10 ting jeg elsker ved Hong Kong …

D

et er snart 8 måneder siden, at jeg flyttede til denne by, og derfor har lavet en ‘10 ting’ for at minde mig selv om, hvor meget denne by giver mig, både de store ting og de små ting. Der er dage, hvor jeg kan savne alt derhjemme, men sådan er det ofte; man savner det man ikke har. Derfor vil jeg gerne tænke over de ting som rent faktisk gør mig glad … Here we go.

 

  1. Star ferry! At jeg kan sidde på en båd som koster halvanden krone, og som tager mig over til Kowloon siden eller hjem igen til Hong Kong Island. Frisk luft, billig transport og en udsigt som viser alle skyskraberne er bare lidt noget andet end kanalrundfart …
  2. Der er trendy kaffebarer overalt! Min koffein afhængighed elsker især denne her, for nøj hvor kan man få god kaffe. Ikke nok med det, så kan man også få dem i former og farver. To steder som skal prøves af er Elephant grounds (hvor du får kaffe med farverige skum) i Central og Allegretto (de laver 3D katte ud af skummet).
  3. Farverig kunst på væggene. Ligesom i New York er der masser af vægge i byen med enormt meget kunst på dem. Det går lige i hjertet på mig, for hvis der er noget som jeg elsker, så er det en god selfie mur.
  4. Hello Kitty alle vegne – da jeg boede i Japan som lille fik jeg en stor kærlighed for to ting: Sushi og Hello Kitty. Begge ting har hængt ved lige siden. Så min begejstring var for alvor stor, da jeg så, at man både kan få Hello Kitty slik, nudler, læbepomade, telefoncovers og meget meget mere! Jeg elsker den lille kat ligeså højt som jeg elsker Scooby Doo.
  5. Sporvognen! Når jeg ikke er tidspresset og skal ind til byen så tager jeg sporvognen hver eneste gang. Jeg føler lidt at jeg er i San Fransisco (bare uden bakkerne). Der er et eller andet magisk over at sidde på en double deck sporvogn og se byen ændre sig fra moderne, til lokalt, til storbysagtigt, til en blanding af alle tre. Det tager godt nok lidt lang tid at komme ind til Central men det er det hele værd.
  6. En blanding af storby, natur og strand. Når jeg skal forklare hvordan Hong Kong er, så siger jeg altid at det er en god blanding af Manhattens storby, New Hamptons strande og Los Angeles bjerge. Der er alt, du kan både være i storbyen, hike dagen efter og derefter tage en tur på stranden. What is not to like?
  7. Flamingoer i parken. Blogger dyret og jeg er endelig for alvor sammen, for det tager mig ikke mere en tyve minutter at møde dem inde i Kowloon park. Jeg ved ikke lige, hvor glade de er for mig, men jeg er ret ivrig i at blive deres gode ven – så vi kan tage billeder sammen.
  8. Street kitchen! Der er mange som er bange for gadekøkkener, og jeg vil gerne være ærlig og sige, at det var jeg også inden jeg mødte Frederik. Nu har jeg så både spist i Thailand, Vietnam og Hong Kong på deres gadekøkkener og de kan altså noget – og nej, jeg er aldrig blevet syg. Det næste sted der skal prøves af, er et dim sim sted i Wan Chai som hedder ‘Bao Dim Tam Yan’. Faktisk er alt mad, muligt her – i næste uge skal jeg på en tre dags juice cleanse, fra BeJuiced som leverer lige til døren. Og i sidste uge spiste jeg suveræn tapas. Ja tak…
  9. Kinesernes selfie-game er on point! Jeg tager mange billeder, men det er peanuts i forhold til mine medborger, for hold op de bruger deres elektronik non-stop. Det er som sådan ikke noget jeg synes er en god ting, men jeg får bedre samvittighed med mig selv. Ja, egoistisk, jeg ved det godt.
  10. Nye smage, nye dufte. Det er altid mærkeligt, at flytte ud og lige pludselig skulle vænne sig til en ny verden af dufte, lyde og smage. Jeg ved ikke, hvor rar jeg synes duften af tøret fisk er, men jeg elsker at prøve nye ting, om jeg så kan lide det eller ej, så skal det prøves. F.eks. er jeg blevet tosset med snack tang, grøn te og koala’s march (små kiks), og det er jeg først blevet rigtig vild med efter at være flyttet. Så tak Hong Kong!

(Visited 441 times, 1 visits today)

Der er endnu ingen kommentarer.

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *