Shoppingtips: outlets, udlandet og apps …

Jeg elsker når I kommenterer på mine indlæg. Jeg bliver så rørt og høj af jeres søde kommentarer, men endnu mere når I også kommer med spørgsmål, samt konstruktive ideer om, hvad I både glæder jer til at læse, og hvad I syntes kunne være relevant at have med. Derfor læser jeg alle kommentarer, både dem der skriver offentligt og dem der skriver privat. Og der var én som havde en god pointe, nemlig at der er mange i min aldersgruppe, som ikke har råd til de samme ting (tøj, sko, tasker mm.) som mig, og derfor ville det være rart at skrive om nogle alternativer samt sammenligninger som ikke var helt så dyre. Jeg syntes det er et vildt relevant emne at tage op, for jo, jeg har nok en lidt dyr smag med nogle ting, men når det så er sagt, så er det meste af mit tøj enten fra highstreets butikker (ZARA, H&M, & Other Stories og COS red.) eller også så køber jeg mit tøj på outlets – og helst i udlandet. Dét jeg har dyrt af er sko og tasker, for jeg har det lidt sådan, at mine accessories får lov til at fylde, og da jeg ved (som vi alle nok ved) så går trends af mode. Disse trends kommer nok tilbage, men man ved aldrig hvornår, og derfor har jeg ikke lyst til at gå ud og købe en Marni nederdel til 6.000 kr.. Nej, i stedet for finder jeg noget der ligner (uden at ligne en tro kopi, for det er jeg lidt imod) eller også, så venter jeg til, at den er på udsalg og så køber jeg den når den er sat ned til 70%. Så, hvad handler dette indlæg om? Ja, jeg giver dig mine bedste shoppingtips.

Som jeg skrev ovenfor køber jeg en del af mit tøj i highstreet butikker, men jeg køber det faktisk mest når jeg er i udlandet. Bortset fra & Other Stories, som jeg på en eller anden måde er blevet så afhængig af, at jeg er lettet over, at jeg ikke har fundet en i Hong Kong – for så ville det blive enormt farligt i længden. Mit bedste råd er dog, at shoppe det du har udset dig når du er på ferie. Min mor bliver altid så irriteret på mig når jeg vil ind i en af de butikker i udlandet, for hun mener, at det er det samme som vi har i Danmark. Og selvom man jo ikke skal sige sin mor imod (host), så er det faktisk ikke helt sandt. For de ting der oftest sælges hurtigst i DK, er ikke nødvendigvis det der sælges i et andet land, og derfor har man stor chance for at få det der. Og så er der en anden lille faktor, måske vidste du det her, måske gjorde du ikke. Men hvis du nu er på ferie i Spanien, så er ZARA, ca. 30% billigere og det er lige alligevel en del at spare! ZARA har også en partner, som hedder Massimo Dutti, som ikke findes i Danmark. Prisen er lidt højere, men også i bedre kvalitet. Og hver eneste gang jeg besøger Mallorca, Madrid eller Barcelona tager jeg derind. For stilen er mere plain og elegant, og derfor bliver man ikke ligeså hurtig træt af det, som en skrigende grøn kimono fra ZARA (ja, jeg har selv sådan en – så jeg må godt dømme!). Der er også herretøj, så hvis din kæreste, bror eller mand mangler et nyt jakkesæt i virkelig god kvalitet, til en rimelig pris, ja så skal du tage ham med herind næste gang i er Spanien – eller i hvert fald, så brug det som et argument for selv at skulle derind!

Når det gælder om at købe online, så er jeg blevet bedre til det med årene, og et af mine trofaste steder giver jeg nu videre til dig. For det er et outlet som hedder the outnet.com – Frederik købte et par Missoni bukser til mig i fødselsdagsgave, som var sat 60% ned og jeg elsker dem så ufatteligt højt (der er selfies med dem på Instagram, hvis du nu ønsker at se, hvordan de ser ud ;)). Hvis du nu skal købe noget dyrt, men ikke vil give fuldpris for det, så er dette mit bedste bud når det kommer til udlandske brands. Du vil selvfølgelig ikke kunne købe de der Gucci loafers som er så oppe i tiden lige nu, men tøjet derinde er altså ikke mere end en eller to sæsoner gamle. Og det starter fra omkring 50% og går op til 70% (til tider mere), du vil kunne finde alle de bedste mærker, lige fra Marni, Chloé, Stella McCartney, Missoni, Jimmy Choo, J.W Andersen, Miu Miu og ja listen bliver vitterligt ved. Hvis det nu ikke behøver at være helt nyt er der også The 2nd Edit, som er dansk og som jeg både selv sælger og køber fra. Jeg er ikke den store fan af trendsales, da jeg ærlig talt syntes, at der er alt for meget derinde og jeg bliver næsten mere stresset af den, end den egentlig gavner mig. Derfor bruger jeg The 2nd Edit, da der både er danske mærker og internationale – og billederne er både pæne og rolige, samtidig med at man ikke går hen og føler sig snydt, for der står helt ærligt hvilken tilstand tingene er i, og det syntes jeg er rigtig betryggende. Der er nok en del som kender siden, men hey, jeg må jo ikke efterlade nogen vel? 😉

Dét sted i verden med det bedste outlet ligger lidt uden for New York City. Jeg ved godt, at der mange som nok vil sidde og tænke ‘det kan jeg ikke bruge til noget overhovedet, jeg kommer jo ikke lige til New York’, og nej det er nok også sandt. Men hvis du nu gør, så ville det simpelthen være så ærgerligt, hvis du ikke kom herhen. Det tager en time i bil fra Manhatten, men det er det hele værd. Stedet hedder Woodbury Common Premium Outlets, og har alle mærker. Jeg mener vitterligt alle! Jeg købte et par Gucci loafers (ja, dem der alle går rundt i lige nu) i skrigende shiny pink til 1.800 kr. (og jeg tror at de normalt ville koste omkring 4.500-5.500  kr.). Jeg købte også et Marni sæt som var sat 75% ned. Der er alt, i alle prislejer. Du vil kunne finde mærker såsom adidas, nike, Ralph Lauren, converse, Céline, Paul Smith, Gucci, Balenciaga, Acne, Barney’s, Tommy Hilfiger og meget meget mere. Hvis du nogensinde skal til New York, skal du tage herhen. Du vil sparre penge og du behøver ikke at gå på løbebåndet den dag, da du vil få sved på panden af at løbe fra den ene ende til den anden, så det er da en win win!

Det sidste tip jeg vil give videre er, at jeg har apps og mange af dem! Nu er vi tilbage til det med highstreet og online igen. Men, hvis der er noget som jeg faktisk bruger enormt tit, ja så er det nemlig mine apps. Jeg har både en til ZARA, Mango og H&M og grunden til det er, at når jeg så rent faktisk skal købe noget i disse highstreet butikker, så har jeg fundet ud af, at de har meget mere på hjemmesiden og disse apps, end de har i butikkerne – og så hader jeg at stå i kø! Mango, er faktisk min yndlings, for det meste er ligesom ZARA (no wonder, det bliver nok lavet samme sted) men der er ikke ligeså mange som har det, og priserne er virkelig gode. Det gode ved de to andre er selvfølgelig at, hvis jeg nu ikke kan passe det eller kvaliteten er ikke som det lignede på billedet, ja så kan man bare smutte ind i butikken og bytte det med det samme. Jeg bruger nok disse apps en del mere end jeg lige vil indrømme, men jeg må sige at de er geniale når man er lad ligesom mig og ikke orker at kæmpe med 20 andre, om de samme (kopi) sko …

Ja, nu har jeg givet mine egne shoppetips videre til dig og dét håber jeg, at du så kan bruge til noget – og hvis ikke så glæd dig til de næste to indlæg, som handler om gode (lokale) tips (læs: alt fra hvor jeg træner, til min hiking ture og noget der hedder eggwaffles). Og så er der også lige min modeuge i København, som virkelig gjorder mig til en busy Bee. Men nu er der  vel heller ikke andet end at sige, smækkys fra hende med jetlag, panda øjne og hjemve fra Frede.

(Visited 836 times, 1 visits today)

Der er endnu ingen kommentarer.

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *