10 ting jeg skal lave i Qatar

M

in Qatar-tur har været planlagt i lang tid, ja den var nærmest planlagt før Hanoi og København, da jeg havde brug for lige at komme ud til mine forældre uden at skulle tænke på noget som helst andet end at blive forkælet af dem og deres selskab. På samme tid passede det også perfekt ind, da Frederik i samme uge skulle til København, Singapore og til julefrokost med arbejdet, og lige netop derfor tænkte jeg ‘så smutter jeg ud til ørken, i stedet for at blive i Hong Kong og spise nudler alene’. Så hvad skal jeg lave i mine 10 (nu syv dage) som jeg er i Doha? Det skal jeg fortælle dig:

  1. Holde thanksgiving! Selvom det ikke er en dansk tradition, så er det mine forældres og min tradition, i hvert fald når vi sammen! Lige siden vi boede på Mallorca har vi fejret denne dag, med en fem kilos kalkun, og alt det der hører sig med. Jeg havde været på sommerskole i New York og da jeg kom hjem sagde jeg til mine forældre ’til november vil jeg holde thanksgiving, ‘please’. Det gjorde vi så, og så har den tradition faktisk holdt fast lige siden. Min mor er vild med det, for vi står i køkkenet hele dagen og laver mad, imens vi lytter til julemusik og drikker vin – ja, det er mini juleaften, eller en pre-dinner inden den store dag.
  2. Til 2 x fodboldkampe. Det ville ikke være en rigtig tur, hvis jeg ikke blev hevet med til kamp. Hvad gør man ikke for at støtte sin far og hans arbejde – og holde sin mor med selskab. De vandt 3-2 i går, så jeg har ikke noget imod at tage med når vi vinder …
  3. Besøge Souq’en. Hver eneste gang jeg skal til Doha, skal jeg også ud i souqen og købe alle mulige (u)nødvendige dimser, lamper og tæpper med hjem. Jeg er tosset med stedet, og da jeg jo er en Disney entusiast, føler jeg også at jeg er inde i Aladdins hule. Og når ja, så har de verdens bedste vandmelons juice.
  4. Være en strandløve. Jeg har pakket mit badetøj og det betyder også at jeg skal indtage lidt farve på min ellers meget blege krop. Når jeg fortæller folk, at jeg bor i Hong Kong, kigger de på mig som om jeg lyver, og jeg tror det er fordi at jeg er blegere end jer hjemme i Danmark. Det skal ændres.
  5. Træne med min mor. Min mor er begyndt at træne seks gange om ugen, hvilket er så hamrende sejt, for man kan, hvad man vil, om man så er 23 år eller 52! Hun har dog spurgt om jeg ville vise hende nogle øvelser så hun kan veksle lidt en gang i mellem, og det siger jeg ikke nej til. Jeg syntes kun det er dejligt, at træne med nogen, for Frederik er ikke altid nem at få med ned i fitness … Hvis du læser med Frede, så var det et hint! 😉
  6. På museet. Jeg kan ikke helt forstå, at jeg har besøgt Doha omkring 10 gange og aldrig har besøgt det yderst smukke Museum of Islamic Art?  Man siger at rejse er at leve, hvilket jeg er enig i, men vi rejser vel for at lære, og jeg vil gerne lære endnu mere om denne kultur.
  7. Skrive indlæg. Jeg har et par indlæg op i ærmet, der kommer både en om vores thanksgiving (madbilleder, vores opskrifter mm). Der kommer også et indlæg om Doha, for jeg kan sige så meget; stedet minder om Dubai, der er bare færre turister og mindre disco-lys. Og så skal jeg lave et indlæg som endnu er hemmeligt, men som jeg tror, at folk vil kunne lide … Ja, så stay tuned.
  8. Sove. Det gør vi alle, men lige pt. er jeg lidt i søvnunderskud, efter alt mit rejseri på tværs af tidszoner. Måske er jeg ikke i underskud, men det føles bare sådan. Jeg kan mærke, at jeg bare har brug for at sove, gå tidligt i seng og stå sent op – ja, jeg er privilegeret, I know. Men min december bliver ikke stille, der er både en fødselsdag, en rejse til København, hundrede aftaler, en tur til Fyn, tilbage til Hong Kong og så videre til Vietnam. Jeg ved godt, at det er first world problems, men det gør det ikke mindre stressende …
  9. Spise humus, dadler og drikke myntete med sukker! Mellemøstisk mad gør altså noget godt for sjælen og det er måske derfor at de (mange af dem) er godt bygget herude og ikke holde tilbage, hvad angår mad. Jeg elsker de ovenstående ting, og spiser og drikker gerne masser af det! Jeg fik så også lige en Shake Shack burger, som er alt andet end mellemøstisk. Men nøj, hvis du aldrig har smagt sådan en, så skal du det næste gang du befinder dig i New York – jeg overdriver ikke når jeg siger at det er verdens bedste burger (og milkshake!!!!).
  10. Være til stede … Og nyde at jeg er sammen med verdens dejligste forældre. Det kan ikke komme bag på nogen, at jeg er et curlingbarn (på et vis niveau). Jeg savner konstant mine forældre, hvilket måske skyldes, at jeg til daglig ikke har mulighed for lige at tage hjem og spise spaghetti med kødsovs en søndag aften. Derfor nyder jeg også hvert minut jeg får lov til at være sammen med dem. Og de minutter vil jeg også bruge nu. Så jeg sender smækkys fra sofaen, hvor min far ser bold og min mor laver kalkunen, måske fordi hun er den eneste der kan finde ud af det (nej, det er ikke fair overfor min far for han er også god til at lave mad – især hans frikadeller er helt i top!).
(Visited 847 times, 1 visits today)

Der er endnu ingen kommentarer.

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *