Guide: her kan du finde mig, når jeg er i Tokyo

L

ad mig lige starte med at sige, at listen er lang! Jeg har prøvet at skrive så kort om tingene som muligt, samtidig med at det stadig er givende, men ellers ville dette indlæg tage for evigt at komme igennem. Min store anbefaling er, egentlig ‘bare’ at tage til Tokyo. Det kan faktisk ikke siges nok, jeg blev fuldstændig forelsket i byen. Måske er det fordi den er ligeså legesyg som jeg selv er. Men … den er også ren, autentisk, hyggelig, rolig, barnlig, mærkelig, farverig, original, grøn, stor og oplevelsesrig – for ikke at snakke om maden! Ja, maden slår altså kinesisk, vietnamesisk, og thai (hvis du spørg mig). Nyd guiden, og så håber jeg at du får muligheden for at tage dertil på et tidspunkt … Jeg skal i hvert fald tilbage!

 

 

Butikker 

Audrey Hepburns hjem

Hvis der er en butik, som du virkelig SKAL besøge, når du er i Tokyo, så er det Vintage Qoo! Der er vitterligt hundredevis forskellige Chanel, Hérmes, Louis Vuitton, Prada og fik jeg sagt Chanel-tasker? Ikke nok med det, er der tøj, sko, smykker, solbriller og hatte. Og jeg kan med garanti sige, at dette er den bedste vintagebutik jeg nogensinde har været i – den slår dem jeg har besøg i London og Paris. Indretningen i sig selv er også bare unik, der er billeder af Marylin Monroe og Audrey Hepburn overalt, væggene er lyserøde og så står der en hvid/lyserød Citroën 2CV bil udenfor og pynter. Amen, hvor er Holly Golightly? Det var godt at min mor ikke var med, hun var nok besvimet over alle de classic flap Chanel-tasker som kom i forskellige farver, materialer og skind … Suk!

Cinnamon Oak 1F, 4-11-15 Jingumae, Shibuya Tokyo.

 

 

Flamingoer i døren

En anden unik, men heeelt anderledes vintagebutik, er flamingo (navnet fangede mig øjeblikkeligt). Her snakker vi vintage Rayban briller (de helt små), Levis shorts og Ralph Lauren kasketter. Typerne inde i butikken, var cool unge fyre og seje piger – jeg havde min prikkede Ganni-kjole på, og følte mig en smule malplaceret. Men det er super sjovt lige at tjekke ud, især hvis man er vild med den 90’er trend som er kørende lige nu med bøllehat, mom-jeans og mavetop!

Butikken hedder Flamingo og ligger Meji-dori street, i Shibuya

 

 

Anbefaling fra en japaner: de bedste køkkenknive
(Kamata Japenese store)

Det eneste Frede sådan havde af krav på at ville, var at købe nogen køkkenknive med hjem. I de snart tre år, som vi har været kærester, har han ønsket sig køkkenknive til både fødselsdag og jul. Men prisen er altså pebret i Danmark, og en japansk håndlavet køkkenkniv koster nemt over 2.000 kr. Heldigvis, havde vi fået af vide, at det var halvpris i Japan. Af sti af sted skulle vi så, jeg havde fået en af mine veninder herude i Hong Kong til at hjælpe, da hun har boet i Tokyo, og hun fik så fat på en ven som anbefalede os dette sted. Og takket være lovet for det. Ikke nok med at de havde et tilbud på tre knive, så fik vi også momsen af (det gør alle udlænding, vi ved ikke hvorfor). Så det endte med at Frederik fik fire knive, til meget meget billigere pris. Okay, det koster stadig, men intet i forhold til hvad man giver derhjemme. Ikke nok med det, så får man også indgraveret sit navn på japansk i kniven, så på alle fire knive står der nu ‘Svejborg’. Det er helt klart et besøg værd, det er hele området faktisk, men det skriver jeg om længere nede i indlægget ..

 

 

En Uniqlo på 12 etager

Hvis du, ligesom jeg, godt kan lide high-street fashion, og altid skal besøge Uniqlo når du er i en storby, da de har kashmir, ski undertøj, og andre geniale ting til ingen penge, ja, så skal du besøge den største i verden. Uniqlo som ligger i Ginza området – holy moly, der er alt! Det passede lige med, at det regnede på sådan en tropisk/storm måde, så vi kunne med god samvittighed går rundt derinde … Ja, vi tog alle 12 etager. Jeg købte den dejligste dun vest, som jeg kan have indenunder en tyndere efterårsjakke til vinter, et 100% kashmir tørklæde (til 250 kr.!!!!) og en Hello Kitty t-shirt, for hvorfor ikke? Godt at butikken kommer til Danmark, men alligevel priserne og størrelsen er nok bare ikke helt det samme som den er i Tokyo.

6 Chome-9-5 Ginza, Chūō, Tokyo 104-0061, Japan

 

 

Ginza Six mall

Normalt er jeg ikke sådan til storcentre … Og det passer alligevel ikke, for jeg tager altid ind i Bon Marché i Paris, og Harrods i London, bare fordi indretningen er så smuk. Men når det så er sagt, så er jeg ikke typen som sådan leder efter et storcenter når jeg rejser. Well, mark my words; Ginza Six Mall, er et besøg værd (det siger jeg om alt lige nu)! Hvis du ikke er i humør til at shoppe Céline-tasker og Prada-sko, så bare rolig, jeg har et par andre tips! Besøg deres mad afdeling i kælderen … Hold nu op, det er for lækkert. Den anden aften, havde Frede og jeg spist på en lokal Raman restaurant og var egentlig lidt trætte efter at have gået 40 kilometer, havde små tømmermænd fra dagen før og ville bare gerne hjem og se film på hotellet. Så, vi smuttede lige ind i Ginza Six (efter at have været der tidligere på dagen) og købte snacks med hjem! De har friturestegte pommes fritter som chips, som er til at dø over! Og slikstanden har altså nogen ualmindelige gode salt karameller og vandmelons bolcher! Hvis du ikke lige har lyst til at spise dig mæt i (u)sunde snacks, så kan du tage op på første sal, og få en kaffe på ELLE cafeen. Til at starte med vidste jeg ikke at der var flere cafeer/restauranter i byen, så var faktisk lidt skuffet. Men når det så er sagt, så var det ret hyggeligt lige at få et afbræk fra af gå og stå hele dagen, og vi fik også et par ’sundere’ kager (glutenfri, laktose fri og ja, jeg ved ikke hvad), men det smagte sgu godt! Til sidst var bog afdelingen oppe på øverste etage helt fantastisk – der var den ene mere ikoniske mode bog til den anden, der var fotobøger og magasiner og kunst – og jeg havde lyst til at købe dem alle med hjem.

 

Design dine egne Converse

Åh, hvor ville jeg havde ønsket, at jeg havde set denne butik den første dag og ikke en time før jeg skulle med toget ud til lufthavnen. Men det var seriøst den fineste lille Converse butik hvor du kunne designe dine egne sko. Og når jeg siger designe, så mener jeg virkelig designe! Man kunne få skrevet sit navn eller en sætning i siden, få lavet tal og andre padgets på, og så havde de den ene farve efter den anden. Det ville tage to timer at få lavet og derfor var det umuligt for mig at nå. Men, jeg ville have elsket at få et par helt hvide sneakers hvor der stod ‘Bee A Traveler’ på den ene, og så en bi på den anden. Ja ja, det kommer vel ikke bag på jer, at jeg er ‘ananas i egen juice’-typen?

Jungu-mae 6-16-5 HOLON-Ⅲ B1F・1F, Shibuya-ku, Tokyo

 

Restauranter/Cafeer  

 

 

Til te hos Commes Des Garcons

Det er vel et must at besøge en Commes des Garcon, når nu man er i Japan! Men hvorfor ikke også spise morgenmad der? Om fredagen var Frede og jeg stået op klokken 07 for at være ude af døren klokken 08 – vi ville nemlig have så meget ud af dagen som muligt! Hvad vi dog ikke vidste var, at alt først åbner klokken 11.00, så vi startede med lidt sightseeing, og der klokken så ramte elleve, var jeg ved at gå sukkerkold. Vi havde nemlig spist aftensmad klokken 17.00 aftenen inden, da vi vidste at vi ville lande sent i Tokyo. Heldigvis, lavede vi en ‘to fluer med et smæk’, for i den cooleste CDG-butik lå der også den hyggeligste cafe. Vi valgte så at få en scones hver (med syltetøj og smør), dele en halv-tærte og slubre en kold hjemmelavet iste hver, til 150 kr. Bagefter kiggede vi på bluser, jeg ville gerne have haft en lilla t-shirt fra deres Play kollektion, men den var der desværre ikke. Jo, det er omkring 200-300 kr. billigere i Tokyo end i København, men da jeg som sådan ikke ‘manglede’ det, orkede jeg ikke at bruge 450 kr. på en bluse – måske fortryder jeg det senere i livet.

2 Chome-1-1 Marunouchi, Chiyoda, Tokyo 100-0005, Japan

 

 

Kebabhuset

Hvis du elsker kebab ligeså meget som Frederik gør, så har jeg stedet! Frede fik lige en eftermiddagssnack (den er ikke særlig stor), på en af de store gader. Hvis det regner er man fu#%!? for der er vitterligt kun tre borde udenfor. Til gengæld smager den altså godt, og med en glas cola til, kan intet gå galt!

29-3 Udagawacho, Shibuya, Tokyo 150-0042, Japan

 

Den kulinariske oplevelse: Sushi-restauranten som Japaneren snakker om!

Hvis du har læst med fra starten af, så ved du nok også godt, at sushi (kartoffelmadder og sprængt and) er min livret. Jeg kan spise sushi hver eneste dag, og nej det er ikke en overdrivelse, spørg selv min familie. Jeg kan spise det hver dag. Så en af de ting jeg havde glædet mig allermest til var, at få sushi på et helt andet niveau. Og det kan jeg love dig for at jeg gjorde! Jeg havde fundet restauranten på Times hjemmeside, og der stod at der godt kunne være kø, så da vi fik af vide at vi ‘kun’ skulle vente i 45 min. var vi lykkelige! Vi hoppede ind på en cocktailbar ved siden af og nappede to cocktails! Da vi så skulle spise, skulle vi gå over på den anden side, og her blev vi taget imod en kvinde med den smukkeste kimono på. Vi skulle af med skoene, og så ind på restauranten hvor der kunne være 14 mennesker … Og så kunne vi vælge en menu. Vi valgte den med 15 stykker sushi, da det lød overskueligt. Men, der var så meget mad, det var helt vildt. Det er dog den bedste sushi jeg nogensinde har fået. Hele oplevelsen i sig selv var for sindssyg. Vores kok kom ind med en levende reje, og tre minutter efter sad der et stykke nigiri med reje på min tallerken. Jeg skulle også spise hovedet og det smagte faktisk helt vildt godt! Det eneste tidspunkt hvor jeg var udfordret var da jeg skulle spise en nigiri kammusling, det var som at tygge på et kondom (sorry, men det er sandt)! Og da Frede ikke kan tåle skaldyr, fik jeg lige to … Åh man, det er det eneste tidspunkt jeg har været misundelig på hans allergi! Men ja, det var så fantastisk – og var faktisk så rørt over hele oplevelsen, at jeg næsten begyndte at fælde en tåre (er det mærkeligt? Måske også lidt alkoholens skyld). Med hensyn til pris, så var det klart i den dyrere ende, men altså for det niveau havde jeg næsten være villig til at betale hvad som helst.

Kyubey i Ginza

 

Kentucky fried chicken (jep, du læste rigtigt)

Fra en kulinarisk sushi oplevelse, til en friturestegt kylling – ja, det er sådan vi kører stilen hos os! For at være helt ærlig havde jeg aldrig gjort det hvis det ikke var fordi jeg havde set et program på Netflix som hedder ‘Ugly Deliciously’ (helt klart et underholdende og lærerigt program, hvis du vil se noget om mad og kultur). Her er de i Japan for at smage deres friturestegte kylling, og finder så ud af, at KFC i Japan er langt bedre og mere friskt end de fleste andre lande. Og lad mig sige sådan, kylling smagte helt vildt godt! Den var juicy, sprød og frisk – hvis det ikke var for lugten af friturer, havde man aldrig troet at det var der. Okay, billedet viser ikke lige den bedste side frem, men jeg mener det virkeligt, den kunne altså noget!

 

En lille ramen restauranten, med en stor ramen portion

Jeg har faktisk aldrig fået en raman før, men Frederik elsker det, og efter at have smagt en rigtig japansk og autentisk en af slagsen, forstår jeg det godt. Retten ser ikke super fancy og som sådan lækker ud, men det smager altså godt. Vi fik det med kylling, og bestilte via en automat. Det er ikke noget fancy, og to kæmpe retter, plus en stor øl (som vi delte) kostede 150 kroner. Vi var godt mætte og godt tilfredse med at have smagt det!

Ginza Noodle Clam Ramen: 6-12-12 Ginza Ginza Stellar Bldg. 1FChuo 104-0061, Tokyo 

 

 

ELLE restauranten med Soho house vibes

Dagen inden vi skulle rejse fandt jeg ud af, at der var flere ELLE restauranter end den vi havde været på i Ginza Six. Så da min søde kæreste sagde ‘skal vi ikke gøre det, du vil jo så gerne?’, så ændrede vi alle planerne og tog derhen klokken ni om morgen (de åbner nemlig tidligere end andre restauranter). Stedet er virkelig trendy, med marmor borde, fine blomster og rigtig god mad. Jeg fik en grøn juice, pandekager med yoghurt, nødder og bær og så to forskellige slags urte te. Frederik fik en slags toast også kendt som grilled cheese (med glutenfri brød selvfølgelig) og så med parmaskinke og pocheret æg – den smagte virkelig også godt! Der var jazz musik i højtalerne og alting var bare super cool. Inde ved siden af havde de så en takeaway cafe med salater, kombucha te, kaffe og juice. Et rigtig godt sted hvis man mangler et Instagram billede … Og hvem elsker ikke et godt billede? 😉

5 Chome-51-8 Jingumae, Shibuya, Tokyo 150-0001, Japan

 

Cocktailbarer

Den er nummer 11 i verden

Nede i en kælder i Ginza-området, ligger der en cocktailbar som er den 11. bedste i verden. Frederik nørder tingene når det kommer til kvalitet af mad og drikke – så da han fandt denne, var vi begge klar til at prøve den af. Et lille hint hvis man tager derind; du skal vide hvad du kan lide! Altså, de spørg hvilken spiritus du kan lide, og så laver de altså en drink ud fra den. Der er ikke et menukort, så hvis du godt kan lide en gin&tonic, så skal man lige være opmærksom på, at du ikke får en helt klassisk en af slagsen. Vi endte med at få tre drinks værd – Fredes kørte drinksene i den stærke ende, så det endte med at han inviterede mig til New York, og jeg har det på film, så nu kan han ikke tage det tilbage … Ups!

Japan, 〒104-0061 Tokyo, Chūō, Ginza, 5 Chome−4−15 Ginza5 Bldg, B1F, Efflore

 

 

Bar Butler

Da vi ventede på at få en bord på sushirestauranten, gik vi ind på en anden cocktailbar, og hold nu op den var god! Der er kun ni siddepladser, og en enkel bartender. Vi endte med at falde i snak med bartenderen og en japansk kvinde som havde boet fire år i San Fransisco. Bartenderen kendte også vores yndlings cocktail bar herude i Hong Kong, så det var også meget hyggeligt! Deres Cosmopolitan fik mit mundvand til at løbe – selv Frederik var helt oppe over den, og han er normalt ikke til lyserøde drinks.

8 Chome-7-7 Ginza, Chūō, Tokyo 104-0061, Japan

 

 

Kultur/sightseeing/markeder 

 

 

Fish market

Det her sted var noget som Frederik virkelig gerne ville opleve. Så om lørdagen tog vi ud på fiskemarked og endte med at være der i et par timer. Der hvor de sælger de kæmpe store fisk åbner først klokken 11.00 og det var egentlig ikke super spændende, men det der var besøget værd var mad marked. Vi fik smagt så meget god mad (alt fra fisk, til den japanske omelet, frugtspyd og handroll med makrel). Vi så også en kæmpe tun, og det mest friske fisk overalt – jeg kunne have spist alt (ja, selv tidligt om morgen). Hvis man ville have set auktionen, skulle man vist være der kl. 6!

 

Det kendte kryds

Man skal næsten besøge krydset i Shibuja, når man er i Tokyo. Det er dét kryds man ser på alle filmene, og når der er grønt lys, krydser folk alle vegne. Totalt sjovt at se, og også lidt hektisk. Men jeg ville bestemt ikke være det foruden, for jeg har aldrig set så mange mennesker på en vej.

 

 

Kejserens klæder, mente palads …

Den første dag vågnede vi op meget tidligt og fandt så ud af, at alle restauranter var lukket indtil klokken 11.00. Så vi gik en lang tur, og gik hen til Kejserens palads! Det var hyggeligt og grønt, og sjovt at kunne sige at man har set. Man kan ikke komme tættere på så der skal zoomes med kameraet – blot lige for info!

 

 

Følg tårnet
(Tokyo Sky Tree)

Efter vores køkkenknive shopping valgte at gå mod Tokyo Sky Tree. Og det var faktisk en vildt hyggelig tur. Selvom det er en stor turistfælde med souvenirs og jeg ved ikke hvad, så var det sjovt at se den del af byen – lidt a la Eiffel tårnet og Big Ben. Man kunne også tage en bådtur, hvilket Frede og jeg helt vildt gerne ville, så vi kunne have sejlet rundt i byen og set lidt flere attraktioner, men vejret var åbenbart for dårligt til det. Vi er dog glade for at have krydset den af listen, og kan nu også sige at vi så den …

 

Snacks 

 

Blogger/instagram isen

Det her er helt klart alle bloggers drøm – eller alle der elsker lyserød! Eddy’s Ice Cream, laver forskellige is med pynt; flamingo, enhjørning, kat, ‘Amerikaner’ (store læber og stjerner) og mange andre! Isen er enten med vanilje, jordbær eller begge. Så smager den godt? Ja, isen – den er helt vildt lækker! Pynten er måske lige syntetisk nok, men virkelig sjovt sted, og den vinder over alle andre ‘trendy’ instagram snacks.

Eddy’s Ice Cream 1F, 4 Chome-26-28 Jingumae, Shibuya, Tokyo

 

Til bolcher tossen

Hjemmelavet bolcher formede som vandmelon, læber og bananer. De laver også små poser med bolcher som Hello Kitty ansigter. Det er måske ikke lige et must, at prøve eller at finde, men hvis du går forbi den, så er de gode til at have med i tasken. Frede elsker bolcher, og jeg elsker bare slik så det var en win/win for os begge.

1F Tomoe 1-23-5 Sendagi, Bunkyo, Tokyo

 

Områder

 

 

Til dem som elsker keramik- og køkkenredskaber
(Taitu)

Fredes køkkenknive projekt, tog os hen til det bedste sted hvis du skal købe keramik, den klassiske japanske tekande, en vinkende kat, lamper, køkkengrej, spisepinde og ja, en Michael Laudrup figur (what are the odds, at vi lige finder sådan en?). Så skal man altså tage til Taitu og gå på opdagelse i alle deres små butikker. Det er meget autentisk, og alligevel hamrende turistet, men ikke desto mindre så er det billigere end så mange andre steder. Helt klart et værdigt besøg, hvis man skal upgrade sit køkken en lille smule!

Mitsubishi Icigokan Garden (idyllisk lille sted)
(Omkring Tokyo station)

Det her kunne have været et sted i Frankrig, helt idyllisk med fine farverige træer, små bagerier og en vintagebutik hvor man kan købe krystalglas og andre finurlige ting. To minutter derfra ligger Commes des Garcon butikken som vi var inde og spise morgenmad. Det er egentlig bare området her omkring som er vildt hyggeligt, og føles lidt som en varm New York morgen inden alle andre er stået op, for der er så stille og roligt. Jeg tror det var en af mine favorit dele af byen, så hyggeligt og varmt.

Vintage og street style
(Meji-dori street, i Shibuya)

Man kan få rigtig Yeezy’s (Host, Kanye West sneakers) her, ja, godt nok koster de over 3.000 kroner, men man kan altså købe dem! Det er en af de cooleste gader, der er alt fra en Supreme butik til vintage kimonoer – og mærkelig streetstyle butikker, som enhver wannabe rapper vil elske. Der er graffitivægge, sjove typer og farverige butikker … Jeg vil tilbage!

En gågade som tager tid at finde
(Jingumae område, omkring Cat Street)

Skal man have en kaffe, købe et par Adidas sko eller investere i et par super cool solbriller fra Oliver People’s så skal man altså tage herhen. Mega hyggelig gågade, som er i lidt i samme stil som stedet ovenfor. Converse butikken ligger også her, og helt seriøst den er for cool, den butik. Hvis du skal have noget frokost, som ikke er japansk, kan man få en lækker lobster roll, stedet hedder ‘Luke’s Lobster’, den så for lækker ud!

Sidegade til Omote-Sando Street

Denne lille gade er hvor vintage butikken (med alle Chanel-taskerne) lå. Der er nogen vildt fine brands såsom Isabel Marant, Ralph Lauren og N21 lige ved siden af. Ikke nok med det så er det så ligger den også klods op af den store shoppinggade i Shibuja, så hvis man gerne vil ind i en Céline, Dior, Miu miu, Prada – og ja, I kender dem jo, så er det her man skal tage hen …

 

(Visited 657 times, 1 visits today)
2 Svar
 • Avatar
  Isabella
  oktober 13, 2018

  Kære Rebecca,
  Jeg har læst med på din blog i godt og vel et halvt år, og synes at du gør det helt fantastisk.
  Din umiddelbare tilgang til at fortælle om dine oplevelser er SÅ inspirerende!

  Jeg sidder lige nu, og er ved at planlægge en rejse, der nok ender med at gå til Tokyo (vi har vaklet mellem Tokyo og Hong Kong). For et par førstegangs rejsende i den asiatiske del af verden, har du så nogle forslag til hvor, det er godt at bo i Tokyo? Vi kunne godt tænke os at bo på et rigtig lækkert hotel og gerne tæt på hyggelige områder man kan besøge.

  Og tusind tak for at du deler dine mange spændende oplevelser!

  Kh Isabella

 • Avatar
  Karin Eriksson
  oktober 1, 2018

  WAUW Tak Rebecca, hvor er det sødt af dig. Hvis jeg nogensinde ( Det håber jeg ) kommer til Tokyo, så er jeg så godt rustet nu. Hold nu op hvor er der mange lækre steder….Det skal gemmes , noteres osv.
  Tak igen og hav det forsat godt i London.
  Kærlig hilsen
  Karin.

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *