10 ting jeg har fundet ud af, efter at have været to uger i London …

T

o uger er allerede gået, og jeg har nu 10 uger tilbage med studiet og i denne by! Det er enormt lærerigt, og jeg får virkelig sat mig selv på prøve til tider. Men jeg har også fundet ud af ti forskellige ting omkring denne by, nogen af dem er gode og andre er mindre gode – men det sætter tingene lidt i perspektiv, og det kan da kun være godt! Eller hvad? Læs de ti ting nedenfor, måske du kan nikke genkendende til et par af dem – eller måske er du dybt uenig. Begge dele, er helt okay 😉

  1. Der bliver sagt ‘undskyld’ til alt. Det er helt vildt hvor mange gange Briterne kan sige undskyld til noget som de så overhovedet ikke behøver at sige undskyld til. Forleden dag var vi i et supermarked som var ved at lukke, der kom et par ind som lige ville kigge og hende der arbejdede der sagde at de desværre havde lukket. Hun fik sagt undskyld otte gange på et minut, og til sidst sagde manden ‘du skal ikke undskylde mere! I har lukket klokken 22.00 og klokken er fem over, så du følger bare reglerne’. Så undskyldte hun fordi hun havde sagt undskyld så meget. Nej i England passer det bestemt ikke at, ‘sorry seems to be the hardest word’, tværtimod!
  2. Man skal tage overtøjet af inden man stiger ind i metroen. Hold nu k… der er varmt i den metro, og åbenbart er Frederik og jeg de eneste som viser det! Kan englænderne heller ikke svede ligesom kineserne, eller hvad? Jeg mener det virkelig, det føles som en sauna. Og jeg kan på ingen måde overskue, at skulle køre i metro i november måned, når jeg har en kæmpe vinterjakke, handsker, hue og tørklæde på – det bliver op af bakke.
  3. Dyreprint er et must, åbenbart … For at være ærlig er jeg ikke den store fan af dyreprint som trend. Undskyld til dem som elsker det. Jeg kan lige gå med til zebraen, hvis den er stylet på en fed måde, og måske et par slangeskindsstøvler, men så er det også det! Herover, går alle seriøst med dyreprint; kjole, nederdel, bælte, hat, jakke, tørklæde, taske, sko, trøje, skjorte – you name it! Jeg har simpelthen valgt at mit første fotoshoot som jeg skal style på onsdag bliver med et mix af alle dyreprint. Hvorfor? For et, det kan se virkelig fedt ud på billeder. Og to, jeg kan finde alt hvad jeg skal bruge i alle butikker. Fik jeg nævnt, at det var over alt? Suk.
  4. Uber kan bare noget! Hvorfor har vi det ikke i København? Hvorfor skulle de taxa chauffører blive så sure over det, når de jo godt ved, at de er så latterlig dyre? Vi blev nødt til at tage en taxa da vi skulle ud til Kastrup lufthavn, da vi skulle aflevere den bil vi havde lånt og havde fire kufferter med os! Fra Lyngby til Kastrup lufthavn kostede det over 600 kr. Amen, jeg var ved at besvime da jeg så prisen. Da vi landede i Heathrow tog vi en uber – det var endnu længere væk og kostede halvdelen end prisen i Danmark! Se, det kan noget. Uber fungerer bare. Jeg er så mega fan af det, og de er bare så venlige hele bundet!
  5. At bo i kælderen er helt normalt. Tja, det er ikke noget jeg som sådan har prøvet før, altså at bo på ‘hotel’ hvor man så ender nede i kælderen … Inden jeg fik lejligheden som ligger mellem Fulham og Chelsea, boede vi lige 12 dage i en koncept lejlighed/værelse, lidt a la et hotel, men man får gjort rent en gang om ugen og så er stedet større end et hotelværelse. Stedet var egentlig super fint, men vi boede nede i kælderen. Ergo, vi havde meget lidt lys, selvom vi havde en lille terrasse. Og så har jeg det lidt stramt over, at jeg følte at rotterne og de små mus var tættere på mig end de plejer. Ja, det er skørt, men åhhh jeg kan bare ikke arbejde med den slags dyr – bare det at jeg skriver om det lige nu, så føler jeg at hele min krop klør og jeg tør ikke havde fødderne nede på gulvet! Kender I ikke det? Når nogen snakker om lus, så klør det i håret? Ja, sådan har jeg det med rotter, mus, slanger – og hajer. Jeg bader ikke i havet, bare fordi jeg ikke har behov for at møde en af dem. Og jeg behøver heller ikke at bo tæt på de små dyr hvis jeg kan undgå det – så hvis jeg kan undgå at bo i kælderen vil jeg da gerne det.
  6. Det er nemt at være veganer eller vegetar i denne by. Jeg er kæmpe fan af det her! Og nej, jeg har ikke tænkt mig at blive veganer – det har jeg prøvet i en måned, og det var nok, som i aldrig igen. Men jeg kan virkelig godt lide konceptet, at der næsten er lige så mange vegetar retter som dem med kød i, når man er på restaurant. Jeg prøver ikke at spise kød hver eneste dag, og herovre er det så nemt at jeg slet ikke tænker over det. Jeg håber jeg kan køre den videre når jeg kommer til København igen om 10 uger, i så fald så vil vi begynde at bestille vegetarkassen tre gange om ugen – og jeg glæder mig!
  7. Bøger er ind, da der aldrig er net i toget. Jeg vil gerne indrømme at jeg spiller meget candy crush, men nu spiller jeg det altså endnu mere, da jeg ikke kan stalke folk på instagram når jeg sidder i toget, for der er intet net. Der er mange som sidder og læser, hvilket er vildt hyggeligt og af en eller anden årsag får det mig til at tænke på 101 dalmatiner – jeg aner ikke hvorfor! Hvis det ikke var fordi jeg var et pakke-æsel som havde hundrede tasker og ting med i skolen (og en yderst tung computer) havde jeg også taget en bog med … Måske det sker!
  8. Kokosmælk i en cappuchino er uundværlig når du først har prøvet det. Jeg er blevet så mega fan af kokosmælk i kaffen, og jeg fatter ikke at jeg ikke har smagt det før! Jeg er faktisk hoppet helt fra at drikke almindelig mælk i kaffen, da jeg virkelig prøver at undgå laktose så meget som muligt – tror nemlig det er sundt at prøve! Så nu drikker jeg kun latte med soyamælk, mandelmælk, eller kokosmælk – og den sidste, den giver altså noget cremet samt sødme som ikke en gang normalt skummet eller sødmælk kan give!
  9. Sports tights, er blevet de nye leggings – og nej, det er stadig ikke bukser! Ja bevares, jeg har da også lige prøvet at hoppe i et par træningsbukser og en sweater en tirsdag morgen, da jeg manglede søvn og var stået lidt for sent op. Men når det så er sagt, så skal folk stoppe med at tro, at de er den nye Kim Kardashian når de kommer i cykelshorts eller sorte trænings-tights, sat sammen med en oversize blazer og balenciaga-sko! Det er så nemt … Og kedeligt … Og nu har vi set det! Jeg har altid sagt at leggings ikke er bukser, og det står jeg ved, selvom folk dukker op i et par cykelshorts til modeugen.
  10. Selvironi, er vi danskere mestre i … Som nogen af de eneste. Humoren er bare anderledes, lad mig sige det sådan. Jeg elsker briternes humor, de er fantastiske – men jeg har stadig ikke mødt et folkefærd som mestrer selvironien som danskerne gør. Efter et år i Hong Kong hvor humoren ikke fandtes, og nu hvor jeg er i London hvor humoren er der, men der er ingen som tør sige noget om dem selv som kan misforstås, ja, så kan jeg faktisk godt mærke at jeg glæder mig til at komme hjem og fyre den ene kommentar efter den anden af omkring mig selv. Mest fordi jeg ved, at de de ved, at jeg ikke mener det helt alvorligt. Ja, jeg elsker dem med selvironi, det er altså bare de bedste at sidde til bords med.
(Visited 593 times, 1 visits today)

Der er endnu ingen kommentarer.

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *