Guide: Her kan du finde mig i Hong Kong (bogstavelig talt)

E

fter mange efterspørgsler på lækre spisesteder, shoppesteder, rooftop barer og andre tips til byen jeg bor i, har jeg sagt til mig selv, at jeg godt kan lave en guide til nogen af de steder jeg kender i Hong Kong. Det bliver dog delt op i to indlæg, da det ellers ville blive et alt for langt og måske tungt indlæg, og jeg nok ville miste mange af jer løbende. Så det ene handler om restauranter og cocktailbarer samt andre steder til nattelivet, og det andet indlæg omhandler så frokost og kaffesteder samt god shopping. Der er både lidt tips fra Central, Kennedy Town, hvor jeg selv bor og ovre på Kowloon siden. Du skal dog have det in mente, at jeg ‘kun’ har boet her i fem måneder, så om et års tid har jeg nok lidt flere tips og tricks til dig. Når det så er sagt, har jeg allerede set, shoppet og spist en hel del, og netop derfor er det næsten min pligt at give jer mine erfaringer videre. Når du en gang skal på en storby ferie og overvejer New York, Paris eller en tredje by, ja så vil du måske have Hong Kong med i tankerne. For byen har det hele, lige fra tre etagers Chanel butikker, til natklubber på en skyskraber, til sandhvide strande og lokale markeder. Der er grund til, at de sammenligner New York med denne by, forskellen er bare, at herude kan du gå rundt i t-shirts året rundt.

Spisesteder til om aftenen

Little Creatures
(shop 1 G/F New Fortune House, 5A New Praya, Kennedy Town)

Hvis du elsker soulfood og øl, ja så skal du besøge denne fantastiske restaurant, som også er et ølbryggeri. Du kan få alt fra små sliders, pasta bolognese, chips med en (fantastisk) guacamole, sparreribs og pizzaer. Det er det perfekte sted at tilbringe sin søndag aften, efter en hektisk weekend. Og da deres fokus også ligger i, hvad du drikker har du mulighed for at få en ølsmagning med til maden, hvor du får seks små glas øl, så du kan smage lidt forskelligt. Til dem der ikke er tosset med øl, er der også også hjemmebryggede ciders og lemonader. Enjoy.

Lee Lo Mei
(G/F-1/F, 8 Lyndhurst Terrace, Central, Hong Kong)

Denne restaurant er kendt for at lave kinesisk streetfood med et twist. Det er perfekt til sådan nogen europære som os, for her er der både en blanding af wontons men også små sliders (dog stadig med et hint af asiatisk, da der er en ananas skive i midten og ingen salat). Der er alt fra indbagte rejer, friteret blæksprutter med chilimayo, nudelsuppe, hummer og chicken wings. Og så er der deres famøse bølgefritter med smeltet ost og trøffelmayo. Du kan også få nogen smagfulde cocktails (jeg har drukket et par espresso martini’er derinde). Der er en virkelig fed stemning. Du føler, at du sidder i et gadekøkken og så alligevel ikke. Der er malet på væggene, højt (men ikke for højt) musik og du er omringet af både internationale og lokale mennesker fra byen. Det er helt klart en af mine yndlingssteder lige pt.

Dan Ryan’s
(Canton road, Tsim Sha Tsui, Kowloon, Hong Kong) 

Hvis du virkelig skal være lidt fræk og ikke tænke på kalorierne, ja så skal du tage hen på denne amerikansk inspirerede restaurant, som ligger over på Kowloon siden. Den er på ingen måde fancy, trust me. Men her kan du altså fråde dig i nachos, chicken wings og klassiske burgere. De har også en dry martini som skulle få gang i festen. Da Malene Birger var i Hong Kong, tog vi derhen, for den har ligget her i alle de år hun har været herude, grundet arbejdet. Vi fik i hvert fald spist os mætte og drukket et par drinks. Det var en smækker lækker aften.

Dim Sum Library
(124/Level 1, pacific place, Admiralty)

Et af de gode steder, hvis du skal spise dig mæt i dim sum. Ja, som navnet lægger op til, går stedet op i to ting; dim sum og cocktails, og du kan altså ikke have været i Hong Kong, uden af spise dig mæt i dim sum. Maden er præsentabel og stedet er trendy, men det ligger også i den lidt dyre ende af prisskalaen. Det gode er, at restauranten ligger inde i et shoppingcenter (et af de bedste, hvis du spørg mig). Så når du er færdig med at spise, kan du gå fra butik til butik, for der er virkelig alt lige fra: Chanel, Cèline, Chloé, Louis Vuitton, COS, ZARA, Loewe, Dior og mange mange flere. Det vil gøre ondt i pengepungen, men nap du bare en cocktail til på restauranten og så kan det ikke mærkes!

Tango
(Carfield Commercial Building, 75-77 Wyndham St. Central)

Min kat kan danse tango, tango, tango. Og jeg kan ikke danse, så i stedet tager jeg bare på denne Argentinske restaurant. Jeg er ikke den største kød spiser, men der er alligevel noget over Tango, for der er også en masse andet lækkert. Du skal prøve deres empanadas, de sidder lige i skabet. Du kan også få en masse fisk, lækre salater og pasta retter, samt pølser og kylling. Ikke nok med det, har de churros (spanskrør red.) til dessert, og hvis der er noget som kan få et pigehjerte (altså mit) til at smelte så er det dem dyppet i dulce de leche. Ja tak! Stedet er rustikt med røde mursten, store plakater af tango-dansere og træborde samt stole. Det her er en perle, som du skal prøve.

Fish and Chick
(25 New Praya, Kennedy Town)

Fem minutter fra, hvor Frede og jeg bor, er der en lille restaurant nede ved vandet som serverer to ting; fish & chips eller rotesserie kylling med salat (du kan også vælge flere sides, såsom majs, kartoffelmos mm.) Det er enkelt, simpelt og hamrerende lækkert. Vi spiser dernede eller bringer maden hjem en sjælden gang i mellem (mest når vi begge har cravings). Frede og jeg elsker fish & chips, altså vi ville begge gerne flytte til London, blot så vi kunne være omringet af det, men det ville ikke være så godt for vores helbred, så det lader vi bare vær med. Vi har dog smagt en del, og vi kan begge to sige at denne her er en af de gode slags. Der er omkring fem slags forskellige fisk du kan vælge mellem. Hvis du gerne vil køre den lidt sundere linje (som jeg, nogengange) så tag kyllingen, den er frisk og sprød og lige som i Frankrig. Det er godt.

11 Westside
(1/F The Hudson, 11 Davis St. Kennedy Town)

Elsker du mexikansk, så skal du besøge denne mega hamrerende lækre og trendy restaurant, som får dig til at føle at du befinder dig et sted på Meatpacking District i New York. Ja, igen er det et sted som jeg bor fem minutter fra, men der gik lang tid før jeg vidste at den fandtes, da den befinder sig oppe i en bygning og derfor ikke er super nem at se. Du kan ikke bestille bord, så det er først til mølle, og derfor vil jeg anbefale dig at tage derind når det åbner, helst en onsdag eller torsdag, da der altid er proppet. Du skal have deres guacamole med tortilla chips, for tjeneren kommer ind og moser alle ingredienserne sammen, og derfor er det så friskt som det overhovedet kan være. Derefter skal du bestiller deres bløde tacos, som kommer med alle slags varianter. Jeg er totalt fan af det her sted, for der er simpelthen en så lækker indretning, hvor du både kan sidde inde og ude på tagterrassen og så er maden også bare spot on – jeg ovenud lykkelig for, at jeg kan gå derover på ingen tid.

Ham & Sherry
(1-7 Ship St. Wan Chai)

Hvis du er tosset med tapas og flotte mursten, ja så skal du besøge den fine og yderst hyggelige restaurant, som er pyntet med blå mursteen fra top til til (selv udenfor). Der er ikke dét du ikke kan få, som ikke findes på et spansk menukort. Alt fra skinke, ost, rejer, blæksprutter, tomatbrød, oliven og ja sådan kunne jeg vel egentlig blive ved. Jeg tog mine forældre med derind og efter at have boet ti år spanien, ved de ligesom godt, hvad der fungerer og hvad der er god spansk tapas, og det her sted fungerede. Der skulle også være en bar omme bag ved som Back Bar, jeg har ikke selv været der, da jeg åbenbart ikke helt har forstået konceptet, men cocktail baren skulle være den bedste i Wan Chai, så det kan være, at vi ses derinde, for den skal jeg i den grad prøve af!

Klubber, rooftops og cocktailbarer

Tartine
(38 Lyndhurst Terrace, Central)

Denne her cocktailbar befinder sig på tredje sal i Central, hvor du både kan side inde og ude. Den er på ingen måder stor, så der kan godt være lidt crowdet i weekenden. Men den er altså ufattelig hyggelig, for der er lækkert indrettet med masser af grønne blade og og parasoller, så du vil ikke kunne mærke, at du befinder dig inde i centrum. Det er det perfekte sted, hvis du lige skal have en enkel eller to cocktails, inden du skal ud på dansegulvet og videre.

Djapa
(Shops G18-20, G/F, Lee Tung Avenue, 200 Queen’s Road East, Wan Chai)

Djapa ligger i Wan Chai, hvor Ham & Sherry også kan findes. Det er både en restaurant og en cocktailbar, som er virkelig cool indrettet. Jeg har ikke selv spist der, men Frede siger at det er godt. Du kan sætte dig op på første sal og spise aftensmad, og så gå nedenunder og få en anderledes cocktail, imens dørene er åbne, og du kan kigge ud samt høre stemningen fra den super hyggelige gade (som er et must at besøge). Du kan også bare besøge stedet om dagen, så du kan tage billeder af de farverige stole, graffiti på væggene og flotte sten på gulvet.

Tazmania Ballroom
(LKF Tower 1, Central)

Skal du i byen, og fyre den af, skal du tage herhen. Der er både mulighed for at danse men også spille pool, hvis nu du skal imponereren med at du kan finde ud af det. Det er popmusik og neonlys for alle pengene, og der er også mulighed for at stå udenfor på en lille altan, når det bliver for varmt og overfyldt. Nu kommer jeg ikke så meget i byen, for jeg er blevet kærestekedelig og træt, men jeg har alligevel været på en del klubber rundt omkring i verden – ja, jeg har været festaben over dem alle, så jeg kan godt sige, at dette her sted er cool. Men kom ikke alt for tidligt, eller måske skal du, for så har du det meste af dansegulvet for dig selv.

Ce La Vie
(25/F California Tower, 36, 30, D’Aguilar St. Central)

Det er her er stedet i Central, hvis du skal op på en rooftop og stå imellem alle de andre skyskraber. Ja, stedet er populært og med god grund, for der er nemlig også en natklub en etage nede. Et lille tip: sig at du skal på natklubben for så kommer du hurtigere ind. Du kan også bestille en drink på klubbens bar, og dermed slippe for den lange kø, og når du har fået drinken kan du tage op på rooftoppen, ved at gå ud ved elevatoren og op af en trappe. Vi gjorde det sidste gang, og sprang alle i køen over, ups.

Sevva
(Princes Building, 10 Chater Rd, Central)

En anden meget populær rooftopbar at besøge inde i byen er Sevva. Den er på mange måder lidt mere fancy og drinksene er også betalt. Men udsigten er vild og det er helt klart værd at besøge. Jeg kan klart anbefale det, men det skal nok bare være en dag, hvor du gerne vil have en enkelt drink i pæne omgivelser. Hvis det er for at feste skal du nappe en af de andre ovenstående. Min mor var tosset med det, så det er måske også et sted for de mere modne kvinder 😉

Park Lane Hotel (etage 27/F)
(310 Gloucester Rd, Causeway Bay)

Min veninde Marlene hev mig med til dette sted, og det er igen et rooftop sted der skal opleves. Denne gang kigger du ikke på de andre skyskraber omkring dig, men på vandet og over på Kowloon siden. Der er en meget lounge, St. Tropez vibe, med hvide sofaer og lounge musik. Du kan også nappe noget at spise der, hvis du har lyst. Men jeg ville tage her op, lige inden solen går ned, og se byens lys begynde at lyse op.

 

… To be continued … 

*De fleste billeder er taget fra stedernes Instagram*
(Visited 606 times, 1 visits today)

Der er endnu ingen kommentarer.

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *