3 dages juicekur

J

eg er en dem, som har prædiket om, at jeg ikke er fan af kure og nemme løsninger, og alligevel har jeg valgt at være på en juice-cleanse i tre dage. Det er nok her du tænker “hvorfor?” og det skal jeg hermed fortælle dig 😉

Jeg har siden jeg rejste hjem til Danmark inden jul kun spist mad og drukket alkohol, og surprise, det gør altså at ens vægt kun går en vej og det er op ad. Da jeg sad i Phuket og indtog d-vitaminer og frozen daiquris, kunne jeg ikke holde op med at tænke ‘Rebecca, det kan godt være, at du er på en nytårskur som består af at nyde livet, men din krop skal altså lige på en detox, for du ligner lidt en vandrende sæl’. Det er ikke kun fordi, at jeg har taget to til tre kilo på, at jeg ligner en sæl, men det er nu også fordi jeg føler mig enormt oppustet efter alt for meget mad som min krop ikke er vandt til at få. Samtidig er kroppen også bare enormt hævet, hvilket jeg tror er en blanding af at være for meget oppe i luften og for meget af det forkerte væske. Så da jeg stod halv nøgen foran spejlet og kiggede på min krop, som på ingen måder lignede den krop jeg havde for to måneder siden, tænkte jeg, at nu skulle jeg gøre noget. Jeg begyndte derfor at søge lidt rundt på instagram, for at finde et sundt juice-sted her i Hong Kong, som måske kunne give mig lidt inspiration eller motivation til at prøve sådan en juice cleanse af. Det var her, at jeg mødte BeJuiced som laver forskellige slags juice cleanses til både nybegyndere, dem som havde prøvet det et par gange, og de helt hardcore øvede juice-elskere. Jeg valgte selvfølgelig den som hed ‘nybegynder’, hvor det er en god blanding af frugt og grønt, så jeg ikke kun skulle indtage rødbede, spinat og kål i tre dage – for det er livet sgu for kort til, selvom det ‘bare’ er tre dage. Jeg kunne herefter vælge enten 1, 3 eller 5 dage, hvor jeg synes at en dag var for kort og fem måske lige var hardcore nok når man aldrig har prøvet det før, derfor valgte jeg den lige i midten, og bum fire dage efter var juicen leveret til døren. Ja, nemt.

Så nu har jeg bestilt pakken som består af seks juices om dagen for ligesom at rense ud og få det bedre i min krop, både indeni og udenpå. Jeg ved ikke helt om jeg tror på, at dette er sundt for kroppen, men jeg tror helt klart at det er med til at kickstarte en sundere hverdag bagefter. Jeg kan mærke at min motivation til at træne og spise godt at forsvundet lidt, ikke fordi jeg ikke vil være den bedste version af mig selv, men energien og lysten til at tage mig sammen er forsvundet en smule, eftersom jeg har indtaget for meget af det dårlige og for lidt af det gode. Og så er det altså bare så nemt, at sige ‘jeg gider ikke træne her til aften, jeg vil hellere ligge på sofaen og se Games Of Thrones’. Det er nok også kun til de sjæle som mangler et godt gammeldags spark bagi, at jeg ville anbefale den her til, for jeg tror det er svært for kroppen at forstå at føden består af væske i tre dage, ligeså vel som da jeg var veganer i en måned, forstod min krop ikke, hvorfor den ikke fik kød den første uge og derfor var både humøret og energien en del lavere end den plejede. Jeg fik dog et brev med fra BeJuiced som fortalte køberen om, hvorfor man skulle tage en cleanse og hvad den gør efterfølgende – det har jeg hermed oversat til dansk og skrevet nedenfor, for det kunne jo være at det kunne inspirere andre, som virkelig bare mangler et kickstart til en sundere hverdag igen.

Du skal gøre det hvis du har:

 • ingen energi eller er umotiveret
 • dårlig hud
 • søvnløshed
 • oppustet
 • hovedpine
 • smerter i kroppen
 • overvægtig
 • indtaget for meget alkohol
 • indtaget for mange kylhydrater og sukker
 • ufokuseret

Dette er fordelene ved at være på en juice cleanse:

 • booste dit immunforsvar
 • øge dit energiniveau
 • fremskynde dit stofskifte
 • rense dine indre organer
 • øge din koncentration
 • bedre søvn
 • bedre hud
 • formindske stress
 • fremmer normaliseret vægt
 • bekæmper virusser

Ja, lad os nu se om det overhovedet gør noget godt for mig, eller om det bare er en kæmpe stor løgn, som jeg var så naiv at falde i og betale penge for. Jeg glæder mig nu alligevel til at prøve det af, for jeg virkelig den type som elsker at prøve noget nyt, hvis det ikke er for uoverskueligt, og det bliver vist ikke nemmere end det her. Du bestiller det online, vælger den dag du vil starte, og de leverer det dagen inden du vil starte din cleanse. Ja, så er der vel ingen undskyldninger? Jeg forstår dog godt dem, som sidder og tænker ‘ja, det er nemt for dig Rebecca, for du har betalt for det, men hvad med os der ikke lige har pengene til det?’. Hvis I har overskuddet til selv at lave det, så tager jeg min hat af og stor roser jer. Måske er det ikke så svært at lave dem, hvis man har ingredienserne, i så fald har jeg skrevet ned hvad de seks juices indholder, og så kan det jo være at I selv kan prøve jer frem. Wish me luck – jeg laver mit andet indlæg om, hvordan mine tre dage er gået når det hele er overstået.

Juice, 500 ml i hver enkel :

 1. Morning Squeeze: grapefrugt, citron, ingefær, appelsin, cayenne peber
 2. Veggie Bomb: æble, kål, salat, spinat, agurk, celeri, citron, ingefær, persille og spirulina
 3. Beet It: vandmelon, ingefær, gulerod, rødbede og hørfrøolie
 4. Aloha Chiller: kokosvand, acai bær og ananas
 5. Oh My Gazpacho: tomat, havsalt, olivenolie, æble, melon og cider eddike
 6. Milkilicious: cashewnødder, mandler, havsalt, filteret vand, kanel og agave nectar.

 

(Visited 476 times, 1 visits today)

Der er endnu ingen kommentarer.

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *