10 træningsøvelser med 3 redskaber …

J

eg er hverken en personlig træner, workout guru, eller yoga-mus. Jeg er faktisk ikke en gang den største fan af at dyrke motion. Tænk en gang. Men jeg er simpelthen en af de heldige som blot skal kigge på en kage og så tage to kilo på. Et kilo for mig selv, og et kilo fra sidemakkeren (Frede) som aldrig i sit liv har tænkt over kalorierne i maden. Så derfor må jeg puste og bande nede i et fitnessrum, da det er den eneste måde, sammen med en balanceret kost, som gør at jeg kan komme i form. Jeg ved godt, at der måske sidder en enkel eller to og tænker ‘men Rebecca du er jo ikke ekspert, så hvorfor skulle vi lytte til dig?’ Og jeg er søreme enig, jeg er på ingen måde ekspert. Men jeg har dog været så priviligeret (ja, jeg er nok hende den irriterende som har råd til ting en gang imellem) at have haft mange personlige trænere da jeg både boede på Mallorca, et halvt år i Paris, og havde to forskellige i Danmark spredt ud på to et halvt år – og nu også en i Hong Kong. Så de fantastiske trænere har lært mig en hel del, og jeg vil nok gå så langt og sige, at jeg ikke behøver en personlig træner for at lære mig omkring hvordan man laver øvelserne. Men jeg har stadig en personlig træner, fordi jeg træner klart bedst når der står en og råber af mig og siger at jeg godt kan, selv når jeg tænker ‘jeg kan ikke’. Dem som har eller har haft en PA ved godt, hvordan det er. Det er som om man får brugt hele kroppen i en time og man får skubbet sig selv lige det ekstra, fordi der er en som får dig til det. For det kan altså være virkelig svært at gøre alene. Så derfor har jeg en personlig træner to gange om ugen, hvor vi leger med vægtstænger, kettlebells, ro maskiner og meget andet grej som jeg hverken har råd eller lyst til at købe selv. Men er to gange om ugen nok at træne? Det er det ikke for mig. Nej, jeg skal nok op på de der fire gange for at føle at det har været en god uge. Og da jeg simpelthen hader at løbe både udenfor og på et løbebånd, prøver jeg derfor at gøre mine egne workouts lidt sjovere. Træning er i min optik ikke sjovt, men jeg finder de ting som jeg kan godt kan lide og så er der kun to eller tre øvelser jeg laver, selvom jeg ikke kan lide dem, fordi de får pulsen helt op. Så hvad kan du måske få ud af dette indlæg? Hm, det er et godt spørgsmål, for jeg kan eller skal ikke tvinge dig til at dyrke motion. Men, der er så mange som har spurgt mig efter mit vægttab om hvad jeg gør, for jeg tror der er nogen som tror det er sket fra den ene dag til den anden, og at jeg har fundet et mirakel middel. Ja, det ville være fedt, men sandheden er faktisk at jeg har knoklet i utrolig lang tid og gjort et hårdt stykke arbejde for at nå hertil. Og selv efter 4, 5, 6 år er jeg stadig ikke den type som siger ‘fedt, jeg skal ned i træningscentret og fyre den af’. Nej, op et hvis sted med det, jeg kunne finde hundrede andre ting som jeg syntes var meget sjovere end at stå og svede tåre i en time. F.eks. at shoppe, men igen, det er sgu lidt sjovere at shoppe når du er gået tre størrelser ned i tøj – så, hvis jeg gerne vil blive ved med at være en str. 38, ja så må jeg også træne som var jeg en wannerbe Khloe Kardashian.

Det har jo lige været sommer, hvilket betyder masser af grillmad, is og aperol spritz. Og det skal der søreme også være plads til. Men nu er det efterår (eller det er stadig sommer i Hong Kong), og oftest kommer der så en ny undskyldning ‘ej, det er koldt vi skal lige have en varm kakao’, ‘det er jo halloween’, ‘lige om lidt er det jul, vi må derfor godt smage en julemandsskumfidus eller 10’ og så er det faktisk blevet jul. Og ja, der skal være plads til en varm kakao, slik fra dine børns halloween slikindsamling, en skumfidus og en snaps samt fiskefilet til julefrokostere. Men der behøver vel ikke at være noget hver dag? Jeg er ked af at være den skrappe tante, men jeg siger det desværre som det er. Den eneste det går udover er dig selv. Og jeg skal oftest selv huske mig selv på det. For mit problem er, at når jeg får gæster og venner på besøg fra Danmark, så er det som om, at alt min hårde arbejde bliver skyllet ned i toilettet og jeg glemmer at huske mig selv på, at det ikke er mig som er på ferie. Så nu har jeg lavet en lille workout. Du skal faktisk kun bruge to redskaber, og de sidste to er nok sekundære.

Det du skal bruge er en stram elastik (som du kan kan købe i sportsafdelingen i Illum, til omkring 100-150 kr.) og så et sjippetorv (som du kan købe i Tiger). Det ville også være godt, hvis du havde en yogamåtte og en af de store bolde som mange husmødre af en eller anden årsag har. Jeg er selv sådan en som hellere vil træne i 40 min. og give den fuld skrue, end en time og så holde et par pauser i midten. Men, alle har hvert deres, så bare fordi jeg gør det på en måde, er det nødvendigvis ikke den rigtige.

Jeg ved ikke om det var spild af fotoplads, men jeg håber at du kan tage noget med dig, enten min tekst eller mine latterlige billeder. Jeg ligner i hvert fald noget der er løgn på nogen af de billeder, men nu er jeg hverken en ekspert eller en model, så jeg sveder rent faktisk når jeg dyrker motion. Alt jeg har at sige nu er; jeg ønsker dig en herlig dag og så sender jeg dig masser af smækkys fra træningscentret og på sofaen for den sags skyld.

 

Øvelse 1: Squat normalt med en elastisk! Jeg laver omkring 20 stk. i højt tempo for at få gang i benene. Ja det eneste du skal er at gå så langt ned som muligt og det gør du så tyve gange. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Øvelse 2: Lunges med elastik. Det er en god måde også at øve balancen på, for du skal holde benene strakt hele tiden, ellers ryger elastikken op, og det føles som et slag fra et vådt håndklæde. Du tager det ene ben bag dig, og så går du op og ned ti gange, bagefter skifter du ben og gør det samme ti gange. Det kan mærkes i ballerne dagen efter. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Øvelse 3: Denne øvelse er en af mine yndlings, og kan virkelig mærkes i baglårene og læggene. Du skal tage elastikken rundt om anklerne og så skyder du det ene ben så langt op som muligt. Husk at have rank ryg når du gør det. Lav den ti gange med det første ben, og skift så til det andet ben. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Øvelse 4: Squat med elastikken igen, denne gang har du placeret benene længere ude. Du vil mærke, at dine ben får lyst til at trække sig ind grundet elastikken, men det er hele ideen, at du skal bruge dine lår og numse endnu mere for at det ikke sker. Jeg ville nok lave 10-15 styks af denne øvelse. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Øvelse 5: Hvis du nu har en bold i nærheden ville det være hjælpsomt. Og hvis ikke skal du blot finde noget, hvor dine ben er højt oppe (f.eks. en bænk, stol eller andet i den dur). Øvelsen går ud på, at få lettet rumpetten og så gå ned igen, uden at ramme jorden. Med bolden er det måske svært ikke at komme til at ramme jorden, da det kræver utrolig meget balance (noget som jeg ikke selv har meget af). Når du har lavet 20 af dem, må du godt highfive dig selv. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Øvelse 6: Her kommer mine dinosaurfingre i spil. Denne øvelse kan du nok ikke lave uden en bold, men hvis du står nede i fitness world eller DK kan du bruge en TRX (de der snore), og blot sætte dine fødder ind i håndtagene. Her skal du løfte numsen, og så kører bolden frem og tilbage, uden at bagdelen rører jorden. Det gælder om at få bolden så langt ud og så langt ind igen. Jeg hadede denne øvelse i starten, da den virkelig gør ondt, men i dag elsker jeg, at jeg kan mærke min krop på godt og ondt. Jeg ville nok selv lave 10-15 af denne. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Øvelse 7: Sideplanke. Den er ikke sjov, men den får mavemusklerne i gang. Det handler om at være så lige som muligt. Selv rækker jeg den anden arm op i vejret, da jeg syntes det er nemmere med balancen. Jeg er ikke selv så god til sideplanke, da jeg altid bare har dyrket den normale planke. Men jeg kan mærke det mere i maven når jeg laver denne her. Hold den i 30 sec. og så skift side, og gør det igen 30 sec. Det føles kortere, end hvis du lavede et minuts normalt planke. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Øvelse 8: Cykelturen. Igen, er det maven der er kommet på arbejde. Her skal begge ben og overkrop op fra jorden. Det ene ben skal så ramme modsatte albue og så går man ellers bare på skift. Jeg plejer at lave 30 stk. at denne, så hvert ben får 15 gange. Pulsen kommer også op. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Øvelse 9: Sjippe! Nogen hader at sjippe, andre elsker det. Og jeg er en der elsker det. Jeg tror det er fordi, at jeg er god til det. Altså jeg kan sjippe 500 gange, uden at have problemer – andet end jeg begynder at kede mig lidt. Så det jeg gør er, at sjippe 100 gange normalt med begge fødder samlet. Og så bagefter sjipper jeg 100 gange, hvor jeg hopper mere sidelæns. Den sidste er en dræber da jeg føler at ens krop virkelig er på arbejde, men det er en god måde at få anklerne i bedre form (for ankler, håndled og andre steder på kroppen, skal også huskes). Jeg beklager at jeg ikke kunne vise øvelserne rigtig på billederne, men kameraet kunne ikke følge med sjippetorvet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Øvelse 10: En god omgang Burpees. Denne øvelse hader jeg, sådan oprigtig hader. Og det har jeg altid gjort. Den er hård for hele kroppen, men den er også meget effektiv. For et par uger siden fik min træner mig til at lave 35 stk. og jeg var helt seriøst ved at kaste op til sidst. Så når jeg er alene, laver jeg altså kun 5 stk. og så gider jeg ikke mere. Her skal du hoppe op i luften, gå ned i en arm bøjning, trække dig selv op, og så hoppe op i luften igen og klappe hænderne sammen. Sådan bliver du så ved. Den er på ingen måder sjov, men din puls er igang, og det er god måde lige at slutte træningen af på. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hurra, du er færdig med øvelserne. Nu skal du så bare gentage det hele og gøre det to gange igen. For at en workout kan kaldes en workout må man lave tre runder af denne her og så en sejrdans til sidst. 

(Visited 316 times, 1 visits today)

Der er endnu ingen kommentarer.

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *