Der er en baby på vej …

O

g før nogen går hen og starter et rygte eller sidder med et stort spørgsmålstegn og tror jeg også skal have et barn, vil jeg gerne lige understrege, at det altså ikke er mit! Nej nej, I kan bare ånde lettet op, jeg ved godt at jeg har mere fritid end andre 24-årige, men jeg er lige pt i gang med at tabe mig, så jeg ikke skal skal kigge tilbage på mine bryllupsbilleder og tænker ‘Rebecca, kunne du ikke lige have taget dig sammen og undgået at spise den pose bland-selv-slik, eller pommes fritter, eller donut’. Så babybumpen venter jeg lige med. Når det så er sagt, er der stadig en baby på vej. Min smukke svigerinde Pauline (som i den grad kan finde ud af at rocke en gravid mave. Suk! Jeg håber også min bliver så flot) og min storebror Andreas, skal nemlig have baby nummer to. Ja, Maximilian skal være storebror, og jeg får lov til at være faster for anden gang. Så dette indlæg går ud til alle dem som har en eller flere titler som faster, moster, tante osv. For hold da helt k… hvor er vi heldige, at vi får lov til at være beriget med så dejlige børn og samtidig får lov at sove om natten.

  • Jeg elsker, at jeg ikke har nogen anden funktion som faster, end at jeg skal underholde og give kærlighed. Jeg skal ikke opdrage eller skælde ud. Selvfølgelig står jeg ikke og kigger den anden vej, hvis der bliver kastet med maden, men det er virkelig rart, at man bare får lov til at være en del af deres liv, og alle de store ‘ting’ i livet, skal deres forældre tage stilling til.
  • Når de smiler til en, så smelter ens hjerte sig synder sammen, og man får lyst til at kaste sine p-piller ud af vinduet … Men man gør det ikke, for man er stadig selv et curlingbarn som ringer til sin mor en gang om dagen.
  • Se de små træk som virkelig viser at de minder om deres forældre. Maximilian er en tro-kopi af sin far, og jeg har en fornemmelse af at baby nummer to, kommer til at ligne sin mor mere. Men man ved jo aldrig. De sjældne øjeblikke hvor Maximilian får et flip, siger Andreas og min mor uafhængig af hinanden ‘se, han ligner sin faster’. Så det er super. Jeg er kendt som hende i familien som åbenbart får et hystade/dramaqueen/lægger-sig-på-gulvet-og-græder når det ikke går hendes vej. Jeg siger ikke, at det ikke er sandt, jeg siger heller ikke, at jeg engang som barn lå ned på et klamt supermarket gulv i et kvarter fordi jeg ikke måtte få slik, eller at jeg græd en hel dag fordi jeg ville have en barbiedukke … Men jeg er da vokset fra det (jeg ligger ikke ned længere), så det gør han også en dag.
  • At man får lov til at købe virkelig nuttet babytøj til dem! Jeg vil godt indrømme at en af grundene til, at jeg gerne vil have en baby er fordi jeg virkelig gerne vil klæde den i nuttet tøj. Gør det mig til en overfladisk person? Hundrede procent. Men helt seriøst, hvem har ikke stået i en børnebutik og tænkt ‘åh, hvor jeg glæder mig til, at klæde mit fantasi barn på i dette søde outfit’. I stedet for at få en baby selv, fik og får min svigerinde dem for mig, og jeg kan derfor med god samvittighed gå ind i Zara Kids, og købe tøj i miniature udgave som jeg rent faktisk ved bliver brugt. Det tager overhånd nogen gange, så jeg prøver at holde tilbage.
  • Deres ubetinget kærlighed. Jeg har aldrig en dårlig dag når jeg er sammen med Maximilian. Han gør mig simpelthen gladere end is, surt slik og reality tv tilsammen. Der er kun en anden person som kan gøre mig så glad, og det er min forlovet/partner in crime, Frede ballade. Men selv med Frede kan jeg få et flip og heldigvis ved han at han skal lade mig være eller give mig hovedbundsmassage. Ja, min kæreste er ufattelig overbærende, jeg fortjener ham ikke. Maximilian skal dog bare smile til mig, eller sætte sit hoved på skrå eller snakke babysprog, og så får jeg julelys i øjnene. Jeg ved baby nummer to, kommer til at gøre det samme. Og jeg ved, at jeg kommer til at have så svært ved, at sige nej til dem. Når de engang er fire et halvt og tre år gamle og jeg skal passe dem alene, og de så siger ‘faster? Må vi få slik, se tegnefilm og komme sent i seng?’, så håber jeg Frederik er der så han kan sige ‘Nej’. For ellers tømmer jeg skaberne til dem, sætter Cartoon Network på og lægger dem først i seng når de er faldet omkuld fra sukkerchokket. Undskyld Pauline og Andreas – jeg har en rygrad som en regnorm.
  • At jeg får lov til at være sammen med babyer og stadig lever det vilde ungdomsliv. Ja, at være faster (moster eller tante) er seriøst det best of both worlds. Man får lov til at lege Mary Poppins i en dag, og to dage senere står man på en fancy bar og drikker cocktails imens at man danser til en af Rihannas ‘ryst din booty’ sange. Jeg ville ønske at jeg boede tættere på dem, men jeg skyper nok med min nevø en gang om ugen, selvom jeg tror, at han ikke helt forstår at vi er i familie og jeg ikke bare er en robot inde i en lille skærm. Jeg er dog fan af have titler, og jeg har i rigtig lang tid ‘bare’ være lillesøster, datter og veninde, men med den her så får man lov til at være en anden. Man får lov til at være ‘hende fasteren som bor ude i Kinaland og som giver en masser luftkys igennem en iphone’. Om en lille måned skal jeg se Maxi og baby blop inde i maven, og nogen vil måske spørge om jeg glæder mig? Hmm bare en smule (læs: det bobler med sommerfugle – ikke en baby – inde i maven).
(Visited 1.587 times, 1 visits today)

Der er endnu ingen kommentarer.

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *