10 ting jeg har fundet ud af på en uge …

Hvad har jeg fundet ud af, efter at have været i Hong Kong i en uge? Her er 10 ting om alt og intet. Enjoy!

 

 

1. Jeg er gået fra at tro, at jeg var ekspert til at spise med spisepinde (fordi jeg boede i Japan, da jeg fem år gammel og derfor har bildt mig selv ind, at det har siddet i mig lige siden), til at nu føle mig som en idiot, og derfor bare krydse fingre for at jeg ikke taber maden i mit skød … igen

 

2.  Alle kinesere er ikke lave og det er en sterotyp som ikke passer! Det ville være det samme som, at sige at alle skandinaver er blondiner. Så det må I gerne sige videre.

 

3. Hong Kong vejret i sommermånederne er ligeså uforudsigeligt som det danske (sommer)vejr. I går regnende det, i dag er det sol, i morgen er det overskyet. Det er ikke til at vide.

 

4. Jeg lever i min egen lille boble! Grundet tidsforskellen føler jeg ikke, at jeg kan nå at følge med i, hvad der sker derhjemme. Jeg glemmer lidt at der er en anden verden, udover min egen, og det er lidt skræmmende. Jeg savner dog at snakke med min familie og venner, men når klokken er 18.00 hos dem, er den 12 om aftenen hos mig, og der er jeg på vej i seng. Så koordineringen skal jeg vist blive lidt bedre til.

 

5. Du kan ikke få HBO herude medmindre du køber en tv-boks! Og det er skide irriterende. For jeg har et HBO Nordic-abonnement, som jeg ikke en gang kan afmelde, og derfor betaler jeg penge til noget som jeg ikke kan bruge. Så det er super. Samtidig havde Frederik og jeg lige glædet os til, at vi kunne starte på Game Of Thrones og være med på hypen. Nå, det må blive en anden gang. I det mindste er vi næsten kommet up-to-date med Orange Is The New Black på Netflix.

 

6. Jeg kunne bruge alle mine penge herude. Jeg har aldrig været i en storby med så mange af de samme butikker. Der er Chanel, Hérmes, Dior, Gucci og ja sådan kunne jeg blive ved overalt. Det er farligt for mit shoppegen og jeg har allerede (altså dagen efter jeg landede) brugt mine hårdt tjente penge på en ny taske. Det næste køb (vi venter lige en måned eller to – har jeg lovet min mor) skal være et par Dior-sko som er udsolgt i både Europa og USA – så ja, jeg er rimelig oppe og køre.

 

7. Jeg savner at sove i min egen seng! Jeg har nu sovet i fem forskellige senge siden vores lejlighed blev pakket ned i København, hvilket jeg så småt er ved at kunne mærke i min ryg. Så nu kunne jeg godt bruge min egen Ilva-seng som får mig til at sove tungt og ikke får mig til at vågne hver anden time grundet for store hovedpuder og for blød en madras.

 

8. Kiniskmad er ikke kun Dim sum, bao bao, forårsruller og wonton-suppe. Der er også rigtig meget som enten kommer fra ansigtet (øre, tunge, øje) eller andre steder på kroppen som jeg ikke har så meget lyst til at fortælle om. Jeg vidste jo godt, at kineserne spiser mærkelige ting (altså hver eneste gang, at jeg har sagt at jeg flytter til Hong Kong, siger folk “åh nej, skal du så til at spise hunde?” – og nej, det skal jeg ikke, jeg kan godt sige fra), men selv nogle af de mest trendy restauranter har meget anderledes ting og den skal lige sluges – og det kommer til at tage tid!

 

9. Transport er billigt. Noget som vi godt kunne lære lidt af i Danmark. Det koster 2 kr. at tage sporvognen og så kan du køre ligeså langt du vil. Det koster 10 kr. med et metrokort (som er det smarteste system, jeg længe har set). Du kan hverken komme ind eller ud uden det kort, og på hver metrostation sidder der folk, som du kan gå over til og få fyldt dit kort op. Det er en upgrade af hvad vi har derhjemme. De første to km i en taxa koster 20 kr. og derefter koster det 1 kr. per 200 meter, hvilket man ikke ligefrem kan sige er dyrt. Og så har de Uber!

 

10. Det er meget vestligt herude. Om det så gælder butikkerne, restauranterne eller måden asiaterne klæder sig på. Jeg ved godt, at sådan er det i det meste af verden, men selv plakaterne med modellerne på er vestlige. På en måde er jeg lettet over det, for så føles det hele ikke så fremmed for mig. Men jeg kan godt forstå, hvis asiaterne føler, at de bliver negligeret for resten af verdenen, hvis de endda også bliver det i deres eget land.

(Visited 770 times, 1 visits today)
3 Svar
 • Avatar
  Julie
  august 3, 2017

  Er det ikke bare samme metrosystem som i New York og andre storbyer? 🙂

 • Avatar
  Mort1læge
  juli 31, 2017

  SÅ fed en blog & tak for dine 10 ting om Hong Kong 😉

  • Rebecca Laudrup
   Rebecca Laudrup
   august 1, 2017

   Hvor er det dejligt at høre, tusind tak fordi du læser med! 🙂

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *