Guide: Her kan du finde mig i London

I

fire måneder (sådan cirka) har jeg fået en del efterspørgsler på tips og gode steder at tage hen i London. Jeg har nok måtte skuffe nogen stykker da jeg virkelig gerne ville hjælpe, men jeg har simpelthen bare ikke haft tiden til at besvare alles spørgsmål – det er jeg virkelig ked af, men jeg synes heller ikke at jeg ville anbefale steder som jeg ikke selv havde prøvet af. Nu, efter næsten tre måneder i denne by, synes jeg det giver mening at lave den bedste mest opdateret guide, som vil have noget for alle … Jeg håber I vil nyde den, bruge den og sende den videre hvis nu din mor, søster, veninde, kæreste eller andre mangler nogle tips til London.

Restauranter 

Bandol

Denne franske perle, er en af mine absolut favorit restauranter i London. Den ligger ikke på den hyggeligste gade, men fem minutter fra hvor jeg selv boede. Det var faktisk min mor som fandt stedet, og jeg nåede at være der fem gange på tre måneder. Maden spiller bare, og jeg tror alle kan finde noget som de kan lide på menukortet. Stedet er så hyggeligt, der er den sejeste bar ude foran, og inde bagved er der så oliventræer og hyggeligt lys. Stor anbefaling herfra …

 

6 Hollywood Rd, Kensington, London SW10 9HU, UK 

 

Ours

Ours, er et sted som man skal have anbefalet, ellers går man bare forbi uden overhovedet at lægge mærke til den. Det er utrolig populært om aftenen, men der er virkelig også god stemning, og ligesom Bandol er der også fine store træer indenfor. Der er en virkelig hyggelig stemning og alligevel kunne det også være det perfekte sted at holde nytår, med DJ og god musik. Maden er meget fisk (tuna tartaren er min yndlings), men der er også en del valg til kødspiseren. Og så har de bare gode sides – trøffel og parmesan pommes fritter, ja tak!

 

264 Brompton Rd, Knightsbridge, London SW3 2AS, UK

 

Barrica

Skal du have den bedste tapas i byen? Jamen, så skal du tage til Barrica. Jeg ved godt, at der vil være nogen som synes at tapas kun skal spises i Spanien, men hvis du skal spise de bedste tomatbrød, fritereret blæksprutter, Jamon (skinke), tortilla og oste, så bliver du nødt til at tage herhen. Det er ikke specielt fancy, men alligevel emmer det bare af hygge og god mad. Der kommer afsindigt mange spanier (første gode tegn) og dem der har stedet kommer fra Spanien (det andet gode tegn). Skal du bare have lidt og spise, sammen med noget god vin – og måske lige slutte af på en omgang churros (spanskrør red.) så er dette stedet.

 

62 Goodge St, Fitzrovia, London W1T 4NE, UK

 

Dirty Bones

Soul-food for alle pengene. Perfekt sted hvis man craver en juicy burger, friteret kylling, tacos og mac’n’cheese. Igen, kan det her sted være lidt svært at finde, man skal nemlig ned i kælderen for at komme ind til restauranten. Stedet er enormt cool, der er musik i weekenden og så er deres cocktails sådan nogen som man bliver ved med at bestille. Det er helt klart ikke her du skal tage hen hvis du ‘bare’ skal have noget let eller sundt. Det er ikke sundt. Men nøøøj hvor smager det godt – og nogen gange er det altså okay, at gå all-in på mad som kommer fra ønskebrønden.

 

20 Kensington Church St, Kensington, London W8 4EP, UK 

 

Sketch (Gallery)

Hvis du har fulgt med på min Instagram, så har du også set billedet hvor alt er lyserødt og i velour – jep, stedet hedder Sketch Gallery. Deres hjemmeside er super besværlig, så jeg vil klart anbefale og bestille bord. Det er sådan et sted man kommer for at blive set, eller se andre, da der virkelig er nogle spøjse, men også enormt cool personligheder. Maden er lidt til den alternative side, så hvis du er kræsen vil det ikke være dig. Hvis du derimod har ja-hatten på, og skal spise nogle anderledes retter med et twist af fransk, ja, så skal du tage herhen. Deres toiletter er også et besøg værd. Man føler lidt at man skal flyve ud i rummet,  man sidder inde i et æg og lytter til fuglelyde. Det lyder mærkeligt, det hele er lidt mærkeligt, men en stor oplevelse.

 

9 Conduit St, Mayfair, London W1S 2XG, UK

 

Cocotte Notting Hill

Kylling, kylling og lidt mere kylling. Jeg er totalt fan af det her sted, som ligger omkring Notting Hill. Deres speciale er rotisserie kylling, og her kan man så vælge om man vil have en kvart, halv eller hel kylling. Der er fem forskellige slags sauce, og så en masse sides ved siden (såsom kartoffelmos). Man kan også få andre gode sager, de laver en masse forskellige salater (nogen med kylling i), chicken wings, et par vegetarretter og kyllingesuppe. Der er lidt amerikansks vibes over stedet, som om at man er blevet inviteret hjem til en Thanksgiving middag et sted i New York. I hvert fald, er det et besøg værd hvis du er i området.

 

95 Westbourne Grove, London W2 4UW, UK

 

Brunch/frokost

Meghan’s

Det her er nok stedet som jeg har besøgt flest gange, da min skole lå et minut fra dem – men hold nu op det er godt. Så godt, at det er på min top tre over alle spisesteder i London. Loftet er spækket med hvide roser og grene som bare gør det til sådan et unikt sted. Avocado maden er en sikker vinder med laks og bacon ved siden af. De har ti forskellige slags retter med æg – og den der hedder ‘green eggs’ med spinat, feta, bagt æg og surdejsbrød kan altså bare noget. Ikke nok med det så har de, de bedste slags kager; nutella cookie, vegansk chokolade brownie, citrontærte, gulerodskage og meget mere. Det er også her at jeg opdagede en cappuccino med kokosmælk som er den bedste opfindelse i hele verden. Åh, jeg savner det her sted og nu er jeg også sulten!

 

UNIT B 69, 57 Parsons Green Ln, Fulham, London SW6 4JA, UK

 

Bill’s Soho

Stedet med de bedste pandekager må være hos Bill’s Soho. Stedet er også virkelig godt til frokost og aften, altså deres spareribs kan noget. Men helt klart et værdigt sted at besøge, det er generelt bare rigtigt hyggeligt på sådan en måde at der er lidt Alice i Eventyrland stemning over stedet. Et stort udvalg af te er også altid hit og så er det også rigtigt børnevenligt, uden at være et børne sted. Fik jeg sagt at pandekagerne var gode?

 

6-44 Brewer St, Soho, London W1F 9TB, UK  

 

Farmacy

Før jeg skræmmer dig helt væk, så lad mig lige understrege at maden er virkelig (ja virkelig god). Det hele er vegetarisk, så det er altså ikke muligt at få kød eller fisk her. Til gengæld, så får man så meget andet godt. Jeg ville klart anbefale dig, at tage herhen til brunch, vi snakker om, french toast (minder om vafler), avocadomad (Frederik var meget glad for denne), pandekager, protein omelet, bowler (med flotte og lækre frugter, granola og goji bær). Deres chai latte er også en af det bedste jeg har fået i London – siger det bare. Det er helt klart i den lidt sundere ende, men man har det virkelig rart efter også, ikke for mæt men mæt nok. Og så smager det altså bare godt. Så hvis jeg kan overtale Frederik som elsker kød, til at besøge stedet og han rent faktisk ville tilbage (vi var der to gange), så er der noget om snakken.

 

74-76 Westbourne Grove, London W2 5SH, UK 

 

Olympic Studios Café Dining Room

Jeg bestilte bord her, fordi mine forældre og jeg skulle i biografen. Vi skulle have haft morgenmad, men kom simpelthen for sent ud af døren, så det blev til en frokost i stedet for og det skuffet bestemt ikke. Morgenmaden ser nu virkelig lækker ud, der er alt fra Croque Monsieur, til hjemmelavet muffins, to slags pandekager (den søde og den saltede) og æg ‘any style’. Frokosten var også tip top, jeg kan helt klart anbefale deres Burrata ret (åh, den sad lige i skabet), krabbe salat og friteret blæksprutte. Området i sig selv er en grund til at besøge stedet. Det er nok et af de hyggeligste steder i London og overfor lå den pladebutik hvor jeg købte min første EP. Jeg kan simpelthen ikke huske butikkens navn, men tag til Church Road og tjek det ud selv!

 

123 Church Rd, Barnes, London SW13 9HL, UK 

 

Biografer 

Electric cinema

Det her er den fedeste biograf jeg nogensinde har været i. Det føles som om man er med i tidskapsel og lige pludselig befandt man sig i en biograf fra 20’erne. Der er en lille bar inde i salen, så man kan gå op og bestille champagne, te, kaffe, kage og saltede nødder. Ingen popcorn her, til gengæld er der en lille bland-selv-bod uden foran hvor man blande slik i sin lille rød-hvide æske. Det er virkelig en oplevelse, og selvom det godt kan lyde mærkeligt at bruge en eftermiddag i biografen i London, når man nu er der i en weekend, så er det altså noget af det hyggeligste at gøre. Mine forældre og jeg tager tit i biografen på ferie, vi finder nemlig altid de mest specielle slags og så går vi på opdagelse. Så hvis vi kan, så kan du også. Restauranten ved siden ‘Electric Diner’ ser desuden også virkelig lækker ud, den er altid proppet, så det må være fordi den er god!

 

191 Portobello Rd, Notting Hill, London W11 2ED, UK

 

Olympic cinema

Endnu en skøn biograf som tilhører restauranten jeg nævnte ovenfor. Den har også en charme, det er nemlig et gammelt studie og folk som Spice Girls, Elton John og selveste Queen har indspillet musik her. Der er lidt flere biografsale i denne, så hver sikker på, at du bestiller billetter til den gamle sal. Vi vidste det ikke og kom ind i en af de nyere, hvilket ikke var helt så sjovt. Til gengæld så kan man få alle mulige slags popcorn (sød, salt, chokolade, karamel mm.), sodavand i en glasflaske og en masse slags varme drikke. Jeg er helt tosset med det her område, så hvis du ikke vil i biografen så tag alligevel herhen. Det er som at være i en anden by og samtidig er det kun 15-20 min. i bil fra Chelsea området.

 

Church Rd, Barnes, London SW13 9HL, UK 

Butikker 

Biscuiteers

Det er den fineste småkage butik og jeg kan godt selv høre det “småkager!?”. Men ja, her kan du altså komme og købe de fineste, sjoveste og mest smukkeste kager. Du kan endda også personliggøre dem med eget navn, dato eller andet på kagen. Jeg købte en formet som en snekugle hvor jeg fik skrevet ‘F & R 2018’ på. Den skal ikke spises, men står så fint i vinduet og pynter. Man kan også booke tid til at sidde og pynte sine egne kager, verdens bedste ide, lige her op til jul, eller hvis man bare gerne vil være kreativ og samtidig kunne spise det. Jeg ville i hvert fald anbefale dig, at tage forbi, også bare for et lille kig.

 

194 Kensington Park Rd, London W11 2ES, UK 

 

Design Vintage

Den fineste interiørbutik og enormt inspirerende at besøge. De har de fineste ting og også et par danske brands såsom Tine K. Jeg købte selv et par falske blomster derinde som ligner de ægte slags rimelig godt. Jeg skulle faktisk bruge dem til et fotoshoot, men blev så glade for dem, at jeg valgte at de skulle med hjem. Der gode værtindegaver og ting til hjemmet at finde – og hvis du nu bliver forelsket i noget større, så sender de altså også til København. Ja tak.

 

224 King’s Rd, Chelsea, London SW3 5UB, UK

 

Pottery Café

Skal du være kreativ mens du er i London? Så skal du tage til Pottery Cafe, som befinder sig inde bagved en sød lille legetøjsbutik. Her, kan man så sidde i to timer og male på keramik, drikke varm kakao og spise kage. Det er noget af det hyggeligste og samtidig er man også meget koncentreret. Det tager godt nok en uge før tingene er brændt, så enten skal man kende nogen der bod i London der skal hente det, eller også skal man bo i byen. Jeg er blevet totalt fan af det her og skal i det nye år selv sidde på Frederiksberg og male hos Creative Space (det er nemlig samme koncept).

 

735 Fulham Rd, Fulham, London SW6 5UL, UK

 

The Notting Hill Bookshop

“I am just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her”. Åh, men altså hvem elsker ikke den scene fra Notting Hill, hvor Julia Roberts smelter alle hjerter med den replik. Vi kan ikke møde Julia Roberts eller Hugh Grant (eller jeg så ham faktisk i London, vi boede i samme område – suk!), til gengæld så kan vi tage hen til bog butikken. Og hvis der er noget du skal, så er det lige netop det. Den er lige så hyggelig som man tror, hvis ikke mere. Det har nogen af de fineste bøger, både de klassiske og de helt nye, og så har de bøger som man ikke ville opdage hvis det ikke var fordi man allerede var fyldt lidt ekstra op af kærlighed. Butikken kan bare et eller andet, som gør at man får lyst til at købe alt derind.

 

13 Blenheim Cres, London W11 2EE, UK

(Visited 617 times, 1 visits today)

Der er endnu ingen kommentarer.

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *