både en på Kowloon siden og så en to minutter fra, hvor jeg bor, så der er vel ingen undskyldninger? Her kan du få alt fra pastaretter, pizzaer og andet mad som primært består af kulhydrater. Men det er som sådan ikke derfor, at jeg gerne vil prøve det. Nej, jeg vil gerne derhen fordi du kan få candyfloss der er formet som pandahoveder, snemænd, juletræer, skyer og andet hejst imens. at der ligger en form for softice i bunden. Altså, ikke nok med at det er enormt god insta-materiale, jo så smager candyfloss altså også bare godt!

Commissary
Shop 405, Level 4, Pacific Place, 88 Queensway Hong Kong. 

Du kan både spise her til morgen, frokost og aften. Det er amerikansk soulfood, lige fra pull pork burgere til red velvet cake. Jeg har været der til aften og fået virkelig lækre fish tacos og majskolber, og Frede fik så burgeren – den skal jeg have næste gang. Vi planlægger dog, at vores næste gang skal være til brunch, for der er altså nogen lækre amerikanske pandekager som råber på mit navn. Der er også en lækker granola, avocado toast, salater og meget mere. Kom en weekend så du kan få deres brunch. Stedet er ufattelig hyggeligt med små lamper der hænger fra træ-til-træ udenfor, og diner stemning indenfor. Hvis du skal besøge stedet om aftenen, så smag lige deres espresso martini, det er en af de bedste jeg har smagt – og jeg har smagt mange!

Le Pain Quitidien
G 40 -41, 200 Queen’s Road E, Wan Chai. 

Ja, Hong Kong er vel en storby, og i de fleste storbyer kan du finde denne kæde. Jeg kan ikke fortælle dig noget som du ikke allerede ved, hvis du har besøgt stedet i NY, London eller Paris. Men hvis du besøger den i Wan Chai, kan du få lov til at sidde udenfor i den hyggeligste gårdstemningsmiljø, og drikke din balje af kaffe mens du guffer på dit hjemmebagte brød som er smurt ind med øko-chokolade. Jeg er der lidt for tit.

Shopping (malls og butikker)

I.T

I.T er et af de shoppingcentre som er ligesom en af de seje drenge fra folkeskolen som du virkelig gerne vil have opmærksomhed fra, for han havde alt det seje udstyr på og den der ‘bad boy’- attitude. Det er ikke her du skal du tage hen, hvis du leder efter det klassiske eller de der Gucci loafers. Nej, det er streetstyle billedet som inspirerer dette shoppingcenter, og derfor er det mærker som Comme Des Garcon, Balenciaga, Carhartt, J.W Andersen, Nike, Zadig et Voltaire, Vetements, A.P.C og mange mange flere som står og fylder på hylderne. Du vil også møde mange asiatiske brands, som du aldrig har hørt om, men stilen er cool, frisk og ung. Dem der arbejder der ved også, hvordan de skal klæde sig på, så de vil også kunne inspirere dig.

Homeless
29 Gough St, Central, Hong Kong. 

Det er faktisk en interiør-butik, hvor du kan finde masser af danske brands. Men du kan altså også finde masser af andre småting som ikke er dansk, og som kan gøre hjemmet vildt hyggeligt! Jeg har selv luret på en ‘light-box’, som er en firkantet lampe, hvor du selv kan skrive noget i midten med bogstaver som du får med. Jeg vil gerne have en med bloggens navn, for hvorfor ik? Så det kan være vi mødes, hvis du overvejer at besøge den fine butik!

Pacific Place
88 Queensway, Admiralty, Hong Kong. 

Du vil kunne finde et par af de restauranter som jeg har skrevet om i dette center. De kalder det shoppingcenteret, hvor de ældre rige mænd tager deres yngre kærester med hen om søndagen. Der er vitterligt alle store brands her, og ja selv Harvey Nichols (så der er et shoppingcenter i et shoppingcenter?) Du vil godt kunne bruge en time eller tre herinde.

Habour City
3-27 Canton Rd, Tsim Sha Tsui, Kowloon. 

Hvis du skal shoppe som var du på Fifth avenue, så skal du tage over på Kowloon siden. For det er vitterligt som at gå i New York eller London. Chanel butikken ligger ved siden af Hermés som ligger ved siden af Gucci som ligger ved siden af Dior. De er alle sammen i flere etager, så bare rolig, du skal nok kunne finde noget. Mange af dem hører også sammen med shoppingcenteret Harbour City, som bare er kæmpe stort. Det er en god blanding af alt lige fra Marni, Balenciaga, og Miu Miu til ZARA Home og COS. Og så vil du også kunne finde The Coffee Academics her, hvis du skulle blive tørstig. Det er værd af besøge, også selvom du ikke skal købe noget, for du kan blot kigge på alle de rige kineser som kommer langvejs fra for at købe den ene taske efter den anden.

Woaw
11 Gough St, Sheung Wan, Hong Kong. 

Hvis du er vild med butikken Colette i Paris, vil du også elske Woaw. De har de bedste slags gadgets, samt populære sneakers, sjove postkort og fødselsdagskort med Beyonce og Kim Kardashians grædende ansigt på og alt muligt andet gøgl. Der er også en kaffebar i den ene ende af butikken, hvor der altid sider unge trendy mennesker. Og så har jeg set på deres instagram, at de sælger de lækreste is-sandwich som jeg helt klart selv skal ind og have!

MUJI
3-4F, Lee Theatre Plaza, 99 Percival St. Causeway Bay, Hong Kong. 

Det var faktisk Frederiks søster, Nanna, som viste mig denne butik – og takke være lovet det! Hvis du elsker søstrene grene, men gerne vil have, at niveauet er lidt højere end det, så skal du besøge Muji. Hvad jeg ikke har købt derinde, lige fra et smykkeskrin, til mapper, nattøj, kuglepinde, ansigtsmasker og meget meget mere. Det er japansk, hvilket gør, at det er enkelt og på mange måder har et skandinavisk look. Og du kan vitterligt købe alt, vi snakker om sengetøj, kufferter, toiletsager, kontorsager, og møbel dele. Det er ligesom en interiørbutik, men til ingen penge. Nanna har fortalt mig, at det er meget billigere herude end i Europa, men det er der faktisk mange butikker der er, såsom ZARA. Ja, tænk en gang, ZARA i Hong Kong er billigere end i Danmark. Og hvorfor er tingene billigere? Mit eget gæt er, at tingene jo bliver produceret herude og derfor skal de ikke betale for fragten. Men jeg ved det selvfølgelig ikke – jeg klager dog ikke.

H&M
Hang Lung Centre, 2-10 Paterson St. East Point, Causeway Bay, Hong Kong. 

Hvis du er en fan af H&M og deres trendlinje, samarbejder og premium quality, ja, så vil du gerne besøge denne her. Det er nok en af de bedste H&M’er jeg har besøgt (og tro mig, jeg har besøgt en del). Men den er vist tre eller fire etager (jeg når aldrig at besøge dem alle), og de har næsten alt det som er udsolgt i København. Der er også en kæmpe stor H&M home afdeling, hvor jeg allerede har spenderet og købt nye gulvtæpper og jeg ved ikke hvad. Jeg er tosset med den her, og det bedste er, at den ligger tæt på Muji og I.T, så du kan lige slå tre fluer med et smæk.

Diverse andet!

Cabana
The Pulse, 403-404. 4/F, 28, Beach Rd, Repulse Bay. 

Jeg fik tippet fra min veninde her i Hong Kong, og jeg må indrømme det er nok det bedste tip jeg har fået. Hvis du hader sand ligesom jeg, men godt kan lide at kigge på det, ja så skal du tage til Cabana i ‘Repulse Bay’. Stedet har åbent onsdag til søndag, og det har en rigtig Mallorca, Ibiza og stadig storbyferie, samt hotelkæden Soho House vibe. Det åbner klokken 10, og i weekenden kan du vælge to slags ‘pakker’: den der koster omkring 280 HK dollar, hvor du får en liggestol, håndklæde og må bruge deres små vandbassiner indtil klokken 14. Eller den der koster omkring 680 HK dollar, hvor du får alt ovenstående samt en flaske champagne (eller rose, hvidvin, 6 øl eller 6 sodavand) per person. Frederik og jeg valgte den sidste, og fik så en flaske champagne først og senere på eftermiddagen en flaske rose. Jeg blev godt tipsy for at sige det som det er. Men det var så ufattelig hyggeligt. Vi lå på solsengene hele dagen i 25 grader, fik læst bøger, lyttet til lounge musik, snakket, badet i de små tønder og spiste frokost. Det er ikke billigt, men jeg vil heller ikke sige at det er dyrt, for servicen er helt i top. Vi overvejer at holde min fødselsdag der sammen med min mor, og det skal nok blive en fest.

Sneakers Market
75 Fa Yuen St. Mong Kok, Kowloon. 

Hvis du elsker sneakers og du gerne vil sparre nogle mønter, så er mit bedste råd at tage over på sneakers markedet i Mon Kok. Her kan du gå fra den ene butik til den anden og købe alle slags sneakers i alle slags mærker. Jeg købte selv et par nike, som i Danmark koster 1.500 kr og her fik jeg dem til 700 kr. Det er alligevel en besparrelse som er god for pengepungen. Hav tålmodighed, for det kan godt tage tid for dem i butikken at hente din str. da alle butikker deler samme lager. Til gengæld findes der ikke noget bedre end at købe et par nye sneakers og vide, at du har gjort et godt kup.

Big Buddha
Ngong Ping Rd, Lantau Island. 

Min eneste turistfælde, som jeg vil sige, at du skal prøve, er denne. Tæt ved lufthavnen ligger der er en stor Buddha, ja bevares, du skal op i en gondol som tager dig op og op og op. Men gør dette på en hverdag (ikke i weekenden!) og tag afsted så tidligt som muligt, for så behøver du ikke at stå i kø. Tag den gondol med glas i bunden! Det er uhyggeligt til tider, men helt klart den smukkeste måde at se naturen på. Tag i templet og se den store Buddha og nyd en time eller to deroppe (mere tid behøver man ikke), det er dog en oplevelse for livet og du kan derefter sige, at du har set en af de største buddhaer i Asien.

Info: Nogen af billederne er taget fra stedernes instagram
(Visited 499 times, 1 visits today)
1 Svar
 • Avatar
  Jeanette
  november 20, 2017

  Jeg vil foreslå dig Aqua Bar på Kowloon siden.
  Der er både en lækker restaurant og en lækker bar med den smukkeste udsigt.
  Morgenmad på Intercontinental efterfulgt af en gåtur langs vandet er også en klassiker .
  Jamie’s i ocean center er nemt og lækkert. Gordon Ramses har også en lækker burger joint derinde.
  Phillip Starck restaurant og bar på Peninsula og evt Afternoon Tea i lobbyen. Ikke i nævnte rækkefølge
  Niccolinis på Hong Kong siden laver den lækreste italienske mad.
  Artisan på Mody Road – altid crowded fordi de laver billige salater og lækreste konditorkager
  Knutsford terrace – hvor der altid er gang i den om aftenen med flere billigere cafeer.
  Har du været i Sogo v Beverly på Hongkong siden – den er skråt overfor udgang D fra Causeway Bay stationen.
  Hmmmm nå kunne blive ved – stopper mig selv nu

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *